Thursday, May 31, 2007

Branding

Kul grej som kanske säger lite om hur jag är som person?

ACCESSOARER
Väska: Svart stor skinnväska från Roots
Plånbok: Ingen plånbok utan liten korthållare från 10-gruppen
Solglasögon: Dior modell Thailandversion
TEKNIK
Mobiltelefon: Nokia
Tv: Panasonic
Dator: HP Laptop
BADRUM
Tandkräm: Colgate
Tvål: Savon de Marseille
Hårprodukt: Ingen
Huvudvärkstablett: Alvedon
Doft: Live by Jennifer Lopez
Hudkräm: I ansiktet ibland Boots gurkcreme. På kroppen ingen.
Schampo: Avida
Balsam: Avida
MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Loka
Vin: Rött.
Bröd: Mitt egna hälsobröd
Choklad: Vit toblerone eller Marabou
HEMMA
Säng: Ikea
Lakan: Marimekko
Porslin: Ikea, Hydman Vallin serien.
FÄRDMEDEL
Bil: Ingen
Flygbolag: SAS
Taxibolag: Taxi Stockholm
MEDIA
Magasin: Family Living och Mama
Tv-kanal: SVT, TV4
Dagstidning: DN
Sajt: blogger.com
ÖVRIGT
Frisörsalong: Mothårs
Bank: SEB
Cykel: Rex

Wednesday, May 30, 2007

Bokpaket

Idag kom mitt nya bokpaket från Adlibris. Innehöll bland annat denna GI-bok. Läste en intervju med författaren i någon tidning och tyckte att recepten verkade bra. Så nu ska här lagas god mat. Beställde också Puss-boken till Nisse. De tipsade om den på biblioteket och sa att alla småbarn borde ha den. Så nu har mitt småbarn den! Fick också en ny Kakuro bok till mig själv. Lovely. Nu ska jag lösa några sådana klurigheter.

Sömn igen

Nu har jag kämpat i nästan två timmar för att få den lille att sova. Han vill INTE sova. Står i sängen, lattjar och tjoar. Han vaknade 7.00 imorse och har sovit typ en timme på hela dagen, men det hjälper inte.. han vill ändå inte sova. zzzz Senaste tre kvällarna har han och jag somnat tillsammans vid 22-22.30 eller så och sen har hans far lyft över honom till hans egen säng lite senare. Tips på hur vi ska lösa detta mottages gärna!

Monday, May 28, 2007

Stand up

Lilleman har under helgen verkligen lärt sig att ställa sig upp. Tidigare har han gjort det någon gång då och då men nu ställer han sig upp hela tiden. Och drattar omkull lika ofta. Han är ganska stadig men har inte lärt sig att falla bakåt och sätta sig, utan faller bara bakåt och bonkar i huvudet. Och sen upp igen. Duktig kille. Han är fortfarande hängig och snorig men lite piggare idag. Bilden nedan är tagen för fem minuter sen (för självklart så sover han ju inte....)

Sunday, May 27, 2007

Febrig

När vi kom hem till min kusin (som var barnvakt) i natt efter festen hade Nisse blivit sjuk. Feber och genomförkyld. Och det håller i sig. Han har varit så ynklig hela dagen och 50 mil i bil gjorde ju inte saken bättre direkt. Nu är vi äntligen hemma och han vill som vanligt inte sova, hostar och gnäller och är liten gos. Jag ska snart lägga mig och då hoppas jag att han somnar bredvid mig i sängen.

Yur-te-boy

Vi har varit på tur till Göteborg. For dit i fredags kväll, hem idag söndag. Soligt och fint var det. Anna och Annica hade sitt 30-års partaj igår kväll. GRATTIS till er. Mycket mycket trevligt. Festen hölls på top floor i Centralstationen med en kanonutsikt över staden. Bilden visar mig och Anna i Vancouver i maj 2005.

Friday, May 25, 2007

Axel 1 år!

Igår fyllde Nils kusse Axel 1 år. Det är bara 11 dagar mellan dem. Axel är en sån tuff liten kille. Han hade hjärtproblem när han föddes och opererades för hål i hjärtat för några månader sen. Nu är han pigg igen, en glad liten lärka. Igår fyllde han alltså 1 år. Vi kalajsade på tårta och grillade i deras trädgård. Sen hoppade vi en hel del på den nya stora studsmattan som de har införskaffat. Grymt kul men otäckt också. Man är ju så högt upp i luften. Jag är en chicken.

