Tuesday, September 30, 2008

Kruxet är dock ett

När jag säljer flera grejer på Tradera samtidigt så blir jag världens mest confusa när det är dags att skicka grejorna. Just nu har tre av mina auktioner avslutats, att bara få ordning på vem som ska betala vad och kolla nickname när pengarna har kommit in och få rätt sak i rätt paket är en komplicerad sak för mig.

Sålt lite skräp

Jag förvånas över att allt går att sälja på Tradera. Har satt ut några av Nisses avlagda kläder och nästan allt är sålt. Till bra priser dessutom. Trots att det är slitet och dant.

I helgen hittade jag mina gamla frimärkssamling hos mamma och pappa, ska försöka sälja av lite sånt också- får se om någon budar på!

Thursday, September 25, 2008

Favorit just nu

Den är så god. Men det måste vara den med vanilj, den vanliga gillar jag inte.

Och just det, det jag skulle säga också var att den är inte helt lätt att få tag på. Här har jag bara sett den på ICA Maxi och City Gross.

Tomt

Igår var vi för några timmar utan både telefon, internet och tv. Snacka om att man känner sig handikappad. Lyckligtvis hann det börja fundera igen lagom till Idol!

Monday, September 22, 2008

Kom och köp!

Bästa Maria har sagt upp sig från sitt jobb och ska ägna sig åt sina smycken till fullo. Hon gör superfina saker med kärlek och omsorg.


Kika in på hennes sida och beställ vet ja!

Sunday, September 21, 2008

Dagens middag...


Marcus gjorde sin paradrätt ikväll; köttfärslimpa med vitlöksost och grönsaker. Till det gott potatismos, lingonsylt och mjölk.

Efter middagen var vi på utflykt till Statoil för att tanka och tvätta bilen. Nisse var mycket fascinerad av biltvätten men tyckte även att det var lite läskigt.

Sen har vi köpt kartonger och sorterat upp alla Nisses gamla kläder i storleksordning och skänkt en del grejer till insamling och satt ut en del andra grejer på Tradera.

Pott-story

Idag har pottningen gått sådär. Han har bara lyckats pricka pottan en gång och drällt de resterande skvättarna här och var i lägenheten. Men han är mycket medveten om att pottan finns och pratar en del om den. Vi får se hur kommande veckan går..

Vi är lyxigt bortskämda med att ha tvättmaskin i lägenheten förresten. När små olyckor händer så kan man tvätta upp det på ett nafs. Vi borde använda tvättstugan i källaren mer än vad vi gör, vi är för lata helt enkelt.

Laddat upp med c-vitamin

Vi är inga stora frukterianer i vår familj. Men idag såg allt så himla gott ut så vi laddade upp med massa nyttigheter. Nu gäller det bara att vi hinner käka upp allt innan fredag då vi åker till mina föräldrar...

Barngympa

Idag har Nisse börjat på barngympa för 1.5-4 åringar. Han tyckte det var mycket kul. De sprang runt runt i en hinderbana och körde bollsport på andra halvan av hallen. Och sen var det paus lite då och då för sångstund.



På bilden: På väg till gympan.

Saturday, September 20, 2008

Nyinköpt

Vi testar våra nya stövlar.

He did it again!

Efter vi kom från stan ville Nisse återigen sitta på pottan. Återigen gav det resultat. Så duktig!

Agenda: shopping

Idag ska vi in till stan och köpa vinterskor till Nils och stövlar till mig. Och kanske lite annat smått och gott. Något mer som vi definitivt ska köpa snart (men kanske inte idag) är en ståbräda till barnvagnen, en baby-watch och sparkskydd till bilen. Och en byrå för nya bebisens kläder. Och ett nytt köksbord.

Blöjlös

I fyra dagar har vi testat att Nils ska vara utan blöja på hemmaplan. Det har blivit ganska många olyckor på golvet under de dagarna.

