Wednesday, April 30, 2008

Plus och minus

Topp 3:
1. Min familj
2. Vår
3. Ledighet

Bott 3:
1. Pollenallergi
2. Apmycket på jobbet som stressar
3. Bara trista flyttlådor kvar att packa upp

Installerade

Nu har vi flyttat. Allt gick bra och lägenheten är stooooor. Precis som vi hade räknat med så fungerar inte internet ännu, därför bloggtorkan. Förhoppningsvis poppar det igång snart.

Friday, April 25, 2008

Too late to say goodbye

av Ann Rule. Åh hennes böcker är så bra. Hon gör fantastisk research och de är så välskrivna och fina. Visserligen är ju alla tragiska på ett eller annat sätt, men hon lyckas verkligen trollbinda sina läsare (iaf mig!).

Den här boken handlar om Jennifer som dör 2004. Först säger alla att det var självmord, men sen kommer det fram att en ex-flickvän till hennes man dog på exakt samma sätt 15 år tidigare. Och historierna börjar granskas...

Less

Jag är förresten så trött på att flyttpacka. Ökentrist ju. Och nu ska man packa upp allt skräp också...Jag hade aldrig orkat att flyttstäda också, tur att det finns städerskor!

Ett farväl

Nu så säger vi adjö till Hornstull och hej hej till Solna. Fr.o.m. imorgon är vi Solnabor.

Lättsålt

Vi satte ut de här garderoberna på Blocket. De fanns i lägenheten när vi flyttade in och vi har liksom inte kommit oss för med att göra oss av med dem. Först tänkte vi byta till vita dörrar, men det var ganska dyrt, och ja så blev det inte av...

Nu sålde vi dem i alla fall. Vi satte ut en garderob för 600:- eller båda för 1000:-. Det har ringt hur mycket folk som helst. Slutade med att några från Köping kom åkande och hämtade garderoberna. Borde ju blivit billigare för dem att köpa helt nya. Well well... inte vårt problem. Vi är ju av med dem nu.

Thursday, April 24, 2008

Valet

Vi valde alternativ nummer 2. Vi hade ingen chans att hinna besöka dem, men vi åkte och spanade utanför. Jag pratade med personalen på båda ställena.

Det som gjorde att vi valde 2:an var att de är 9 personal på 40 barn (låter bra tycker jag) och att de är ute i stort sett hela dagarna oavsett väder. Det som dock är lite risky är ju att de inte är indelade i grupper utan att alla är tillsammans som en grupp och all personal har ansvar för alla barn.

Tuesday, April 22, 2008

Hjälp!

Nu så. Det ljusnar. Igår fick Nisse erbjudande om en dagisplats, visserligen från 15 augusti men det är ändå en plats. Idag ringde de från Solna kommun och sa att de har ytterligare en plats att erbjuda, också den från 15 augusti. Vi måste svara senast imorgon vilken av dem vi vill ha.

Nu vet vi inte vad vi ska välja. Båda ställena ligger cirka tio minuters promenad från vår lägenhet i liknande fristående träbyggnader.

Alternativ 1:
80 barn, uppdelade i fem grupper, stor härlig gård i olika nivåskillnader, med fruktträd, pulkabacke och annat.

Alternativ 2:
40 barn, de ingår alla som i samma "grupp", delar bara upp sig när det är dags för mat och vila, de är ute så mycket de bara kan, stor platt gård med allehanda lekdon.

Fördel med 1:an är ju helt klart gården, fördel med 2:an att de är ute mycket och är färre barn. What do to? Tips och advices mottages gärna

Monday, April 21, 2008

Nedräkning

Packningen har kommit igång på allvar nu. Tur är väl det i och för sig eftersom vi flyttar på lördag.

Men jag känner att jag börjar bli ostrukturerad, slänger ner grejorna i kartonger hur som helst för det är så tråkigt. Jag borde vara disciplinerad och bara lägga saker som hör ihop tillsammans och så vidare. Alldeles nyss hittade jag en hockeypuck och någon hantelliknande grej i förrådet, var ska man lägga ner det liksom? Kastade ner det i en säck med jackor. Trist!

Bästa nyheten

Triple n Touch ska sluta i På Spåret. Det var inte en dag för tidigt!

Sunday, April 20, 2008

Vuxenpoäng

Kolla här vad vi har köpt idag.

Helggott

På vardagarna är det gröt som gäller till frukost, på helgerna lyx med smörgås och smoothie. Nisse älskar det sistnämnda. Ropar "motis" och schlurpar glatt i sig.

