Thursday, January 31, 2008

Pippi-fan

Nisse är ett stort Pippi-fan. På Åhlens säljs Pippi kläder. Han börjar hojta och vifta så fort han får se dem. På rean hade de jeans på tjejavdelningen med Pippi på. Jag köpte ett par i en storlek större än vad han normalt har. Kom hem, provade, tajta som fan, Nisse skrek och kunde knappt sätta sig för de var så tajta. Ok, tillbaka till Åhlens, lämna tillbaka. Det fanns inga Pippi-jeans på killavdelningen.

Tänkte att jag köper väl en t-shirt och strumpor istället. Alla t-shirtar utom en sort hade volang på ärmarna. Jag köpte den utan volang. På strumpfronten fanns bara rosa och röda strumpor, på killavdelningen lyste Pippi-strumpor med sin frånvaro. Där fanns bara tuffa strumpor i svart och blått med dödskallar och ormar.

Jag blir helt sjuk på såna här grejer. Jag har inget emot rosa och röda kläder, men varför i hela friden så finns alla Pippi kläder på tjejavdelningen. Fattar de inte att en kille kan vara lika intresserad av Pippi som en tjej kan vara. Nu har han i alla fall en t-shirt (två storlekar större än sin vanliga storlek) och ett par rosa/rödrandiga strumpor med Pippi på. Och han är så nöjd.

The full cupboard of life

av Alexander McCall Smith. Femte boken av honom som jag läser på ganska kort tid. Jag känner att det börjar bli lite för mycket upprepningar eftersom stor del av storyn är samma i varje bok. Men.. de är fortfarande görmysiga att läsa och jag ser framför mig hur allt är gemytligt och trevligt och alla är glada.

Åt rätt håll

Igår fick Lill-Gösta börja med pencillin. Sjukt bra. Han är redan piggare. Dock hostar han förfärligt fortfarande men ingen feber idag. Tjooohooo!

Wednesday, January 30, 2008

Och det fortsätter...

Lilleman hade 40.0 grader i feber igår kväll. Feber go away... Hosta har han också, han har nu fått recept på hostmedicin. Inte så lätt att få i honom dock, han frustar som en gris och spottar ut. Tips på hur man ska få i honom detta mottages gärna. Han har typ inte ätit något förutom välling sedan i torsdags. Kraken.

Men han är ändå vid gott mod. Idag har vi varit uppe sen 04:15, han var så pigg och glad, satt i sängen och sjöng och pratade.

Tuesday, January 29, 2008

Kul test

Maria tipsade om ett test. Först fyllde jag i att jag gillade kallt väder, då blev resultatet såhär:


You're Canada!
People make fun of you a lot, but they're stupid because you've got a much better life than they do. In fact, they're probably just jealous. You believe in crazy things like human rights and health care and not dying in the streets, and you end up securing these rights for yourself and others. If it weren't for your weird affection for ice hockey, you'd be the perfect person.


Sen fyllde jag i att jag gillade varmt väder och då blev resultatet följande:


You're Thailand!
Calmer and more staunchly independent than almost all those around you, you have a long history of rising above adversity. Recent adversity has led to questions about your sexual promiscuity and the threat of disease, but you still manage to attract a number of tourists and admirers. And despite any setbacks, you can really cook a good meal whenever it's called for. Good enough to make people cry.


Kul med tanke på att Kanada och Thailand är två av de länder jag helst reser till och ofta reser till. Men information om hur jag skulle vara som person stämmer väl inte alltför bra, förutom att jag gillar hockey då!

39.5

Igår morse ingen feber. Igår eftermiddag 39.5 grader. Nu på morgonen ingen feber. Vi får se vad eftermiddagen har att bjuda på.

Sunday, January 27, 2008

NKOTB

Enligt Expressen så ska New Kids on the Block återförenas inom kort. Mina största idoler i början av 90-talet. Ett smakprov från en av dåtidens hits.

