Wednesday, October 31, 2007

Luftslottet som sprängdes

av Stieg Larsson. Äntligen har jag läst ut den tredje delen i Millenium serien. Och den var precis lika bra som de andra två. Anledningen till att det tog lång tid var att jag läste del 1 och 2 för så himla länge sen och hade glömt bort lite hur 2:an slutade och då var det svårt att komma in i bok 3. Och nu ska de ju bli film eller tv-serie eller vad det är. Mikael Nykvist och Noomi Rapace i huvudrollerna. Blir säkert superdåligt.

Sockerchock

Dagens sockerintag:
En saffransbulle, en solskensbulle, fruktpaj med vaniljsås, schwarzwaldtårta med bubbel, morotskaka, två saffransbullar. Rap.

Monday, October 29, 2007

Jiiha

New Orleans verkar visa en fin sida. Enligt CNN så är det typ 20 grader varmt där nu. Härligt. Jag kan behöva lite sol! Sitter och kollar in allmänna sidor om staden, verkar trevligt och fint. I am excited to go!

Sunday, October 28, 2007

Cottage?

Om vi får som vi vill så är detta vårt hus nästa sommar. Tänk om så vore!

Lycka

Vad härligt det är att ha varit och storhandlat (City Gross, för övrigt ingen höjdare) och hitta en parkeringsplats precis utanför porten. Sann lycka.

Saturday, October 27, 2007

Fel val

Fattar inte hur Evelina kunde åka ut ur Idol igår kväll? Warum? Hon var ju min favorit ju. Min andra favorit Christoffer är dock fortfarande kvar, kanske kan han nå final! Hoppas det.

*Nytt*

Nils har idag blivit stolt ägare av en Tripp Trapp stol. Reapris på Babyland. Sjukt mycket folk. Lång kö innan öppning och sedan slussades folk in pö om pö i omgångar. Vi hade först tänkt att köpa en begagnad och måla den men detta kändes som ett inte alltför mycket dyrare alternativ. Och framför allt ett mycket enklare alternativ.

Early bird..

Idag har vi ätit sådana här på Pressbyrån, saffransbullar med mandelmassa. Hur gott var inte det då? Slurp.

Friday, October 26, 2007

Idag igen

Jag är hemma med Nils igen. Ff sjuk. Igår var min mamma här och passade honom så att jag kunde jobba, men idag får jag vara hemma igen. Suck. Bli frisk. Jag vill jobba. I love my job.

Wednesday, October 24, 2007

Melodifestival

Jag är en sucker av "Så ska det låta" och "På spåret". Någon gång förra året var bröderna Rongedal med i "Så ska det låta" och innan det var de helt okända för mig men i programmet lämnade de verkligen avtryck. Och nu ska de vara med i Melodifestivalen- och eftersom jag är en sucker av det programmet också så passar det mig alldeles utmärkt.

Tuesday, October 23, 2007

Modevisning

Vi har precis mannekängat här hemma. Klädpaketet från H&M kom idag. Jag hade beställning en klänning som var så kort så jag kommer aldrig kunna ha den som klänning, den får bli tunika istället.

Annelie är....

Japp, hemma och VAB:bar idag. För att sysselsätta mig har jag googlat på "Annelie är". Kolla vilka sjukt roliga träffar jag fick upp (några av dem i alla fall).

Annelie är sympatisk och delar gärna med sig av sin energi.
Annelie är/tycker det är självklart att äktenskapet är förbehållet mellan man och kvinna..
Annelie är nyfiken på hur hon kommer se ut när hon är klar.
Annelie är stolt bronssponsor till Svenska Naturskyddsföreningen.
Annelie är utbildad undersköterska.
Annelie är irriterad för att jag har lagt märke til ett framträdande anus på en katt. (what?)
Annelie är Sveriges bästa lektionsryttare i hoppning.
Annelie är försvunnen.
Annelie är unik i sitt sätt att förmedla kunskap.

Monday, October 22, 2007

Sjukdom

Idag stack jag från jobbet tidigt och hämtade Nilsson. Han började nämligen bli krasslig. Och mycket riktigt, nu har han feber och vill bara sitta i knät och gosa, det blir nog en VAB dag imorgon.

Tvåordsmening

Nils sa "hej då pappa" när Marcus gick till tandläkaren idag. Ett mycket stort framsteg.

