Friday, February 29, 2008

Helg

Åååh så skönt med helg. Fredag kväll är bästa tiden på hela veckan. Nu har vi precis tänt massa ljus, ska dricka vin, äta godis och kolla på tv. Helgen kan börja!

Breathe right

Har ni sett reklamen för Breathe Right? Ett plåster som du sätter över näsan och sen inte snarkar mer.

I Kanada var Breathe Right en stor produkt när vi bodde där. Erins (min kusins fru) företag var säljare av bland annat dessa. En dag jobbade jag och Marcus med att packa lådor fulla med plåster. Alla förpackningar som var skadade slängdes - vilket innebar att vi tog med oss massa kassa plåsterlåddor hem. Vi hade hur många som helst och vi har således testat produkten många gånger.

Breathe Right är inte riktigt så fantastiska som de utger sig för att vara. Visst fungerar de, en liten stund. Men sen ramlar de lätt av. Att ha ett sånt plåster på näsan känns lite konstigt, det känns som hela näsan utvidgas. Det finns en mintvariant också, då känns det som att näsan är superutvidgad och att du har tio halstabletter uppstoppade i snoken. Aja, nu vet ni det!

Wednesday, February 27, 2008

London

Marcus ska åka till London och gå på konsert. Jag vill också åka till London! Ages sen jag var där. Men jag stannar hemma. Agerar färdledare istället och syr ihop deras resa med hotell och dylikt.

Shoppinglist

Till nya lyan ska följande införskaffas:

Dubbelsäng
Garderobssystem
Platt-TV
Diskmaskin
TV-bänk

Tuesday, February 26, 2008

Bokrea 2008

Idag börjar rean. Jag känner mig inte så begeistrad över den. Tidigar om åren var det världens happening när bokrean började, jag känner inte samma entusiasm längre. Dock har jag beställt ett gäng barnböcker från Bokus. Och sen har jag köpt en glassbok också. Vi fick nämligen en glassmaskin i bröllopspresent och nu ska den användas mer!

Monday, February 25, 2008

Kom mamma

Det är otroligt hur mycket Nisse pratar nu. Han tar efter allt hela tiden och orden forsar ur munnen på honom. Nytt för idag är "kom mamma" eller "kom pappa" och det upprepas iderligen. Han står här och sliter i mig nu så det är väl bäst att jag går.

Sunday, February 24, 2008

Mc-boots

Har klickat hem ett par MC-boots från Tradera till Nisse. 6:-. Häromdagen klickade jag in ett par Puma skor för typ 30:-. Sen tillkommer ju frakten men ändå rysligt bra priser.

Blockerad näsa

Jag har en begynnande förkylning. Kan inte sova, är för täppt i näsan.

Thursday, February 21, 2008

Dagis

Dagis i Solna verkar vara en tuffing. Vi har sökt alla privata i området och står även i den kommunala kön. I kommunkön är det omöjligt att få plats i vårt område under hela detta år. De säger att de garanterar oss en plats i maj, men det kan vara vartsomhelst i Solna.

På de privata köandet så är det långa köer. Mellan 50 och 200 barn som alla är födda 2006 före honom i varje kö. Suck.

1000 places to see before you die

Fick den boken i present av Marcus när jag fyllde 28.

Enligt boken får vi inte missa följande på Sicilien:

1. Aeolian Islands
2. Valley of Temples
3. Mount Etna
4. Two gems of Palermo
5. Taormina

Spännande! Så får vi pricka av i boken vartefter vi besökt ställena.

Kosing

Lönespecarna kom idag. Vi får mycket pengar denna månad. Marcus dubbel lön, jag vanlig lön samt bonus och 10 semesterdagar utbetalade. Mycket pesetas alltså.