Men igår satte han sig för första gången på pottan. Han sa t.o.m. att han ville sätta sig där och tidigare har han avskytt den, vägrat sitta och spänt sig som en fiolsträng bara man nämnt ordet potta. Men igår föreslog han det alltså själv. Han satt där en stund, inget hände. Idag på morgonen hade han samma request, han satt säkert en kvart på pottan medan han tittade på Pippi och plötsligt så kissade han. Woohoo! Både vi och han är oerhört stolta. Way to go!

Thursday, September 18, 2008

Tiden rinner på....

När jag fick reda på att jag var gravid igen så tänkte jag att aja, det är lugnt, vid det laget kommer Nils att 1.) somna själv 2.) ha slutat med napp och 3.) vara blöjfri. Hittills går det ju sisådär med de punkterna. Men det är ju några veckor/månader kvar till förlossningen så kanske någon punkt hinner förändras. Vi får väl se...

Nils Puh

May I introduce Mr Nils Puh!

Dräkten köpte jag i New Orleans förra hösten och Nisse har vägrat att ens titta åt den förrän idag då han plötsligt skulle ha den på sig.

Wednesday, September 17, 2008

Undrar varför?

När jag skriver ordet "flyg" i word-programmet i min jobbdator så ändrar word automatiskt till ordet "flygpost" istället. Datorn hemma gör inte alls så. Knepigt.

Tuesday, September 16, 2008

Trist kväll


Vi sorterar papper. No fun at all!

Monday, September 15, 2008

Slöa

Idag hade vi världens to-do list. Fixa och organisera alla våra viktiga papper (många många papper), vika tvätt och städa. Men vi är så trötta. Jag sitter här och halvsover, Marcus fixar te och tårta. Allt annat skjuts upp till imorgon.

Knyckt lista

Klädbutik – Åh, jag vet inte. Vad svårt det blev direkt. Men jag gillar ju att handla kläder på GAP och andra hyfsat billiga ställen.
Inredningsbutik – R.O.O.M
Godis – Sura Ahlgrensbilar
Stad - Vancouver
Dryck – Mjölk, Coca-cola
Musik – Amerikansk rockmusik
TV-serie – Idol
Film – Såg Bangkok Hilton förra veckan, säkert tio år sedan sist. Mycket bra!
Träning – Nä, det existerar inte.
Bakverk – Brownies, chokladtårtor. Allt med choklad.
Kaffe – Nej tack. Älskar Earl-grey te.
Land - Kanada
Mat – Stuvade makaroner och falukorv
Smycke – Min vigselring
Rum - Vardagsrummet
Fik – Hemma hos någon!
Frukt – Grapefrukt och banan

Listan kommer från "Världen är liten".

Sunday, September 14, 2008

Min dag!

Idag är det min namnsdag, Annelie Ida.

2 år och 4 månader igår


Längd: 92 cm
Vikt: 14.5 kg
Hår: Fyra centimeter i nacken, näst intill obefintligt uppepå huvudet
Intressen: Tåg, bokstäver (kan hela alfabetet (versalerna) och räkna till 20), böcker, pussel och film.
Mat: Gärna. Äter det mesta utom grönsaker. Vägrar använda haklapp sedan sex månader tillbaka. Dricker vatten eller mjölk till maten. Älskar glass. Får ej äta godis. Favoritmat är pasta, korv, avokado och ost.
Sömn: Bra. Somnar inte själv riktigt än. Men sen sover han 11-12 timmar per natt. Går aldrig upp ur sin säng själv (förutom på dagen då han leker där och klättrar upp och ner). Men på kvällen, natten och morgonen går han aldrig upp själv utan ropar på oss om han vill något. På dagen sover han cirka 30-40 minuter. Somnar vid åtta-tiden på kvällen
Potta: Nej tack. Visar inte något intresse what so ever. Vi har testat att köra utan blöja, funkar inte så bra.
Napp: Bara när han sover, på morgonen lägger han undan den direkt.
Övrigt: rädd för alla djur, försiktig- står gärna på sidan och tittar när andra busar, lugn och snäll, social- kommer ihåg våra kompisar och släkt som han inte träffat på flera månader, vill ringa farmor och mormor/morfar varje dag- slår telefonnumret själv om man visar honom hur han ska göra, pratar mycket och gärna- rabblar sitt namn och adress.