40 dagar


Jag har just kollat upp att vi har 40 föräldradagar kvar. Bådar gott! En kollega är i Thailand nu med sina kids 4 och 6 år, de hade insett att de hade så mycket dagar kvar. Sånt vill jag också göra. En månad eller två i Thailand. Det vore ljuvligt. Spara spara dagar!

Usch

Feber fortsätter. 40.1 grader idag.

Saturday, January 26, 2008

Ingen fest ikväll

Marie fyllde 30 år igår. Hurra. Idag ska hon ha sin fest med 70-tals tema. Den har jag längtat efter i flera veckor och vi har förberett oss med kläder och accessoarer från 70-talet. Nisse skulle vara hemma med barnvakten Jenny.

Men eftersom vi just klockade Nisses feber till 40.8 grader så känns det lite kymigt att dra på party. Och inte sådär superschysst mot Jenny att lämna henne med sjuklingen. Således no party för oss.

Friday, January 25, 2008

Oh father

Grattis till min käre far på din 62-års dag idag. Hoppas att du har haft en härlig dag och att du tog många poäng i kvällens "På spåret".

Fever

Febrig kille kollar Teletubbies, han vaknade inte förrän 10:30 idag. Holy cow! Nytt rekord tror jag.

Thursday, January 24, 2008

Dåligt omen

Igår så tänkte jag att jag skulle blogga om att det är så härligt att Nisse har varit frisk så länge, inte en enda sjukdag i år. Men så tänkte jag att det är säkert ett dåligt omen att blogga om det så jag struntade i det.

Visade sig att det var visst ett dåligt omen att bara tänka på det för idag är ungen sjuk. Febrig och hostig. Men vid gott mod. Blir nog en vab dag imorgon för min del.

Tuesday, January 22, 2008

Budget är klar

Nu så har jag räknat ut vår kommande månadsbudget. 14 200 kr i fasta kostnader (inkluderat 2 000 kr i sparande). Gulp! Det är muchos pesetas det. Vågar knappt tänka på hur det ska bli om/när vi köper en bil.

By the way

så flyttar vi sista helgen i april!!!!

Puss

På Nisses dagis sitter ett schema uppe där man kan läsa vad kidsen gör om dagarna. Igår stod det på Nisses lapp:

FM:
Hoppat i vattenpölar

EM:
Blivit jagad av Alice.

Personalen berättade för Marcus att Alice hade jagat Nisse och skrikit "puss puss". Nilsson ville visst inte ha pussar så han sprang för glatta livet. Haha.

Smart unge

Imorse var det en unge på dagis som frågade sin pappa om det var julafton imorgon eftersom det snöade idag. Vilken association va?

Saturday, January 19, 2008

Lilly

Vi är ju och hälsar på Lilly nu. Hon ligger inte längre på bebisrum utan har fått flytta in till Mia och Rickard, men de blir nog kvar några veckor på sjukhuset. Hon har gulsot, solar därför solarium i några dagar. Ögonbindeln har hon därför att solglasögonen trillar av hela tiden.

Babylycka


Oj, vad det trillar ut små flickbebisar nu. Först Ingrid, sen Lilly och idag kom detta sms:

Kl 00:48 kom underbara Isabel till oss! 3470 g och 51 cm. Vattnet gick 17:15 igår och sen gick det fort. Allt gick bra och vi mår fint och är sååå lyckliga.

GRATTIS Samuel och Catherine! Nisses wife to be är här!

Friday, January 18, 2008

Tack för budgettips

Tack för budgettipsen nedan. Sparande ska jag absolut lägga in. Inte SL-kort. Förhoppningsvis kommer vi inte att behöva det då vi kommer bo nära mitt jobb och Marcus åker bil. Fast vi flyttar ju inte riktigt än förstås.