Men jag är lite sjuk när jag vet hur mycket pengar som kommer. Det första jag tänker hur mycket som ska in på sparkontot. Sen sätter jag över så mycket jag bara kan på sparkontot och lever sen ganska snålt. Aldrig att jag tänker att jag ska unna mig något bara för att lönen kommer eller leva extra flådigt. Ibland känner jag att det kanske är lite trist, men så vips sekunden efter så tänker jag på hur ljuvligt det är att spara stålarna istället.

Tuesday, February 19, 2008

A-I-K

Marcus är ju stort fotbollsfan. Så hoppas han även att Nisse ska bli. Förra veckan hade en liten tjej på sig Hammarby-tröja på dagis och vips dagen efter hade Nisse AIK utstyrsel. Fullt krig.

P.S I love you

Denna film har ju verkligen blivit nerklankad. Fått uselt betyg överallt. Bioklubben gick därför och såg den filmen med exakt noll förväntningar. Och det var tur det. Vi blev positivt överraskade. För filmen var bra. Helt ok faktiskt.

Lagom lätt underhållning. Romantisk komedi. Nästa bioträff blir om tre veckor. Då är det Annas tur att välja film. Förhoppningsvis har någon ny rolig komedi fått premiär då.

Sunday, February 17, 2008

Svensson? Jag?

Hur Svensson är jag?

[ ] Ditt efternamn slutar på -son
[ ] Du känner någon som har samma förnamn som du
[ ] Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du
[X] I din familj är ni 2 barn
[ ] Du bor i villa
[X] Du bor i en tätort
[ ] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla
[X] Dina föräldrar har gift sig
[X] Din mamma är yngre än din pappa - fast bara sju månader
[ ] Din pappa heter Lars
[ ] Din mamma heter Anna
[ ] Din familj har en Volvo
[X] Din familj har en silvergrå eller röd bil
[X] Du har tillgång till Internet hemma
[X] Du har egen mobiltelefon
[ ] Du har ett eget rum
[X] Du har varit utomlands minst 2 gånger
[X] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna
[X] Du har varit i Grekland
[ ] Du har varit på Öland minst 2 gånger
[ ] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger
[ ] Din familj har en husvagn
[X] Ingen av dina föräldrar röker
[X] Din pappa är lite lätt överviktig
[ ] Du idrottar flera dagar i veckan
[ ] Du har husdjur
[ ] Du får månadspeng
[ ] De flesta i din familj är blåögda
[ ] Du äter på Mc Donalds - funkar i nödfall
[X] Du följer Melodifestivalen

Multiplicera antalet kryss med tre och få din procent.
13 x 3 = 39.

39 procent Svensson. Jaså inte mer?

Åksjuk


Vi åkte till mina föräldrar över helgen. På ditvägen kräktes Nisse ner sig rejält två gånger och lite halvt en gång. Och tyvärr är det inte första gången det händer i bilen. Snarare regel än undantag känns det som. Verkar som vi har fått en åksjuk liten kille.

Hemvägen gick bättre. Vi lyckades tajma in hans sovning så han dunade nästan hela resan. Nu söker jag tips, vad kan man göra mot åksjuka?

Thursday, February 14, 2008

Schysst läge

Stor kopp te, chokladkaka, bästa mannen bredvid mig och kl 21 säsongsstart på Criminal Minds. Jag kan inte tänka mig något bättre faktiskt!

Äta kattmat?

Jag läste nedan artikel igår på tunnelbanan (i Metro) och jag kunde inte låta bli att garva högt. Jag tycker ju att förskolepersonalen verkar aningen skadad som erbjuder kidsen att käka kattmat. Men å andra sidan kan jag se framför mig hur alla dessa småttingar sitter lyriska och hur matglada Nisse skulle bara hugga in på kattmaten med skeden i högsta hugg. Och då kan jag inte låta bli att skratta. Stackars små oskyldiga kids.