Friday, September 12, 2008

15%

Imorgon bär det av till PO.P igen. Insåg efter förra helgens shoppande att jag hade en rabattkupong om 15%. Och den får man ju inte gå miste om. Så jag ska göra ett återköp på alltihopa (och lägga till lite också kanske...)

Mätt


Nu har vi varit och ätit gott på Arizona på Karlbergsvägen. Trevligt ställe, med amerikansk och mexikansk mat. Shit vad mätt jag är, stoooora portioner.

För 38 dagar sedan...

så hade vi vår 2-åriga bröllopsdag. Den är ännu inte firad. Men ikväll ska det ske! Vi går ut och äter och dricker gott! Mums.

Wednesday, September 10, 2008

Inte så vanligt va?

På väg till jobbet kör jag genom en rondell, eller jag kör genom flera rondeller, men det här är en av dem, eller var en av dem kanske jag ska säga. För plötsligt i förra veckan var det ingen rondell längre utan en vanlig korsning. De har typ spettat bort mittenpartiet. Jättekonstigt. Hur ofta händer det? Jag tycker annars att det känns som att trenden är att man gör fler och fler rondeller. Ovant är det i alla fall.

Spontanbesök

Sällskapssjuka som vi är så gillar vi oväntat besök. Förra veckan när vi hade som mest trist plingade det på dörren och Jacob, Anna och kidsen kom med fika. Och igår kväll knackade plötsligt på altandörren och där stod Titti med nybakta bullar. Lovely. We like!

Monday, September 08, 2008

Tre saker..

Jag knycker från Catrine:

TRE NAMN DU GÅR UNDER
Annelie
Aje
Mamma

TRE SAKER SOM SKRÄMMER DIG
Att bo på nedre botten
Trafiken
Sjukdomar

TRE SAKER DU HAR PÅ DIG
Ett par hemska mammabyxor som jag håller på att tappa så fort jag reser mig
Pärlörhängen
Ett svart linne

TRE SANNINGAR
Jag väger över 70 kg
Det regnar
Vår bil behöver tvättas

TRE SAKER JAG VERKLIGEN VILL HA
Svarta stövlar
En bebis
DVD-boxen med Criminal Minds

Nytt intresse

Nisse är superintresserad av bokstäver. Igår köpte vi magnetbokstäver som går att fästa på en platta. Och han tycker det är så kul.


Varje morgon vill han också ha en egen del av tidningen så att han kan titta på bokstäver och sen rabblar han de bokstäver han kan om och om igen...

Tur för mig

Igår hade jag tur. Satt och degade i soffan och gjorde ingenting. Då ringde Jenny och frågade om jag skulle hänka på REM i Globen. Hennes jobb bjussade nämligen de anställda med respektive, och så hade det blivit någon biljett över! Och då tänkte hon på mig!

Självklart följde jag med. Snabbt upp ur soffan och drog till Globen. Det var en jättekul kväll, men en mix av låtar som jag aldrig hört och gamla godingar.

Tack Jenny och Jennys jobb! Låtlista finns här!

Sunday, September 07, 2008

Jungstedt x 3

Har nu läst ytterligare tre av Mari Jungstedts deckare. Fasligen vad det händer mycket hemskheter på Gotland då. Böckerna är lättlästa, man plöjer igenom dem ganska snabbt, men helt ok för mig!

Den du inte ser: Tre unga kvinnor blir brutalt mördade under en sommar. Det tar poliserna lång tid att fnula ut vad de egentligen hade gemensamt. Till slut visar de sig att de alla ett kort tag gått i samma mellanstadieklass och där hade de ett gemensamt mobboffer. Bra bok!

Den inre kretsen: Boken börjar med att en ung holländsk arkeologistudent hittas mördad. Sedan följer fler mord, där alla offer har arkeologanknytning. Boken var rätt ok, inte lika bra som den första. Men enkel läsning.