Sunday, October 21, 2007

64 dagar.....

kvar till julafton. Igår lyckades vi få ett perfekt foto på Nisse. Passar utmärkt som julkort. Ska kanske skicka in det för framkallning redan idag så har vi åtminstone kirrat en sak inför jul i god tid.

Saturday, October 20, 2007

Lovely

Idag vaknade vi 09.42 allihopa. Good shit verkligen. Tack Nils!

Thursday, October 18, 2007

Tom tank

Igår skulle Marcus ta ut pengar från vårt konto. Han blev då varse att vi hade minus 4000 kronor. Jaha, varför då då kan man ju undra. Han gick till banken, köade i någon timme för att få prata med en kassörska. Det visade sig att Marcus hade tankat bilen igår morse och OK/Q8 hade dragit beloppet 18 (!) gånger. Inte underligt att vi låg på minus. Tanten på banken menade på att de kunde inte göra något åt det. Marcus ringde macken och de ska fixa det, förhoppningsvis har de redan gjort det idag. Skapligt snopet.

I minnenas tecken

av Reignald Hill. Vilken trist bok! Jag hade sådana stora förhoppningar om denna och tänkte att den här Reginald kan nog bli en favorit. NOT! Jag har undvikit att läsa min bok på bussen och istället bläddrat i gratistidningar, allt för att slippa läsa. Men idag tog jag tag i det och läste ut skiten. Ruskigt rörig och ingen vidare handling. Min kollega Birgitta hävdar dock att han är en bra författare. Det kanske han är, och jag kanske ger honom en chans till, men inte än. Nu ska jag läsa något bättre.

Ingen polare

Som jag skrev igår så tycker dagis att Nils behöver en scarf. Ok, sagt och gjort. Skickade ut svärmor på uppdrag idag, köp en scarf, vilken som helst. Hon går till PO.P och säger vad hon vill ha. De visar henne var de har sådana. De har bara blå/vit randiga. Svärmor frågar efter röd/vit randig. Då säger expediten "men du ska väl ha en blå/vit randig, du sa ju att det var en pojke". Vadfalls, varför säger hon så? Ska väl hon skita i! Och det går ju helt emot omvandlingen som PO.P just har gjort, de har ju kläder sorterade efter ålder, inte efter kön. Expediten vet ju inte vilken färg som Nisse passar bäst i. Sånt gör mig arg.

Wednesday, October 17, 2007

Sylvasst

Nils har en tand på gång tror jag. Han dreglar och vaknar upp gråtandes. I natt var en jobbig natt, han vaknade hela tiden och var ledsen. Idag sa de på dagis att han måste börja ha snusnäsduk runt om halsen för att han är så dregglig. Kraken. Jag känner något litet vasst i nederkäken men känner man längre än en sekund så hugger han. Vi får väl se vad som är på G...

Monday, October 15, 2007

Läckberg

Camillas Läckbergs böcker blir kortfilm i tv. Jag tycker att böckerna är ganska så risiga så det blir ju spännande att se hur kortfilmen blir, sånt brukar ju alltid bli sämre än böckerna, hur illa blir det inte då?

Varför?

Ingen som är med på Björns bytare verkar vilja byta lägenhet med oss. När vi någon gång för en gångs skull får ett grönt byte så ändrar folk sig och vill inte byta. Vad fasen, vår lya är ju superfin ju, kom och byt!

Saturday, October 13, 2007

17 månader

Idag blir Nils 17 månader, stora killen. Tiden har gått så fort.
Utveckling: Han springer när han ska någonstans, ramlar och snubblar ganska mycket. Han vill gärna äta själv. Dricker ur pipmugg, kan inte dricka ur vanligt glas. Trivs på dagis. Är alltid glad, blir bara ledsen om han gjort sig illa eller är trött.
Han sjunger- om vi sjunger "lalalalala" så härmar han oss. Pratar mycket, favoritord är tack, klocka och ett, två, tre. Är inte intresserad av att testa potta. Läser gärna böcker eller studsar bollar. Eller stoppar klossar i en klossburk. Älskar Teletubbies och går gärna runt med DVD-fodralet i handen hela dagarna.
Är inte särskilt keen på att sova, vill fortfarande vara vaken så länge som möjligt på kvällarna. Tycker om att pussas och att hålla handen. Vår darling som vi älskar så!