Mat och bensin kanske jag kan lägga med, jag hade mest tänkt mig en budget med fasta utgifter som jag kan fylla i vid varje månads slut. Känner nog inte att jag orkar sitta och räkna ihop alla kvitton varje månad, lättare att bara skriva av räkningarna och lägga in totalsumman.. Vi får se... Tack iallafall.

Update:
Hej igen. Jag kom på vad det är jag vill med min budget. Jag vill veta vad vi har för fasta kostnader varje månad så att vi kan ha en automatisk överföring till räkningskontot. Det är planen. Därför ska jag inte ha med mat och bensin.

Koka mat

Imorgon drar vi söderut för att hälsa på nykomlingen i familjen. De bor på ett patienthotell med självhushåll, därför har vi just gjort 14 matlådor att ta med oss till dem. Själva äter vi godis till middag, bilgodis.

Thursday, January 17, 2008

Budget 2008

Vi ska göra en budget för 2008. Dessa poster ska vara med:

Hyra
Telefoni fast
Mobil M
Mobil A
Bredband
Tv-licens
Tv-kanaler
A-kassa M
A-kassa A
El
DN/SvD
CSN M
CSN A
Hemförsäkring
Dagis
Försäkring Nils

Har jag glömt något?

Kära hjärtans vad utgifter vi kommer att ha. Känns inte som att det är så många saker här på listan som vi är beredda på att göra avkall på heller. Ja, vi kan ju ta bort tidningspren eller tv-kanalerna, men that´s it typ. Välkommen 2008- snålåret!

Bloggutmaning

Den här hittade jag på någon blogg och kopierar hej vilt

Vad gjorde du för tio år sedan?
Jobbade femskift på fabrik, pluggade på halvtid, bodde hos mamma och pappa och var ihop med Håkan.

Vad gjorde du för ett år sen?
Thailand va? Eller nej inte riktigt, det var nog senare. Jag var väl annars mammaledig och laddade för Thailand och laddade för att hitta nytt jobb.

Fem snask du gillar
1. Tutti-frutti sour
2. Geisha
3. Hershey´s Jolly Ranchers
4. Winegums
5. Ahlgrens bilar

Fem sånger du kan hela texten utantill
1. Kite-U2
2. Somebody- Depeche Mode
3. Superman- Five for fighting
4. Trollmor
5. När lillan kom till jorden

Vad skulle du göra om du vore miljonär?
Lösa in våra lån, köpa en bil och en sommarstuga. Resa och köpa lyxiga grejor till vår lägenhet

Tre dåliga vanor
1. Lat
2. Äter för mycket kakor
3. Äter för lite veggies

Fem saker du gillar att göra
1. Vara med mina killar
2. Åka på semester
3. Fika
4. Ligga på soffan med en kopp te och en god bok och lite godis
5. Surfa på internet

Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa
1. Päls
2. Konståkningsskridskor
3. Snuskigt dyra kläder
4. Stringbikini
5. Hudfärgade kläder

Fyra favoritsaker
1. Laptop
2. Böcker
3. Mobilen
4. Ipod

Wednesday, January 16, 2008

Rökarnas sista frizon

Bytte tunnelbana vid Gamla Stan på vägen hem ikväll. Det var som att kliva ut i en rökridå, shit vad rökare där var, jag var typ den enda som inte blossade. Jag hade aldrig tänkt på det förut, att rökare byter tub vid Gamla Stan istället för Slussen (för det var det jag antog att de flesta gjorde..) för att få ta sig en rök. Men nu vet jag.

Stenad

Jag har varit på spa idag. Centralbadets spa. Jag fick hot stone behandling (massage med 70 gradiga varma stenar), pedikyr samt ansiktsbehandling. Helt slut efteråt.

Tack till Titti, Smulan, Joy, Anna, Jacob, Allan, Anna och Martin för en lovely 30-års present.
Nedan mina trötta fötter som vilar sig i New Orleans.


Tuesday, January 15, 2008

Användarrecension- Brio Sitty


Vi har nu haft vår nya vagn i någon vecka eller två. Känner att det är dags för en utvärdering.