Thursday, May 24, 2007

Läst

Har precis läst ut "Tyskungen" av Camilla Läckberg. Gillade inte den. Blev faktiskt väldigt besviken. Synd nog, för jag har gillat hennes andra böcker. Men jag tyckte den här kändes rörig och lite tråkigt språk. Med hopp om bättring till nästa gång.

Räkfrossa

Igår var jag på räkkryssning med jobbet. Inte så mycket att hurra för. Tillbehören till räkorna var nämligen majonäs och frallor. That´s it. Jag hade sett framför mig hur där skulle vara en stor imponerande buffe med massa godsaker. Inte att man skulle sitta och kladda och skala räkorna själv. Men det var en fin åktur, vackert väder och tjusiga omgivningar.

Tuesday, May 22, 2007

TravBuddy

Knyckte Hannas ide om att göra en karta över vart jag har rest. Kul grej!










Monday, May 21, 2007

Drink it. Risifrutti.

Jag gillar Risifrutti, har alltid gjort. Nu lanseras en drickbar variant. Verkar konstigt. Jag kan inte föreställa mig hur den smakar. Måste nog testa. Fast jag tror inte att den är god. Vad tror ni andra?

Sunday, May 20, 2007

Frågestund

1. Kan du fixa en punktering och byta torkarblad själv?
Nej
2. Hur äter du ett äpple?
Inte alls, sedan några år är jag allergisk mot många frukter.
3. Är du rädd för små svarta kryp med många ben?
Ja, jag är hysteriskt rädd för kackerlackor. Huga. Men inte för spindlar och andra kryp. Bara kackerlackor.
4. Big Brother eller Sportnytt?
Sportnytt.
5. Rent spontant, om du får välja en present till dig själv, vad skulle det bli då?
Ett gäng nya böcker
7. Resmål som fascinerar?
Japan.
8. Ditt senaste telefonsamtal?
Marcus, han undrade vart i Vasaparken som jag och Nils var, han kunde inte hitta oss.
9. Om du får välja en artist som kommer och spelar för dig på din födelsedag, vem blir det?
Coldplay. Och snart fyller jag år ;)
10. Förrätt eller efterrätt?
Efterrätt
11. Bästa stunden på dagen?
Kvällsmys med te och slappa.
12. Tre saker du alltid har med dig?
Mobil, SL-kort, nycklar.
13. E-post eller snigelpost?
E-post.
14. Den senaste komplimangen du fick?
Åh, det kommer jag inte ihåg. Men det var nog från min man, och det var nog idag. Eller igår. :)
15. Senaste gången någon skällde på dig?
Maken skäller jämt och ständigt för att jag ställer min väska i hallen (och inte ställer undan den) och att det sen är fritt fram för lilleman att plocka saker ur den.

LAS VEGAS!

Har inte skrivit på några dagar. Det betyder inte att jag inte har haft något att skriva om, utan snarare att jag har haft så fullt upp så jag inte har hunnit.

Igår hade vi det sista 1-års kalaset, denna gången för mina föräldrar och syster med pojkvän, eftersom de inte kunde komma förra helgen. Många fina presenter blev det. Tack så mycket! I natt sov sen mina föräldrar här och nu i morse flög de på en enveckas tripp till Las Vegas. Resan till Vegas fick min mamma i 60-års present av mig och min syster. Överraskningsresa. Hon blev mycket förvånad när hon fick reda på var resan gick, hon hade tippat på Göta Kanal eller möjligtvis charter till Turkiet. Hoppas de får det härligt. Men de får det nog. Värme och goda drinkar vid poolen är en vinnande kombination.

Tuesday, May 15, 2007

Pojke

Bara för att vi har en son så betyder det inte att han måste ha blåa kläder och pojkiga leksaker. Många tycks fortfarande tro det, allrahelst folk i det gamla gardet. I somras när han var pyttepytte så var det hur många som helst som frågade om det var en flicka bara för att han hade en röd filt i vagnen. Att en pojke har rött var svårt att förstå. Jag köper inte blåa grejor till honom. Det enda blåa som jag köpt till honom förutom jeans är nog en ljusblå Bono body. Annars får han nästan bara röda och bruna kläder. Mycket snyggare. Helt enkelt hans färger. Idag fick han ett rosa/vitt linne. Så coolt. I love it. Det klär honom. Hoppas att gränsen mellan pojk och flickkläder suddas ut mer.

