Saturday, June 30, 2007

Bio

Igar var vi pa bio och sag "A mighty heart". Bra film tyckte jag. Marcus var trott, tva ganger var jag tvungen att putta till honom ordentligt sa att han inte skulle somna mitt i filmen. Att vi ar jetlaggade fortfarande och att vi har en unge som vaknar klockan fem varje morgon spelar nog in. Och att vi saklart inte ar vana att vara ute pa galej pa kvallstid ar nog en annu storre faktor. Nar filmen var slut var klockan midnatt och ingen buss kom och det sporegnade. Till slut fick vi ga pa nattoppen Shoppers Drug Mart och ringa en taxi. Kom hem mycket trotta. Ikvall har det ocksa regnat, men da satt vi under tak i hot tuben och drack ol och hade det bra. Nu ska jag sova. Godnatt. Imorgon har Joshua lovat oss amerikanska pannkakor med sirap till frukost. Ser fram emot det.


Update:

Såhär goda blev de. Fick receptet med mig hem. Nu ska vi bara köpa lönnsirap också!

Thursday, June 28, 2007

Canada calling

Nu ar vi i Vancouver. Kom hit igar kvall. Det ar bjornvarning i omradet har, men an sa lange har vi inte sett nagon. Idag har vi varit och kikat i stan, vi kollade pa vart gamla hus och sen var vi pa True Confections och at gigantiska tartor. De som kanner mig vet att jag ar ett tartmonster och anda fick jag halva min tartbit i doggybag med mig hem. Nu pa kvallen har vi varit ute i omradet och spelat tennis med ungarna. Jag var helt vardelos, tennis ar inte min sport. Imorgon ska vi forhoppningsvis bestiga Grouse Mountain om vadret vill sig val.

Tuesday, June 26, 2007

Seattle

Nu ar vi i Seattle. Kom hit igar. Vi har bott superfint har, nara bergen med utsikt over Mt. Baker. Vi projsade 450:- for ett rum for tre vuxna och ett barn. Da var det ett superstort rum med tre dubbelsangar och frukostbuffe ingick. Lite andra priser jamfort med New York. Idag aker vi till Vancouver. Antligen.

Monday, June 25, 2007

Halsningar fran Amerika

Vi stortrivs i New York. Vi har gatt sa mycket att fotterna gor mycket ont. Dagarna gar fort, imorgon flyger vi till Seattle. Denna sondag borjades med gospel gudstjanst i Harlem och avslutades med hasttur i Central Park. 30 grader varmt. Det kommer fram folk hela tiden och sager att var unge ar sa sot. Sant varmer! Idag har han blivit fotograferade med representanter fran NYPD.

Thursday, June 21, 2007

Go west!

I eftermiddag åker vi till New York. Yabbadabbadoo. Here we come!

Wednesday, June 20, 2007

Tut tut

Glassbilen kom till jobbet idag. Alla satt som bäst och pös efter lunchen då det plötsligt tuttuelitut tuttuelitut tut tut tut tut, och där kom glassbilen. Företaget bjöd alla anställda på glass. Det var bara att traska ut till glassbilen och välja något gott. Vilken treat!

Tuesday, June 19, 2007

Reunion

Ikväll har vi varit på middag med föräldragruppen. Vi har inte setts på länge, och snajtan vad alla ungar hade växt. De är inte längre bebisar, utan små barn. Coolt. Nu har vi varit på vinden och plockat ner våra resväskor och ska börja packa lite smått. Nils sitter i sin säng och vill inte sova. Han har suttit där i en timme. Just nu läser han Baby Faces.

Monday, June 18, 2007

Trettio

Nu är jag 30 år! Blev uppvaktad med tårta och te på sängen vid 5.30 av mina killar. Fina presenter, en resa till Rom av min man, och $ av min son att shoppa för i New York. Nu på kvällen har vi haft barnvakt och varit och käkat middag på Matvarufabriken. Mycket gott. Vi käkade musslor. Mumma. Nu, mycket trött. Godnatt!

Sunday, June 17, 2007

Fest

Igår hade jag min 30-års fest. Den var mycket lyckad. Fick chansen att låna en finfin lägenhet med en balkong som inte var av denna världen. Det var soligt igår så balkongen användes flitigt av gästerna. Fick grymma presenter och körde en svinkul Pop-quiz. Mitt lag vann! TACK alla ni som kom och tack för grejta presenter. Underbart!

Thursday, June 14, 2007

Full fräs

Han traskar fram och tillbaka i rummet med sin gåvagn och passagerare Barbablå. Och det går undan.