Chocaholic

Dricker te och äter choklad. Karl Fazers choklad med vilda bär. Mycket god tycker jag. Jag är en chocolatelover. Mest gillar jag Geisha och Marabou mintkrokant. Min kollega säger att Lindt päronchoklad ska vara bra, men den har jag aldrig sett.

Familjen Seg

Vi har precis sovit två timmar alla tre. Skönt. Nu ska vi fika och sen ut i kylan. Just nu +6 grader.

Friday, October 12, 2007

Happy Friday

Jag fattar inte. Veckorna går så fort. Fredag igen. Häpp! Skulle egentligen på 1-års kalas imorgon men födelsedagsbarnet är sjukt så det blev inställt. Nu har vi en helt obokad helg. Känns mycket knepigt. Det är vi inte vana att ha. Får se vad vi hittar på.

Wednesday, October 10, 2007

Shopping

Fick en rabattkupong på 20% på H&M. Nu ska jag kika i katalogen och se om jag kan hitta något att beställa.

Monday, October 08, 2007

Fixat

Igår stylade vi två av våra bokhyllor. Sorterade alla böcker i bokstavsordning. Ett hästjobb. Men nu är det kirrat och klart. Tredje hyllan har vi gett upp hoppet om, den får fortsätta se risig ut ett tag till.

Sunday, October 07, 2007

I love Google

Igår kväll kollad vi på "Without a trace" på tv. I slutet av programmet spelades en fin låt som man bara hörde en snutt av men det lät som min typ av låt. Jag memorerade några ord och dess följd i texten, sen ut på google och söka. Vips så hittade jag den. Sketabra. Och med en artist som jag aldrig hört talas om förut. Här nedan kan ni höra låten. Artisten heter Greg Laswell och låten heter High and low.

PJ

Nisse poserar i sin nya pyjamas. Eller ny och ny, vi köpte den i New York i somras men den har inte blivit invigd förrän nu. Jag storgillar GAP och deras pyjamasar. Hoppas på att det finns GAP i New Orleans så att jag kan shoppa upp nya pyjamasar i allehanda storlekar och modeller.

Saturday, October 06, 2007

Morgonparty

Vi har precis haft familjedisco här hemma och dansat järnet till Danny´s "If Only You". Bra start på lördagen.

Thursday, October 04, 2007

Turridning

Igår var jag som sagt ute på teamaktivitet med några från jobbet. Först red vi islandshästar. Min häst hette Kria och var galen. Först började den sparka på en annan häst och när vi ridit i fem minuter ville den vända och gå hem. Turledarna var lika galna dom, för de skrek "skänkla skänkla" och hur fasiken skulle jag kunna veta vad skänkla var för något. Tillslut fick jag ordning på hästen och den rättade in sig i ledet igen och gick efter de andra. Jag överlevde turen men kan lätt konstatera att hästar är inget för mig.

Efter det var vi till Lejondals slott och bubblade, hälsade på i baren och sen käkade vi fyrarätters middag. Supermysigt ställe och proppat med folk trots att det låg mitt ute i ingenstans. Fräckt med ett rosa slott också. Slottet var mer min melodi än hästarna. Det sjuka i hela historien var att det var min idé att vi skulle rida islandshästar från början. Kokobäng va? Vojne vojne.

Själv

Igår var jag ute med jobbet. Idag är Marcus ute och käkar med några polare. Det är så skönt att inte höra fotboll på tv:n och att få lyssna på musik. Fast annars är det ganska trist att han inte är hemma. Jag är inte någon ensamvarg. No no.

Kanelbulle

Idag är det kanelbullens dag. Jag har ätit tre stycken. Det var nog två för många för jag känner mig riktigt mätt. Kanelbullens dag är en ganska ny företeeelse, instiftades av Hembakningsrådet år 1999.

Tuesday, October 02, 2007

D´orange

Orange är min nya favvofärg. Sitter just nu insvept i min nya orangea pläd, Nisse har fått en ny fin orange skötväska och jag hoppas jag vinner auktionen på den oranga ryamattan på nätet. Tjusigt.

Morality for beautiful girls

av Alexander McCall Smith. Tredje boken på kort tid som jag läser om Damernas detektivbyrå. Men den första av dem som jag läste på engelska, och det var faktiskt trevligare att läsa den på engelska, mysigare på något vis. Jag gillar verkligen hans böcker, härligt skrivet språk och roliga skildringar av människor. Och sen ser jag framför mig hur ljuvligt det är att sitta på en veranda och dricka te som de gör mycket i böckerna.