+
Går in i hissen utan att behöva vikas ihop
Går in i bilen utan att behöva monteras isär

-
Skramlig, varukorgen slår i när man går i trappor eller kör för häftigt över trottoarkanter
Styret är för lågt. För mig som är lång och bänglig skulle jag behövt ett ställbart styre, jag får ont i nacken och ryggen av att köra den här vagnen längre sträckor.
Lite svårstyrd

Summa summarum är jag inte sådär jättenöjd alltså. Främsta problemet för mig är ju styret. Men det kanske är en vanesak. Vi har väl varit bortskämda med vår lättkörda trehjuling. Anledningen till att vi byter vagn är förresten därför att Nils behöver komma upp i mer sittande läge, i UJ:n så halvlåg han hela tiden. Han verkar förresten oerhört nöjd med nya vagnen. Och det är ju huvudsaken.

Home sick

Hemma från jobbet idag också. Dock piggare. Nisse frisk och kry- är på dagis. Han var dock vaken tre timmar i natt och ville inte sova. Bara leka. Han får nog sota för det idag. Mycket trött kille som väcktes vid 08-tiden imorse.

Monday, January 14, 2008

Kräk

Marcus och jag är båda däckade med en lightvariant av kräksjukan. Huga. Nisse mår däremot prima, han har varit på dagis idag med hjälp av farmor som både ställde upp och hämtade och lämnade. Hoppas hoppas att han inte får denna skiten också.

Moster Annelie

07:45 imorse ringde min syster Mia och berättade den glada nyheten, att jag har blivit moster. Hennes lilla tös föddes imorse. Det är nästan lika kul som att få barn själv. Mia blev igångsatt igår eftermiddag, cirka fyra veckor före beräknad förlossningsdatum. Detta därför att läkarna ansåg att barnet inte fick tillräckligt med näring i magen och därför inte växte som den skulle.

04:15 kikade så LILLY ut. 1600 g, 42 centimeter. En miniminibebis. Allt hade gått bra, Mia pigg. Bebis låg i kuvös några timmar men har nu fått lämna den. Hon andas själv och är enligt Mia mycket söt.

Välkommen till världen lilla bebis. Vi har längtat efter dig! Puss från moster med familj.

Sunday, January 13, 2008

Nils 1 år och 8 månader

Månadsdag idag. Och naturligtvis knäppte vi några bilder. Nisse har hosta, hoppas han är piggare imorgon så att han kan gå till dagis. Nu sover han lugnt utan hostningar- så bättringsväg tror jag.

Info Nils:

Mat:
Ja tack gärna. Äter alltid själv, skålar en miljon gånger per måltid, och då alltid med alla laget runt. Hjälper gärna till att duka av och på bordet. Säger tack så fort han får något. Gillar kaka och tårta, det samt äpple är de enda ord han säger i matväg.

Sömn:
Njo då. Han somnar sedan några dagar tillbaka i egen säng. Jag ligger bredvid och håller handen tills han somnar (vanligtvis under fem minuter). Han vaknar i gryningen och vill sova någon timme mellan oss. Upp för dagen vid 7-tiden. På dagis sovs det 1.5 timme per dag, sen väcks han av personalen.

Potta:
Nej tack. Kan tänka sig att sitta där en minut eller två någon gång ibland med brallor och blöja på. Men oftast inte. Och han har aldrig gjort något på pottan, bara suttit där och bläddrat i en bok.

Talet:
Mamma, Pappa, Mia, Momo, Allan, Kerstin, Olle, Äpple, Hatt, Tack, Tomte, Boll, Tåg, Titta, Sitta, Potta, Kaka, Tårta, Ljus, Klocka. Och några ord till. Sätter ihop enklare meningar. Räknar till tre och kan alla djurläten.