De nygifta tu

Här är bild på de nygifta. Jacob och Anna. Min svåger och svägerska. De är så tjusiga och lyckliga. Med på bilden är såklart lilla godingen Allan också. Allan fyller 7 månader idag och vi gratulerar såklart!

Sunday, May 13, 2007

1 år!

Såhär ser en nybakad 1-åring ut. Morfar får konkurrens i att bygga modelljärnväg. Dagen har varit mycket bra. Besök av släkten och många fina paket. Tusen tack för alla fina födelsedagspresenter!

Saturday, May 12, 2007

Nostalgi

För ett år sedan var det soligt. (Det är det inte idag. Idag är det kallt.) Då, för ett år sedan var jag till Götgatsbacken och köpte skor till Marcus och promenerade hem. Sen skulle jag träffa en kompis och käka middag i stan, men jag kände mig slö så hon och hennes kompis fick komma hit istället. Vi käkade middag på Indian Garden. Då började värkarna. Först bara lite smått, men vid 22-23 tiden på kvällen blev de onda och jobbiga. Kl 02 åkte vi in till SöS och 04.46 föddes vår lilla juvel Nils. Söta, fina lilla killen. Han är så cool och vi har så mycket kul ihop med honom. Vår pärla som vi såklart är mycket stolta över. Puss!

Sedan dess har dagarna och månaderna runnit iväg. Imorgon fyller han 1 år. Nedan finns ett collage med bilder från den 13:e i varje månaden senaste året. Översta bilden föreställer honom samma dag han föddes, sedan 1 mån-dagen, 2 mån-dagen osv. (Tack till Fredrik för hjälp med bilderna!)

Friday, May 11, 2007

Söt-Göte

Fin bild va? Glad kille i nya kläder.

Semester

NU är vår semester bokad. Vi flyger i slutet av juni till New York och stannar där i fyra nätter. Därifrån susar vi vidare till Seattle och någon/några dagar där. Sen till VaNcOuVeR ~ som vi längtat så till. Det ska bli underbart skoj. Jag har redan resfeber! Nu ska vi bara boka logi också, har surfat runt lite, New York är ju mycket dyrt men något ska vi nog kunna hitta.

Gäsp

Igår somnade lillen 22.20. Upp med tuppen 06.15. Snark. Jag somnade vid midnatt, upp vid 06. Trött som en gnu. Men det är ju fredag.

Wednesday, May 09, 2007

Trött. Nej aldrig.

Lilleman är aldrig trött. Han vill inte sova på kvällarna. It is driving us crazy. Han är så pigg. Alla andra telingar som jag känner till somnar vid 19-20 snåret. Inte vår gosse. Oftast runt 21.30-22 eller så. Det är typ en halvtimme innan jag lägger mig. Man har ju inte direkt mycket tid för sig själv. Hinner typ plocka undan i köket, lägga fram kläder till nästa dag och surfa lite. Sen tack och godnatt.
Och sen vaknar vi att han står och snackar i sin säng vid 06-tiden. Jag förstår inte hur han funkar. Hur kan han vara så pigg? När jag är så trött. Han sover typ en timme på dagarna, inte mer. Piggo!

Träning

Idag har jag varit på afrikansk dans. Jag tyckte det var kul. Ganska likt aerobics, men med mer stamp i golvet. Och inte riktigt lika jobbigt. Men svåra, om inte svårare steg än på aerobics. Det var snurr och sväng med armarna i takt och hopp och stamp stamp. Och sånt klarar ju inte jag. Koordinationsförmåga noll. Jag smet dock tio minuter tidigare för att hinna med min buss hem. Och då kom ju såklart inte bussen, en kvart sen var den, för att det var en övningskörningsbuss. Satt fortfarande och väntade på min buss när de andra kom ut från träningen..

7 sorter

På söndag blir vår lille gudagåva ett år. Det ska förstås firas. Vi bakar (med lite hjälp från mormor och farmor) sju sorters kakor som vi ska bjuda på. Till det blir det såklart tårta. Hoppas på fint väder så att vi kan sitta ute.

Tuesday, May 08, 2007

Gaaaaaah

Jag har så mycket att göra. Hinner knappt något känns det som. Fullt upp på jobbet, och nu ikväll har jag varit på föreläsning på jobbet "Inspirationsmöte" om resa jorden runt. Fantastiskt härligt och jag blir ännu mer inspirerad av att resa. Lovely. Imorgon kväll ska jag gå på afrikansk dans. Det ni!

