Friday, November 30, 2007

På spåret

I kväll börjar mitt favvo program. På spåret. Lovely. Mitt favoritämne geografi blandas med frågesport, kan det bli bättre? Årets startfält är hett med flera nykomlingar och gamla favoriter. Filip och Fredrik ska vara med och Oldsberg själv säger att de är smartare än vad många tror. Själv håller jag nog på Stefan Holm som vanligt...

Tillägg:
Däremot inser jag efter att ha sett programmet att jag verkligen avskyr husbandet Triple n Touch . De är vedervärdiga. Bort med dem och in med en extra resa istället.

Den oskyldige mannen

av John Grisham. Denna bok liknar ingen annan av Grisham (ingen som jag har läst i alla fall), detta är en autentisk skildring av en snubbe som blir oskyldigt dömd till dödsstraff. Fakta rabblas och det är en väldigt beskrivande bok. Jag gillade den inte något vidare faktiskt. Grisham brukar vara bra, men när det gäller att skiva om true crime så gör Ann Rule det 100 gånger bättre.

Bloggsömn

Jag har varit ganska sänkt den här veckan. Ont i huvudet, halsen och trött. Har somnat tidigt varje kväll, därav bloggtorka. Men nu är det fredag och jag får chansen att vila upp mig... NOT! Fullt program. Imorgon ska julklappar handlas. Sen födelsedagsfest.

Tuesday, November 27, 2007

Mor + Far = 36 år


Idag har mina föräldrar varit gifta i 36 år. Holy smoke. Min moder är på väg mot Stockholm för att vakta sjukling Nils imorgon så att vi kan jobba. Tack för att du offrar bröllopsdagen för Nisses skull!

Föreskoledilemma

Verkar svårt att få förskoleplats i vårt nya tilltänkta boendeområde. Det är proppfullt. Vad göra? Ställa sig i alla köer och hoppas att han får någon plats till hösten, eller ta vilket dagis som helst i Solna som vi blir erbjudna och pendla? Känns som att han får gå kvar på sitt finfina ställe här på Söder till sommaren och sen hoppas på en lika finfin plats till hösten.

På tillbakagång

Smaken och lukten är på väg tillbaka. Thank God. Skulle vara oerhört jobbigt att inte ha smak- och luktsinne, livet blir ju så mycket tråkigare då.

Monday, November 26, 2007

5 år

Marcus och jag firar fem år ihop idag. Wiiiihooo! Vi firade genom att gå på restaurang Rött och käka musslor med saffransaioli och pommes. Mycket gott. Nu står magen åt fyra håll.

Sunday, November 25, 2007

Frukterian

Nisse älskar mandariner. Och bananer. Han äter typ fyra-fem frukter om dagen, står nedanför fruktskålen och gnäller och pekar. Jag undrar vem han har ärvt det av. Både Marcus och jag är så picky, vi äter knappt någon frukt alls och varje mandarin tar en halvtimme att äta för att vi måste peta bort allt vitt. Nisse skiter fullständigt i det, han bara gapar och maler i sig. Good boy!

Ska vi flytta?

Visningen är över. Och de gillade vår lägenhet och vill gärna byta. Vi är paffa, trodde inte att de skulle gilla den. Det här känns som ett mycket hastigt beslut men vi har bestämt oss för att byta lägenhet med dem. Men det blir inte ännu. De har ingen panik ut ur sin, de ska förresten flytta till underbara Kanada och vill bara ha en övernattningslya i stan, så någongång till våren är det väl tänkt att vi drar till Solna om allt går enligt plan. Shit!

Cleaning Lady

Nu ska vi städa inför vår visning. De kommer vid lunchtid. Snart börjar ett jäkla röjande. Jag ska försöka komma ihåg att ta några bilder och lägga upp dem här.

Frukost á la Nils

200 ml välling
1 smörgås med smör
1 tallrik turkisk youghurt med mosad banan
1 glas mjölk
1 mandarin

Saturday, November 24, 2007

Ny lya?

Igår fick vi ett grönt byte på Björnsbytare, ett direktbyte. Vi tog kontakt med dem och var och tittade på deras lägenhet idag, imorgon kommer de hit och kollar på vår. Deras lya var fin, en 3a på 89 kvm. I Solna. På nedre botten så där var en liten altan. Förnuftet säger att vi borde nappa på detta (under förutsättning att de gillar vår lya...) men samtidigt säger hjärtat att vi har det så bra i vår lägenhet på Söder och Nisse trivs på dagis och att det är ett väldigt stort steg att flytta. Men vi har det ju också för trångt som vi har det nu så förr eller senare måste vi vidga våra vyer och flytta härifrån. What to do? To be continued......