Barnen på förskolan, som är mellan ett och fem år, jobbade med katten som temaarbete. Förra veckan fick de först titta på en film om katter. Sedan bjöds de att smaka på samma mat som katterna äter. En förskollärare hällde upp torrfoder och konserverad mat. Flera av barnen åt.Barnen på en förskola i Alingsås bjöds på kattmat av fröken. Både torrfoder och burkmat.

– Det vittnar om synnerligen dåligt omdöme, säger barn- och ungdomschefen Kenneth Fritzon.

Han kan inte förstå hur förskolläraren tänkte. Det rör sig om en person som jobbat länge inom förskolan.

– Vi blev förtvivlade när vi fick veta vad som hade hänt. Även om det inte är farligt så är det inte rimligt att erbjuda barn kattmat. Det är en etisk fråga. Vi skiljer på djur- och människoföda, säger Kenneth Fritzon till TT.

Anagram

Kul sida! Här kan man skriva in ord eller meningar och sen görs de om till anagram. T.ex. så blir "Annelie och Marcus ska fika" kufiska amiralens coachen och "alla hjärtans dag" blir anlagda hjältars. Kul förströelse om man inte har något bättre för sig.

Tuesday, February 12, 2008

Uteplats

Det här kitet har vi köpt på Blocket idag. 450 pix. Tänk vad fint det kommer bli med lite vit färg. Och så ska vi köpa några fräsiga kuddar att pigga upp med. Orangea kanske?

Mat tisdag

Maten ikväll var bättre. Den rätten kommer vi nog göra igen.

Monday, February 11, 2008

Nilsson

Idag när vi hade käkat sa Nisse "tack för maten". Min clever kid.

Inte gott

Nä. Gillade inte kebab med krämiga bönor. Alldeles för mycket vitlök för min smak. Den rätten ska vi inte göra igen. Men Nisse han åt. Som vanligt.

Sunday, February 10, 2008

Mattans dag


Vi har precis klickat hem en sån här. 160x230 cm stor ryamatta. Förutom det har vi köpt en svart plastmatta med vita prickar (som vi ska ha i hallen på nya stället) och en Nalle Puh matta till Nisse.

Saturday, February 09, 2008

Veckoschema

Hittade en tidning vid namn MatMagasinet på jobbet. Lånade den för att ha lite lektyr på bussen. Bra grej = de har recept på 20 rätter på 20 minuter. Vi kopierar rakt av. Därför kommer veckans matschema att se ut så här:

Måndag: Kebab med krämiga bönor
Tisdag: Indisk korvgryta med kokos
Onsdag: Currykyckling med nudelwok
Torsdag: Biff med chilisås
Fredag: Pasta med kräftsås

Friday, February 08, 2008

Tjugosex

Det tog bara 26 minuter hem från jobbet idag. Wiiihii. När jag kör bil tar det 18 minuter, inte så stor skillnad alltså.

Thursday, February 07, 2008

Star Hotel


Nu så. Kirrat och klart. Här ska vi bo. I New York alltså. Star Hotel. Helt knajsigt ställe, jag har bott där en gång förut- första gången jag var i New York 2001. Då bodde jag i Betty Boop rummet. Spännande att se vad det blir för temavariant den här gången.

Glömde:
Först bokade vi en annan joint att bo på, som var lite billigare än den här. Sen började jag surfa runt och hittade recensioner på en webb-sida. Supermånga sa att det fanns kackerlackor på rummen, en hade till och med fått ner dem i väskan. Fy vad äckligt. Då bokade vi raskt av. Kackerlackor är nämligen bland det absolut värsta jag vet.

Tröstaren

av Karin Wahlberg. Läkare från Lund som emellanåt skriver en deckare. Lättläst och lättsmält spänning. Bra förströelse för några timmar.

Wednesday, February 06, 2008

En bit av mitt hjärta

av Peter Robinson. Mycket bra bok om kommisarie Alan Banks. Som i så många andra böcker om honom så vävs nutid och dåtid ihop. Ett gammalt fall knyts ihop med ett nytt. I den här boken är det gamla mordet på en rockfestival, där en ung kvinna mördas. 30 år senare mördas hennes bortadopterade son som just arbetade med en artikel om mammans mord. Invecklat men very good.