13 månader den 13:e

Igår blev Nils 13 månader. Vi hade tänkt fortsätta att ta månadsbilder på honom. Men igår glömde vi det i hans vakna tillstånd. Så vi fick ta bild när han somnat. Såhär ser en 13-månaders kille ut.

Tuesday, June 12, 2007

Sömn igen

Liten man gäspade stort och gnuggade sig i ögonen redan vid 19-tiden. Detta bådar gott tänkte vi. 19.20 var han nedbäddad i sängen med vällingflaska, trött och gosig. 19.25 var vällingen slut och ungen pigg som få. Nu, mer än två timmar senare verkar han ha hojtat färdigt och äntligen accepterat att det är dags att sova. Äntligen.

Monday, June 11, 2007

Fiiiin melon

Satt och gick igenom bilder från vårt bröllop och hittade den här bilden. Vi hade thailändsk buffé på bröllopet och då hade även cateringfirman karvat ut våra namn så tjusigt i en vattenmelon. Ser så gott ut nu i melontider. Jag är verkligen en melonlover. Slurp.

Liten kille bliva stur

Ikväll har vi varit på dagisintroduktion. Dagiset var fint, gården ännu finare och personalen verkar bra. Så jag har goda förhoppningar om detta. Tror att det kommer att bli kanon. Han ska börja i slutet av augusti. Redan nu verkade han hemmastadd, kröp runt, lattjade och snackade med alla.

Trött mor, piggt barn

Min pigge lille son och jag gick och la oss samtidigt igår kväll. 22:15. Jag var supertrött och ville sova. Han inte ett dugg trött och ville vara uppe. Vi förde kamp ett tag innan han gav upp. Me no get it, varför är han så pigg när han har världens slöaste päron?

Sunday, June 10, 2007

Bad i böljan blå

Första sjödoppet för i år har skett. Sent igår kväll åkte vi ut till landstället. Kom fram vid 23 eller så, lilleman somnade vid midnatt och sov till 09 i morse. Skönt. Idag har vi varit ute hela dagen, slöat i skuggan och haft det bra. Och passat på att bada. Han gillade det. Protesterade inte alls. Fick skjuts tillbaka till Stockholm av min kusin som också var i stugan. Kom hem vid 17 och då stack vi direkt ner i Tantolunden och hade picknick. Perfekt helg. Men vad fort den gick!

One to go...

Igår hade jag mitt första födelsedagskalas av två. Trevligt folk och många bra presenter. Tack till hela familjen för att ni ville komma. Vi passade på att smita ut och kika lite på Stockholm Maraton också. Tusan vad duktiga alla var som sprang i den enorma hettan. Jag blev supervarm av att bara titta på.

Friday, June 08, 2007

Soligt och muffins

Jag tycker att det är ljuvligt att vara i solen. Nu när jag jobbar har jag ständigt dåligt samvete för att jag inte hinner vara ute. Tar vara på varje sekund utomhus. Jag och Nils var och mötte min syster för typ en timme sen. Sååå skönt ute. Vi stannade vid Skinnarviksberget så att han fick krypa runt i gräset. Lovely. Imorgon ser också bra ut. 29 grader. Tur för mig då att jag ska ha kalas imorgon. Det är närmsta familjen som jag bjuder på födelsedagsmiddag. Har precis gjort matmuffins för första gången i mitt liv. Det luktar gudomligt, men kändes lite kryptiskt att röra ner lök och oliver i muffinssmeten. Ingen ville slicka skålen.

Thursday, June 07, 2007

Kick-off

Kick-off med jobbet idag. Har tillbringat hela dagen med att lyssna på föreläsningar och äta god mat. Föreläsningarna har alla varit superbra, verkligen intressanta. Nu om en kvart eller så så åker bussen till partyt, middag och underhållning i amerikanskt tema. Kan inte gå fel! Me love.

Wednesday, June 06, 2007

Dopp i grytan

I söndags fick Nisse sitt premiärdopp i balja utomhus. Min kompis Sofia kom över med en flaska badskum (och andra presenter också. Tack Sofia!) som vi var tvungna att premiärtesta. He liked it! Han plaskade och hade sig och mormor förevigade på bild.

6 juni

Sveriges Nationaldag. Trevligt. Och sol är det också. Vi har varit ute hela dagen, cyklat och picknickat och hälsat på hos folk både här och där. Nu sitter vi med fönstret vidöppet, det är 24 grader utomhus, och tittar på Sverige-Island i fotboll.

Tuesday, June 05, 2007

Testkört

Eftersom lilleman ändå inte vill sova och eftersom det var så varmt och skönt ute ikväll så beslöt vi oss för att testa cykelstolen. Nils i pyjamas tog en premiärtur här utanför på gatan. Han verkade gilla det men kämpade ordentligt för att försöka få av sig hjälmen.