Intressen:
Böcker (Nils är en riktig bokmal som alltid har en bok i näven), pussel, lego och titta på tv.


Mellandagsfynd

30 kr. Vad sägs om det?


Saturday, January 12, 2008

Veggies

Nu ska Nisse och jag ut och handla. Läste nämligen att barn tycker att det är så gott med grönsaksstavar och olika dippsåser. Betvivlar att Nilsson stämmer in på det. Men vi ska testa, ut och köpa gurka och vad mer? Ja, gurka räcker väl och sen göra lite såser till det.

Uppdatering:
Haha. Som att det funkade va? Nisse tog glatt gurkstavar, morot och paprika och doppade i guccamole. Men sen slurpade han bara i sig guccan, struntade i grönsaken. Han åt alltså massa dipsås, noll grönsaker.

I djävulens sällskap

av Peter Robinson. Den första julklappsboken som jag läst ut (tack mamma!) Nu har jag ett gäng böcker till på hög. Denna är bra precis som alla andra av Robinson, men kanske inte hans bästa. Den vävs samman med en tidigare historia av honom så det är nog bra att ha läst "I ondskans spår" för att hänga med bättre. Men läs läs läs!

Dissa Drömhuset

Gick förbi Drömhuset i Sergelgången. 50 % på allt. Lät ju bra. Gick in och kollade. Bara skräp alltså. Det verkar som att de tagit ner allt bra i källaren och rear allt skrutt. Tänkte att lite blockljus, roliga disktrasor och sånt borde man ju kunna hitta. Nädå, de hade neongröna ljus men that was it. Skitbutik.

Tinky-winky

Upptäckte just att Nisses Teletubbies docka som han fick i julklapp piper till rejält när man trycker den på benet. Nisse såg muchos förvånad ut när jag demonstrerade för honom.

Lilleman är förresten helt besatt av Teletubbies, han går omkring och säger La-La, Poo hela dagarna och pekar på Tv:n eller hyllan där filmen ligger. Om han fick som han önskade skulle nog filmen spelas 24/7. Inga andra filmer är kul, bara Tubbiesarna.

Thursday, January 10, 2008

Premiär

Premiäråt semla idag. Lite lite kardemumma, annars bra.

Wednesday, January 09, 2008

Grammis 2

Nu uppträder Maia Hirasawa. Hon och Marcus har sjungit i samma kör.

Grammisgalan

Följer galan med spänning. Årets liveband: Hives. Rätt val.

Bekantas bekanta

Var på företagsdag igår. Föreläsningar, mingel, middag, underhållning och fest. Och korv med bröd med en Pucko innan hemdags. Mycket trevligt. En av killarna i bandet som uppträdde har gått i min parallellklass på högstadiet och gymnasiet. Ingen aning om att han bodde i Stockholm och sysslade med detta. Liten värld!

Monday, January 07, 2008

Trotsig unge

Nisse har fått ett gäng raseriutbrott den senaste veckan. Jag vet egentligen inte vad som utlöser dem, men det är väl att han inte får som han vill. Han blir störtförbannad, slänger saker vilt omkring sig och gallskriker. Efter 5-10 minuter är han redo att sitta i knät och snyfta lite och sen blir han nöjd igen.

Saturday, January 05, 2008

Blocket-junkie



Senaste dagarna har vi shoppat upp oss på följande på Blocket. Totalsumma 800 pix. Hyllan ska vi ha i vår nya klädkammare.

Friday, January 04, 2008

Babylycka

GRATTIS till Jens och Siri i Abu Dhabi som fick lilla Ingrid den 16 december. En redig tös på 3500 g och 55 cm lång. Oscar och Casper är stolta storebrorsor. GRATTIS!

Thursday, January 03, 2008

The cold moon

av Jeffrey Deaver. Den här boken var grym. Den tar nya vändningar hela tiden och allt man trodde var rätt visar sig vara fel... hela tiden. Deaver är en av mina favvosar, längtar tills hans nästa bok kommer ut. Den här handlar om agent Lincoln Rhyme och hans kollegor som jagar en mördare som kallas "The Watchmaker". Jag tror att det kommer att komma en fortsättning på denna bok..