200!

Inlägg 200 redan. Tycker det var nyss som jag skrev nummer 100. Tiden går fort när man har kul!

Monday, May 07, 2007

Bild från Vinön

Jag och lilleman i solen på Vinön.

Många priser

Jag försöker boka vår sommarsemester. Det går inte så bra. Resebyråerna vill ha 12.000 pix per person för att flyga till Vancouver med två stopp i USA. Det är för dyrt. Nu har jag äntligen hittat att vi på egen hand kan resa för under 9.000 pix. Men det är krångel, många flygbolag inblandade. Jag vet inte hur många timmars timmar som jag har suttit och pulat med det här. Tar mycket tid och energi. Men vi kommer ju billigare undan! Nu lutar det iallafullafall att vi åker till New York och stannar där ett par nätter för att sedan åka vidare till Seattle och därifrån ta oss över till Kanada. Ännu billigare. Runt 6.500 pix tror jag att vi får det för. Då bokar vi första sträckan med Fritidsresor, otippat, och sedan vidare med American Airlines. Men än har vi inte riiiiiiktigt bestämt oss....

Saturday, May 05, 2007

Chockhöjning

NK har höjt sina matpriser. Det är inte billigt längre. Var ska vi nu handla? Det som var så trevligt att handla där, fint och fräscht och aldrig mycket folk. Passade oss prima. Nu får vi hitta ett nytt favoritställe.

Friday, May 04, 2007

Osis

Nej vad trist. Vancouver förlorade mot Anaheim i natt och är nu ute ur slutspelet i NHL. Vad ledsamt. Hade varit så kul om de hade gått vidare. Men men... life goes on.. och nu kanske några spelare från laget kan tänka sig att vara med i VM-laget istället. Men antagligen inte. Det brukar ju inte direkt vara kö till hockeyvm av proffs som vill vara med.

Wednesday, May 02, 2007

Modebloggutmaning

Vad heter du? Annelie
Vart bor du? Stockholm
När är du född? Juni 1977.
Beskriv din stil med 3 ord? Snabb, enkel, vardaglig
Vad innebär mode för dig? trender är kul
Vilka är dina favoritaffärer, butiker? Gina Tricot, Homerun, Naturkompaniet
Shoppar du second hand? Någon gång ibland men inte ofta
Vilken är din favoritdesigner? Ingen
Vad är din favorit i vår? . Ballerinaskor, tunikor.
Hur mycket shoppar du för i månaden? Varierar mycket. Men mellan 300-1500 kanske.
Dyraste plagget respektive billigaste? Dyrast. Min vinterjacka tror jag. 3500 kr. Billigast. Har massa billigt skrutt men min nya klänning för 17 kr är jag nöjd med. Thailandköp!
Tror du att du kommer att kunna shoppa lika mycket om 10 år som du gör idag? Ja, det kommer nog att ligga på samma nivå.
Brukar du tröstshoppa? Ja, fast inte kläder. Hellre en bok, eller lite godis.
Högklackat eller lågklackat? Definitivt lågklackat, jag avskyr höga klackar. Fy, jag ser ut som en giraff.
Vilken är din drömväska? En fin stor North Face ryggsäck.
Vilket blir ditt nästa köp? En svart kavaj hoppas jag. Eller ett par till jeans.
Favoritblogg? Läser inga modebloggar, eller jo.. hon på Expressen ibland. Vad heter hon? Cecilia någonting?
Vilka är dina stilikoner? Har ingen stilikon, men inspireras av många. Olika från dag till dag.
När upptäckte du ditt intresse för mode? Det har jag inte upptäckt ännu.
Vad vill du jobba med i framtiden? Resor, människor, upplevelser och ekonomi.
Favoritplagg just nu? Svarta jeans.
Favoritaccessoarer? Halsband

Utmaning går vidare till Sofie och Maria.

Tuesday, May 01, 2007

Partaj

Mycket kalajsande nu. 40-års fest i lördags, ny 40-års fest i helgen, 30-års kalas idag (Grattis Ulle!), sen bebisdop, Annas 30-års fest, Nisses 1-års kalas i dagarna tre, sen 1-års kalas för Nisses kompis och för hans kusin. Allt detta i maj. Mycket roligt. Och snart kommer ju mitt partaj också. Mer information om det följer.