Sleeping beauties

Såhär lämnade jag min käre man och son i morse. De stensover och håller varandra i handen. Nisse har tagit sovmorgon senaste dagarna, sovit till typ 8.30 eller så. Och somnat sent på kvällarna såklart.

Monday, June 04, 2007

Bussliv

Jag är ganska glad att jag åker buss till jobbet. Visst skulle det vara skönt med en bil, men när man ser vilka köer bilarna hamnar i så vill jag inte ha än. På morgonarna är det inte mycket köer alls, men på eftermiddagarna... Hugaligen. Jag som är så fruktansvärt rastlös skulle aldrig klara av att sitta i köer hela dagarna. Bussen susar (oftast..) förbi i en egen fil. Jättebra. Och jag hinner läsa sååå många böcker, i alla fall två i veckan. Prima.

Två stora grabbar

I förra veckan fyllde Nisses kompis Leo 1 år. Vi var på kalas i lördags. Det är så kul med två jämnåriga killar. Först nu börjar de bli varse om varandra och börja lattja lite. Men hittills går leken mest ut på att sno varandras grejer. Leo är så alert, han går redan och är rask som bara den. Bilden nedan visar Leo till vänster och Nils till höger. Bilden är tagen på BB, 31 maj 2006, dagen efter Leo föddes.

Friday, June 01, 2007

Tid som gravid

Den här knyckte jag från Kajsa.

Från graviditeten
Jag gjorde två graviditetstest som visade +
Jag förstod att jag var gravid när jag var på ultraljud, fram till dess var jag inte säker på att det var någon i magen.
Jag kräktes inte en enda gång. Jag mådde knappt illa.
Jag gick upp 15 kilo.
Jag började tycka att semlor var gott. Jag åt hur många som helst.
Jag berättade att jag var gravid i typ vecka 20.
Jag hade mina vanliga byxor fram till vecka 25.
Jag fick ont i ryggen. Mycket ont i ryggen.
Jag var övertygad om att det var en flickbebis i magen.
Jag gjorde två extra ultraljud för de misstänkte att det var en mycket liten bebis jag bar på.
Jag jobbade fram till två veckor före förlossningen.
Jag var konstant trött ibland somnade jag 19.30 på kvällen och sov hela natten.

Från förlossningen
Jag fick värkar typ 20.00 på kvällen. De gjorde inte ont.
Jag fick onda värkar vid typ 22-23.00 tiden. Aj.
Jag klockade mina värkar på nätet.
Vi kom in till förlossningen vid 02. Södersjukhuset. Vi åkte taxi dit.
Jag var öppen 6 centimeter när vi kom in.
Jag tänkte prova akupunktur men jag hann inte.
Jag gillade lustgasen. Vi blev kompisar.
Barnmorskorna var trevliga.
Marcus skötte sig bra, servade med saft och äppeljuice.
Jag öppnade mig från 6 till 10 centimeter på två timmar.
Jag tyckte hela tiden att värkarna var uthärdliga och trodde hela tiden att det kommer bli mycket värre, men det blev det inte.
Jag krystade i en halvtimme eller så.
04.46 blev han född.
3305 g och 50 cm
De sydde några stygn, hur många vet jag inte.
Vi fick vänta i två timmar på fikat, till slut fick mannen gå ut i korridoren och fråga efter det.
Det var fullt på BB så vi fick ligga kvar på förlossningsavdelningen ganska länge.
Jag fick åka rullstol till BB.

Den första tiden med lilleman
Vi fick många besök
Bebisen skrek hela tiden.
Eller åt. Antingen eller. Skrik eller mat.
Jag mådde bra (vad jag minns nu i alla fall)
På natten ville han amma många gånger.
Efter någon månad förstod vi att han hade kolik
Sen fick han ljumskbråck också och opererades för det
Jag gick mest runt och vaggade honom hela dagarna
Vi var på mycket promenader

Nu
Han är störtcool. Snackar och charmar med alla.
Alltid glad.
Han hänger med på allt utan att knota. Väldigt lätthanterlig unge.
Han är vår älskling. Han blir bara bättre för varje dag. Vi är så glada att vi har honom.

När jag fyller år så önskar jag mig....

Prenumeration på Family Living
Stora temuggar, typ dessa (fast vita)
Presentkort på allt möjligt
Böcker av Anne Rule
Passfodral. Med matchande bagagebricka
Grytunderlägg i filtmaterial i roliga färger
Skål från Mateus, vit stl 26 cm
Djupa pastatallrikar, vita. Te.x de här från Granit.