Årskrönika

Vad gjorde du 2007 som du aldrig gjort förut?
Åkte på min första långa jobbresa, till New Orleans.
Håller du dina nyårslöften och ska du ge ett för 2008?
Jag håller dem inte, så nej jag har inte gett något nu.
Fick någon i din närhet barn?
Ja, Jens och Siri i Dubai (om det kan räknas som närhet...) fick ju lilla Sigrid för några veckor sedan. Sen var det stilltje på barnfronten, desto fler beräknas pluppa ut under 2008, spännande!
Dog någon i din närhet?
Nej
Vilka länder besökte du?
Holland, Thailand, Danmark, USA, Kanada
Vad skulle du vilja ha 2008 som du saknade 2007?
Ett lagom stort boende och tillräckligt med pengar.
Vilket datum från 2007 kommer du minnas, och varför?
18 juni för då fyllde jag 30 år, 13 maj då Nisse fyllde 1 år och 5 augusti för det var min bröllopsdag
Vad var din största åstadkommelse?
Att jag sade upp mig från mitt jobb för att gå till ett tillfälligt jobb på Manpower som sen blev fast jobb på bästa stället!
Vad var ditt största misslyckande?
Jag kan inte komma på något stort misslyckande, bara många små varianter.
Vems beteende förtjänade att firas?
Nisses. Han är en pärla som lärt sig så oerhört mycket under året som gått.
Vems beteende gjorde dig ledsen eller arg?
Alla latoxars och gnällspikar.
Var tog det mesta av dina pengar vägen?
Till räkningar. Annars var det väl mat och resor.
Vad gjorde dig jätte, jätte, jätte exalterad?
Mitt nya jobb och vår resa till Vancouver.
Vilken låt kommer alltid att påminna dig om 2007?
Sahara Hotnights- Cheek to cheek
Vad önskar du att du hade gjort mer av?
Motionerat
Vad önskar du att du hade gjort mindre av?
Ätit mindre onyttigt och inte spenderat pengar på onödiga saker
Favorit TV-program?
2007 var året då jag upptäckte Criminal Minds
Vilken var den bästa boken du läste?
Oh scheisse vilken fråga. Omöjlig att svara på.
Vad gjorde du på din födelsedag?
Jobbade och gick sen till Matvarufabriken och åt musslor.
Hur skulle du beskriva din stil 2007?
Icke existerande.
Hur höll du dig ifrån att bli galen?
Det gjorde jag inte.
Vem saknar du?
Min svärfar.
Vem var den bästa nya personen du träffade?
Flera många nya bra kollegor.
Berätta om en värdefull sak du lärde dig 2007:
Våga byta jobb!
Lärde du dig något nytt under 2007?
Ja, det hoppas jag att jag gjorde. Men vad vet jag inte.
Vad vill du lära dig under 2008?
Mobilblogga

Nyår

Nyår firade hos Johanna, Fredrik och Leo. Leo och Nisse var ovänner mest hela tiden. Tog en av dem en leksak skulle ju såklart den andra ungen ha just den leksaken just då. Full fight kvällen lång. Nisse pressade sig till det yttersta och var vaken till 23.30.
Nyårsmeny:
Förrätt:
Melonsallad med vitlök- och chilimarinerade scampi.
Varmrätt:
Oxfile med hasselbackspotatis och Johannas Madeirasås. Till det brysselkål och sugar snaps.
Dessert:
Chokladtryffeltårta med hallonsås och vispgrädde.

Ändring

Jag ändrar mig. Årets låt är Takida- Curly Sue.

Wednesday, January 02, 2008

Bra början...

2008 började med att vårt internet lade av hemma. Ingen uppkoppling alls igår. Surt.