Den döende dandyn: Nu är det inte längre arkeologer utan konsthandlare som ligger riser till. En efter en händer det hemskheter- mord och förföljelse och inbrott och annat och allt pekar på att det är någon med förkärlek för Dardels "Den döende Dandyn" som ligger bakom detta. Återigen en helt ok bok.

Bra service

Vi har varit en sväng till Västermalmsgallerian också. Nisse hade fått en rosa pikétröja i present i somras. Vi har tvättat den två gånger och sen såg den supersunkig ut och tufsig och dan.

Jag tog med den till gallerian (PO.P) och påtalade detta. Och vips så fick vi 195:- på tillgodokvitto, trots att vi inte ens hade originalkvittot med oss och att den inte längre finns i sortimentet. Schyrre! Några nya fynd blev det således direkt. Bland annat ett par sådana här randiga brallor, superfina tycker jag!

Mersmak

Idag drog vi till loppisen i Täby. Blev inte mycket fynd. En låda med magnetbokstäver till Nisse och två gamla Fem-böcker till mig. Det var mina favoritböcker när jag var liten och jag hoppas att Nisse sen kommer uppskatta dem lika mycket som jag gjorde.

Saturday, September 06, 2008

Kan bli en ny favorit... kanske

Jag gillar listor och att ha koll på saker och ting (även om det inte alltid kan verka så..). Hittade sidan www.minalistor.se och blev snabbt reggad där. Verkar superbra. Där kan man lägga upp listor för allt. Jag har redan gjort tre stycken, julklappar Nisse 2008, julklappar allmänt 2008 och matlista/schema. Kan bli bra det där, vi får väl se..

För mycket Pippi-tittande?

En polisbil stannar utanför vårt fönster och två poliser kliver ut, en manlig och en kvinnlig. Nisse ser detta och ropar glatt "titta mamma, där är Kling och Klang".

Loppisfynd

Nisse och jag har varit på loppis vid Odenplan. För 100 kr fick vi följande:

- Babysitter
- Pippi-pussel
- Klistermärken
- Skridskor stl. 30
- En traktor och en liten sopbil
- En spiderman badleksak
- Fika till mig och Nisse

Friday, September 05, 2008

El Classico

Dagis tipsade om att man ska spela klassisk musik vid läggdags. Det gör de på vilan där och det funkar prima bra.

Nu ligger Nisse i sitt rum och slumrar och lyssnar på någon tjusig klassisk musik. Men inte somnade han fortare för det...

Prosit

Fel timing. Börjar bli förkyld. Inte kul att bli det lagom till helgen.

Thursday, September 04, 2008

Nightmare

Jag har läst att man kan drömma mer mardrömmar när man är gravid. Igår natt drömde jag följande:

Vi var på besök i Kanada och bodde hos bekantas bekanta. Den här familjen hade en björn som husdjur. En stor riktig björn som gick runt och röt i huset. De hade haft den i många år och den hade alltid varit snäll... tills veckan innan vi kom. Då hade den dödat familjens 14-åriga dotter. Huh. Familjen var dock inte ett dugg bekymrade över det och menade på att alla kunde ha en dålig dag och den var ju snäll egentligen. Och jag var sååå rädd, det var verkligen en mardröm, jag var alldeles kallsvettig när jag vaknade... Fy tusan!

Typiskt va?

Igår kollade vi på Ticnet efter biljetter till Coldplay. Då fanns det kvar biljetter. Nu har vi fixat barnvakt och skulle beställa dem. Då var de slut! Hur surt är inte det då?

Monday, September 01, 2008

11 veckor kvar

I fredags var det tre personer på jobbet som frågade om jag var gravid. Idag har ytterligare tre personer frågat samma sak. Syns det inte? Jag är ju ändå i vecka 29!

Fattig bonddräng

Nisse gillar Emil i Lönneberga skarpt. Även sångerna. Favorit är "Fattig bonddräng". Häromdagen hörde jag hur han stod och sjöng "man ska inte supa, hålls med kvinnor och slåss"... Ganska kul att höra det från en 2-åring.