Saturday, April 19, 2008

Sommar 2008

Istället för att packa flyttlådor började jag sortera gamla foton. Hittade förra årets sommarbilder och nu ser jag fram emot sommaren så sjukt mycket. Fatta vad mycket härlig tid som ligger framför oss! Sol, varma/ljusa kvällar, god mat, ledighet, träffa vänner och slappa.

Friday, April 18, 2008

Bättre spridning tack!

Jag prenumererar på både Mama och Family Living. Lättsmält och drömma sig bort underhållning. Tidningarna utges ju från samma förlag, och skickas således ut samma dag eller nästan samma dag. Vad är vitsen med det? Igår fick jag båda tidningarna i lådan.

Bättre med spridning, en nu och en om två veckor tack!

Wednesday, April 16, 2008

23 månader

Favoriter just nu:
Mat: Blodpudding, avokado, parmesan, yoghurt
Leksak: Böcker
Bok: Bu och Bä, Morris, Naken om baken
Program/film: Totte
Kompis: Alice
Kläder: Nalle Puh tröja och stumpbyxor

Övrigt:
Nisse är urduktig på att prata. Han snackar i stort sett hela tiden. Varje dag redogör han för vad de har ätit på dagis och varje dag har de ätit söttbullar, tatis och sås. Mums filibabba säger han. Tackar alltid för maten, dukar bordet och diskar mer än gärna. Hälsar oftast på alla, vinkar och är glad. Men han är rädd för nästan alla djur och säger farlig och läskig om dem. Han är en riktig bokmal som vaknar och säger "läsa bok". Han kan räkna till nio och kan bokstäverna N I L S.

Såhär ser en snart 2-årig kille ut.

Klart

Nu har jag deklarerat. Tidigt som tusan men eftersom vi nästan räknar med att internet inte kommer att fungera direkt i nya lyan så var det lika bra att passa på nu.

Tuesday, April 15, 2008

Ny utmaning på G...

Flytten. Bara tio dagar kvar.

En helt annan historia


av Håkan Nesser. Inköptes på Arlanda i tron att den skulle räcka hela resan. Pyttsan att den gjorde. Hann nästan läsa ut den på flyget dit och sen tog det inte många minuter att läsa ut resten.

Summa summarum så var boken bra som alla Nessers böcker är, och lika lättläst som alla hans böcker är. Handlar om sex personer som firar en semester i Frankrike ihop och några somrar senare börjar de mördas en efter en.

HT 2008?

Jag fick ordning på det till slut. Lyckades anmäla mig till några kurser. Nu återstår att:
1. se om jag kommer in
2. om jag är motiverad nog för att gå den/dem

Just ja

Här är den. Drinken.

Monday, April 14, 2008

Reminder

I USA; beställ aldrig något annat än small när det gäller mat, och är du inte superhungrig kan du lika gärna dela med din man.

Gott om mat

Shit vad vi har ätit i New York. Man äter liksom hela tiden, eller man och man, vi gör.

Frukost: Bagel, juice och kaffe från en bagelvagn på stan.
Förmiddagssnacks 1: Pommes frites med ost (döäckligt, men vi var bara tvungna att prova)
Förmiddagssnacks 2: Hallon- och jordgubbssmoothie
Lunch: Grillade texmexmackor med kyckling, vatten, te och brownies till efterrätt
Middag: Amerikansk husmanskost på en Diner, mycket mycket mat!
Kvällsfika: Ben & Jerrys glass
Snacks på rummen innan sova: Youghurt, chips och dricka.

Tur att vi är hemma igen, jag skulle vara så jäkla fet att äta såhär jämt.

Safe and sound

Nu är vi hemma igen efter vår weekend i New York. Vi har haft det alldeles underbart.

Och den bästa överraskningen stod på Arlanda, mormor och morfar var där med Nisse och mötte oss. Vi hade ingen aning om att de skulle vara där och vi knallade rakt förbi dem. Nu har vi myst med Nisse och packat upp och snart ska jag gå och duna.

Wednesday, April 09, 2008

Astrid?

På Nisses dagis har de tema Astrid Lindgren. De läser hennes böcker, sjunger hennes sånger och pratar mycket om henne.

Idag berättade mamma att hennes väninna med barnbarn varit hemma och hälsat på för att Nisse skulle få leka lite med en jämnårig. Barnet, 3 år, heter Astrid. Nisse kallade henne för Astrid Lindgren hela tiden. Hahahah.

Inte i år igen

Jodå. Visst glömde vi det i år igen. Bad memory! Får väl fira några dagar för sent med någon flådig drink i NY.

Grattis på förlovningsdagen Marcus och Annelie, en dag försent!