N-I-S-S-E

Nils kan nu säga sitt namn "Nisse". Vi har trugat länge, han kan många andra namn men har inte velat säga sitt eget. Förrän idag. Bravo!

Tuesday, February 05, 2008

Favvo just nu

Lilly flyttar hem

Idag 22 dagar gammal och 2045 g tung får Lilly lämna sjukhuset i Linköping och åka hem med sina föräldrar.

Frågerunda

Nämn något som gjorde dig glad igår:
Vi bokade semesterresa till Sicilien. Och jag såg en bra film på bio.

Vad gjorde du kl 08 imorse?
Lämnade på dagis och gick till tunnelbanan

Vad gjorde du för 15 min sedan?
Pratade med mamma i telefon

Det sista du sa högt?

Var är din klocka?

Det senaste någon sa till dig:
Kaka, kaka, kaka

Vad har du druckit idag?
Mineralvatten, 3 koppar te

Vad var det senaste du åt?
Semla, fettisdagen idag ju!

Vad var det senaste du köpte?
Lite smågodis till bion igår.

Vad är det för färg på din ytterdörr?
Brun va?

Vad är det för väder hos dig nu?
Grått, regnruskigt

Godaste glassmaken?
Citron eller grapefruit sorbet

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Ja

Sover du tungt?
Nä inte särskilt. Men jag är nöjd.

Drömmer du mardrömmar?
Ytterst sällan.

Trivs du med ditt jobb?
Ja, jag stortrivs.

Favoritklädsel?
Jeans

Favoritlåt just nu?
Sahara Hotnights- men jag minns inte vad låten heter...

Vad ser du om du tittar till höger?
Ett fönster och mörkret därute

Vad gör dig glad just nu?
Min kiddo och att semestern är bokad!

Vad ska du göra härnäst?
Läsa Pippi-boken

Höger el vänsterhänt?
Högerhänt

Humör just nu?
Bara bra! Aningen för mätt bara.

Favoritgodis?
Geisha

Kläder just nu?
Brun kostym, randig tröja, svarta underkläder

Sommarplaner?
En vecka på Sicilien, liten roadtripp med camping i Sverige, landstället.

Hur många kuddar sover du med?
En

Spelar du ngt instrument?
Näe

Morgon eller nattmänniska?
Morgon

Vad är viktigast för dig?
Min familj, vänner, hälsa...

Är du kittlig?
Ja

Snarkar du?
Nä, inte vad jag vet.

Stjärntecken?
Tvilling

Äckligaste insekten?
Kackerlacka

Stökigt el välstädat?
Välstädat är trevligare.

Längtar du mest efter just nu?
Sommar

Monday, February 04, 2008

Viva Italia


Så var det bokat. Vi åker till Sicilien en vecka i juli tillsammans med Marcus bonusmamma och bonussyskon. Det ska bli muchos trevligt. Jag har knappt varit i Italien, och jag har bara hört gott om just Sicilien.

Nu är vi igång igen....

Bioklubben is back! Vi har haft ett alldeles för långt uppehåll. Men idag var det rivstart. Filmen vi såg var Juno. Mycket bra film. 18 februari är det dags för nästa träff.

Saturday, February 02, 2008

Nostalgi

När jag bodde i Holland lyssnade jag så mycket på den här låten. Fick ett ryck idag och letade upp den på You Tube. 9 år sedan sist. Huh, vad jag är gammal.

Lycka

Vi har haft Maria och Joakim över på middag i kväll. Nisses lycka var stor då Maria, efter att ha läst mitt föregående inlägg på bloggen, gett sig ut och köpt Pippi handduk och glas till Nisse. Oh lovely!