Jompa 30 år

Igår var vi på 30-års fest. Johanna fyller 30 år nästa vecka och tjuvfestar i förväg. Det var muchos trevligt och duktiga hon hade gjort tre rätters middag till alla gäster. På bilden är det hon och jag i Vancouver år 2004.

Och en till....

Nu har jag tappat rösten också. Jag väser fram det jag vill säga. Inte särskilt enkelt.

Thursday, November 22, 2007

Lost

Jag har förlorat både smak- och luktsinnet. Det har varit borta i några dagar nu. Känner mig inte förkyld, dock lite täppt i näsan. Jag känner inte smaken på något, var på fin bjudlunch idag och kände nada smak på maten. Trist. Positivt är att jag inte känner bajsblöjelukt.

Monday, November 19, 2007

Nils 18 månaders kontroll

Idag var det dags för BVC besök. Resultat: 12.5 kg, 84 cm. Pigg och kry unge som kunde stapla klossar, peka på sin egen näsa och rita med kritor. Sen fick han spruta mot mässling och påssjuka. Han sa inte ett ljud. Blev dock arg när BVC tanten satt dit ett plåster. Då skrek han, slet av plåstret och gav tillbaka det till henne. Hehe. Nästa kontroll är inte förrän han är tre år.

Och just det, lillungen som skulle in efter Nisse också på 18-månaders kontroll, hette också Nisse.

Angenämt problem


Saturday, November 17, 2007

Hemma

Hemma igen. Hemresan gick bättre än nedresan. Kvickt och raskt och jag fick två säten på hemvägen. Nu är vi hos mina föräldrar och hämtar upp lilleman.

Tuesday, November 13, 2007

Colonialhus


Idag har jag varit pa utflykt. Akte sparvagn till Garden District. Riktigt fint faktiskt. Stora vrakiga villor med bautaverandor i lummiga omraden. Mycket fint. Solen gassar sa vi tog en paus med ol och baconsmorgas i solen. Good shit!
Nu ska jag upp och packa i min nya Samsonite vaska. Sen till poolen och ta en complimentary drink. Efter det till shopping mall och sent ikvall blir det jazzclub. Imorgon flyger vi hemat. Hoppas att det gar smidigare an hitresan. Landar i Stockholm pa torsdag morgon. So long sa lange!

Nilsson 18 manader

Idag ar Nisse 18 manader. Ett och ett halvt ar. Lille man! Han ar ocksa pa semester forresten, hos mormor och morfar. Aker pulka och ater gott. Pa fredag susar vi dit och pussar pa honom igen! Puss lilleman.

Monday, November 12, 2007

Chilling

New York kallas The Big Apple. New Orleans kallas The Big Easy. Jag forstar varfor. Tempot ar lugnt, folk chillar mest verkar det som.

Mississippi river

Det har har jag tankt att gora i eftermiddag.

Update: Jaha, trodde jag ja! Saklart gick det inga turer idag. Typiskt.

Sopgumma

Jag fick min kollega Samis Amexnummer imorse vid frukostbordet. Jag ska handla lite till ett mote i eftermiddag och debitera hans kort. Sen var jag ute och sprang pa stan och kom pa "var fasen lade jag lappen?" Rusade tillbaka till hotellet, hittade den inte. Maste ha glomt den pa frukostbordet. Jag fick hjalp av tva vaktmastare och en manager pa hotellet att ga igenom alla frukostsoporna. Fem ackliga sopsackar senare hade jag lappen med numret i min hand. Thank God. Ringde Sami och han holl pa att garva ihjal sig. Nu ligger en kaffeindrankt lapp i tryggt forvar i min datorvaska. Puh!

Sunday, November 11, 2007

Fixande

Idag har jag varit pa symposium. 100-tals ogonlakare var dar och lyssnade. Jag fattade inte mycket kan jag saga. Det var 15 forelasare som fick 7 minuter vardera. Sen har jag precis varit pa kvallens restaurang och forsokt klamma in mer folk och fixat och trixat med det. Nu ska jag snart borja forbereda i konferenslokalen, men innan det ska jag ta en lite promenix.