Jag går bananas

Precis som förra året är jag ute i sista stund med mina ansökningar till högskolan. Jag har fått hem kataloger och valt kurser. Men det fanns inte anmälningsblanketter med, för man måste såklart anmäla sig via webben på studera.nu.

Det hade ju gått finfint om man inte först var tvungen att registrera sig och bli medlem där på sidan först. Och sen skickas det förbaskade lösenordet hem med posten. Det betyder att när jag kommit hem och fått lösenordet så är det för sent att anmäla sig. Bajs också!

Tuesday, April 08, 2008

Vafalls?

Alldeles nyss satt jag och tittade på Äntligen Hemma i godan ro. Plötsligt är där istället en fotbollsmatch som visas, Liverpool mot Arsenal. Hur hände detta?

Googla breathe

Sen jag skrev mitt inlägg om Breathe Right för några veckor sedan har min sida genererat fler besökare. Jag har notifierat att flera av besökarna har googlat på just Breathe Right och då visats hit.

Grannar

Våra grannar hade visst glömt en skärbräda på en varm spisplatta i fredags. Brand uppstod. Två brandbilar och ambulanser och allt möjligt var visst här. Brandkåren har huggit i dörren med yxa, ser för jäkligt ut. Vi trodde antingen att någon blivit mördad eller att det var ett gravt inbrottsförsök. Men så fick vi reda på den riktiga anledningen till huggen i dörren och genast känner jag mig lugnare. Elden släckt och alla lever.

Jag....

Jag är: ganska pigg trots att jag var supertrött för en stund sedan. En kopp Earl Grey Persian hjälpte mig bli pigg!
Jag är inte: helt mätt faktiskt.
Jag tycker om: Takidas nya låt- Reasons to cry
Jag tycker inte om: att det var så kallt imorse.
Jag vill ha: mer kosing att shoppa för i New York.
Jag vill inte ha: massa tvätt och städning att göra ikväll.
Jag har: fått skjuts till jobbet av min käre man.
Jag har inte: åkt buss till jobbet idag.
Jag vet: att jag snart åker till New York! :D
Jag vet inte: om min lille gosige son är vaken eller inte, om han lattjar eller äter frukost eller vad han gör.

Monday, April 07, 2008

Just det

bloggen är ju vårigt ljusgrön nu också....

IKEA

Vi har varit på IKEA. Och kan ni fatta. 18 200 kr fattigare. Helt sjukt mycket pengar. Men nu har vi köpt säng (från ynka 120 cm till 180 cm- vilket lyft!!), snygga garderober med skjutdörrar och en schäslong. Levereras hem till vår nya lya precis när vi har flyttat.

Och idag hade de erbjudande för Family Club members. För varje tusing du handlade för fick du 100 pix i presentkort. Det gjorde att vi fick med oss ett presentkort på 1800 kr hem.

Sunday, April 06, 2008

Everything she ever wanted

av Ann Rule. Äntligen har jag läst ut den här boken. Det tog tid, inte för att den var dålig på något vis utan för att den var tjock, på engelska och med minimal text.

Som alltid är Ann Rules böcker superba. Hon skildrar true crime som ingen annan, hoppas på att kunna fynda någon mer bok i USA nu. Den här boken handlar om en dam som manipulerar hela sin omgivning och förgiftar folk för att komma åt deras rikedomar. Samtidigt lever hon ett ganska vanligt och ordinärt liv. Hu.

Thursday, April 03, 2008

9 dagar

Imorgon åker vi och lämnar Nisse hos mina föräldrar. Sen ska han vara där i nio dagar eftersom vi åker till New York nästa vecka. Känns oerhört länge. Han kommer väl tro att vi har övergett honom. Gnosi gnosi.

Mys

Förra veckan hade jag, Marcus och Nisse myskväll, läste böcker och Nisse fick äta popcorn för första gången i sitt liv.

Igår och idag har jag frågat Nilsson om vi ska mysa. Direkt säger han "popcorn"! Vilken associationsförmåga va?

Tuesday, April 01, 2008

Upp upp

På tal om väder så är det väl sisådär väder i New York nu. Typ 16 grader och lite grått. Termometern kan gott klättra upp några steg till!

Titta tv


Nu ska jag se Äntligen hemma. De ska inreda en balkong. Hoppas på att få tips som kan appliceras på vår nya uteplats. Har hittills köpt utemöbler och sådana här fina mattor från Indiska (fast turkosa).

Fatta om en månad har vi en egen uteplats. Och med sånt väder som det var idag så längtar man väldigt.

Ny

Jag har fått en ny titel. Från Travel & Meeting Assistant till Travel & Meeting Planner. Känns så oerhört mycket bättre. Jag känner mig viktigare nu.