New Orleans

New Orleans ar inte som andra amerikanska stader som jag har besokt. Dar ligger snabbmatsstallen, Starbucks och Delis pa rad. Har ar helt dott. Jag har sett ett Starbucks under hela tiden och gatorna ar ganska tomma. Jag horde av nagon att tidigare bodde det 600 000 manniskor har medan nu efter orkanen Katrina ar det bara 250 000. Det marks. Inte mycket till shopping i stan och skumma manniskor overallt. Det finns manga omraden i stan som man inte ska rora sig i alls eller ga sjalv i. Kring hotellet ar det ganska sakert men de varnar for att bara ga ett par kvarter osterut. Jag fragade efter en supermarket, fick till svar att narmsta ligger fyra-fem kvarter harifran men den ar inte i ett sakert omrade for det ar mycket ran dar. Jag far noja mig med kiosken utanfor hotellet. Anda ar de franska kvarteren (dar mitt hotell ligger) valdigt vackert. Det ar manga fina byggnader i alla mojliga farger och sma mysiga smala gator.

Bourbon Street

Har precis tagit en liten promenad pa Bourbon Street. Klockan ar 22.00 och det ar fullt os pa den gatan. Jag har aldrig sett nagot liknande. Folk ar fulla som dragg, det luktar spya overallt och alla skriker och har sig. Pa balkonger utefter gatorna star det massa folk och kastar halsband till dem som visar brosten, vilket manga gor. Bartendersbrudar pa olika stallen alar och kralar mot kunderna for att fa dem att kopa provror med sprit. Herrejesus vilket stalle. Jag ska ga upp till rummet och sova istallet.

Saturday, November 10, 2007

By the way

sa kanns det redan som att halva GAP ligger i min resvaska.

Lang dag

Efter en lang resa ar vi sa framme i New Orleans. Anlande igar morse klockan fem. Min grupp av resenarer bestar av 22 personer, alla utom jag och en kund anlande klockan fem pa eftermiddagen och vi alltsa 12 timmar senare.

Fran Stockholm till Chicago blir vi forsenade. Alla springer och vid gaten ska jag rakna in folk. En man saknas. Han kommer inte igenom sakerhetskontrollen for han har inget boardingkort. De ar stressade vid gaten och sager "nu stanger vi dorrarna, ska du med eller ej?". Jag valjer att stanna. Efter manga om och men hittar jag var kund. Vi forsoker bli ombokade till en ny flight, omojligt. Allt till New Orleans ar fullbokat i en vecka framover.

Vi traffar 8 svenskar till (konkurrentforetag) som alla missat planet till New Orleans. Tillsammans bokar vi in oss pa ett flyg till Houston, Texas. Anlander Texas mycket sent pa natten. Hyr tva bilar med chaufforer som far kora oss till New Orleans. Det ar en lang resa 6.5 i bil med en chauffor som aldrig har varit utanfor Texas. Herregud vilken resa. Klockan 05 ar vi antligen framme, resan har tagit oss 29 timmar.

Tuesday, November 06, 2007

Nu så....

ska jag snart bo den här jointen i en vecka. Ska bli prima vara. Måste börja packa snart.

The Kalahari typing School for men

av Alexander McCall Smith. Vad blir det nu? 4:e av hans böcker som jag läser? Alla är lika bra. Mysiga och gemytliga. Och lättlästa. I denna bok så får Damernas Detektivbyrå konkurrens och Mma Makutsi träffar en karl som visar sig vara en mysko typ. Läs!

Sunday, November 04, 2007

Sista avsnittet

Nu börjar sista avsnittet av Ensam mamma söker... Nu ska vi se vilka brudarna väljer.....

Nisse turist

Mina föräldrar har gjort en del resor i år. De köper de mest turistiga t-shirtarna till Nisse som de kan hitta. Kolla bara här:




P.S Fast från Las Vegas fick han mjukisoverall från GAP, ingen turisttshirt.

Piggar

Har ju misstänkt ett tag att Nisse har fler tänder på gång. Idag fick jag känna på dem. Det är tre stycken på stark frammarsch, två i överkäken och en där nere. Han har ju haft åtta tänder sedan i mars typ så det är på tiden att fler kikar fram....

Friday, November 02, 2007

Myskväll

Vi har ätit supergod lax, druckit julmust. Jag har bakat morotsbröd, Marcus har bakat en After-Eight kladdkaka. Nisse kollar Teletubbies. Nu ska vi slappa i soffan hela kvällen. Najs!

Thursday, November 01, 2007

Criminal Minds

Har ni sett Criminal Minds? Går på kanal 5 på fredagar. Så svinbra alltså. Jag har sett tre avsnitt nu och är helt addicted. Alla avsnitt har varit kusliga och så spännande. Kolla på´t så får ni se!

Snökaos

Såhär såg det ut i Stockholm för ett år sedan. Och nästa vecka blir det visst snö igen. Dags för vinterdäcken på bilen kanske?