Saturday, October 31, 2009

Velar

Sitter i soffan proppmätt efter massa fika och god indisk mat. Funderar över om jag ska välja "Dansbandskampen" eller "Körslaget". Inget lätt val. Pest eller kolera. TV-lördag är inget vidare.

Wednesday, October 28, 2009

Bonden igen

Dags för Bonde söker fru igen. Rätt roligt än så länge faktiskt. Jag klarar knappt dock av att se den här rödhåriga killen Roger. Han är för speciell och osäker... och jag tycker det är lite jobbigt att se honom. Det här klippet tycker jag dock är hysteriskt kul.

Monday, October 26, 2009

Livstid

av Liza Marklund. Länge sedan jag skrev något om en bok jag läst. Idag har jag i alla fall haft gott om tid att läsa, jag var på Arlanda i gryningen, sen tid på flyget och tid på tåget till kontoret. Lika tillbaka. Hann läsa hela "Livstid" idag. Den var bra. Nu ska jag genast hugga tag i fortsättningen.

Inser också när jag läst denna bok hur bra jag tycker Liza Marklund är jämfört med Camilla Läckberg, vilken skillnad i språket. Denna var en spännande bok där Annika Bengtzon blir anklagad för mordbrand samtidigt som en stor mordutredning pågår.

Ut på tur

Idag har jag varit i Oslo över dagen på ett möte.

Observerade följande på flygplatsen:
1. Killen som visade check-in automaterna - Svensk.
2. Killen vid säkerhetskontrollen jag passerade - Svensk.
3. Damen som kollade mitt boardingkort - Svensk.
4. Tjejen jag köpte mat av - Svensk.
5. Killen i gaten vid ombordstigning - Svensk.

All personal jag interagerade med på Gardemoen var således svenska. Eller svensktalande iallafall. Det är mycket bättre löner i Norge va?

Saturday, October 24, 2009

Idag har varit en lång dag

Lördag:

* Varit vid återvinningen
* Besökt doktorn i Solna Centrum (örat var bra, röret satt kvar, bara lite varläckage- helt normalt sa doktorn)
* Köpt fotbollstidning till sjuklingen
* Lunch- köttbullar och snabbmakaroner
* Gjort finn fem fel
* Ritat
* Fruktstund
* Lekt med Barbapapa
* Bokstavspussel
* Tittat på Pippi och Hitta Nemo
* Läst böcker
* Middag- mackor och vaniljyoughurt

Ni hör. Not very exciting. Om en timme räknar jag med att båda kidsen sover. Då börjar min kväll- slappa, surfa lite kanske, läsa, käka godis, dricka te.. Nice!

Nej, nu har jag kö på datorn. Nisse kör sin favoritsida: Barbapapa entertainment, favoriter är memory och pianot.

Sjukstuga

Marcus mår dåligt, har kräkat och haft sig hela natten. Han hade likadant i början av veckan, mån-tis, men har sett mått bra. Knepigt. Ingen av oss andra är smittade (än iallafall...).

Nisse ska till doktorn. Han fick ju rör i öronen för ett år sedan och det har funkat prima. Men idag och igår morse har det läckt något kletigt ur örat, bäst att kolla upp direkt. Således besök på vårdcentralen som gäller snart.

Thursday, October 22, 2009

Nytillskott i familjen

Idag har jag blivit moster. Till lilla Signe! Hon föddes snabbt, Mia hann vara på förlossningen i 40 minuter och sen var det klart, typ fyra timmar från första värken. Signe är 49 cm lång och vägde vid födelsen 3020 g.



Mia ringde just, de är helt själva på hela BB. Ödsligt och tomt, men där var visst en eller två på förlossningen så hon trodde att de kanske får korridorsgrannar snart.

För vår familj verkar detta alltid gälla:
1. En snabb förlossning
2. En lättviktarebebis (Nisse är störst i släkten på länge och han vägde 3305 g

Wednesday, October 21, 2009

Väntan är över

Starbucks kommer till Sverige! Visserligen bara till Arlanda, men det är en god start. Yabbadabbadoo!

På Macys i New York förra våren

Utmaning a la A

Blev utmanad av Catherine:

Reglerna är:Kopiera detta till din blogg. Utmana 5 personer och berätta för dem, samt personen som utmanat dig.Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1).

1. Vad heter du: Annelie
2. Ett ord på fyra bokstäver: Alla
3. Flicknamn: Anna
4. Pojknamn: Anders
5. Yrke: Assistent
6. Färg: Antracitgrå
7. Klädesplagg: Ankelsocka
8. Mat: Anklever
9. Sak i badrummet: Alvedon
10. Plats/stad: Avesta
11. En orsak att vara sen: Avliden
12. Något man skriker: Apa!
13. Film: A mighty heart
14. Något man dricker: Apelsinjuice
15. Band: AC/DC
16. Djur: Antilop
17. Gatunamn: Ansgariegatan
18. Bil: Audi
19. Sång: A little less conversation

Utmana folk hoppar jag över. De som känner sig pigga på att göra detta tidsfördriv kan ju göra det- övriga kan avstå.

Tuesday, October 20, 2009

Nisse klurar på julklappsönskelistan

Häromdagen satt jag och Nils och spånade på julklappar. Han konstaterade att han önskar sig Barbapapatallrikar. Jag skrev ner på en lista de han saknar i sin samling.

Jag- Ok, vad vill du mer ha?
Nils- Hm.. jag vet inte mamma. Allan hade ju Mumintallrikar och det har inte jag. Det kan jag önska mig.
Jag- Jaha, något annat?
Nils- Jo, Pippitallrikar också...sådana har jag ju inte.

Jag försökte få honom att tänka utanför boxen, att det kanske finns annat än tallrikar som han skulle kunna önska sig. Men näe, han kom inte på något annat alls.

Några bilder från nya kameran




Sunday, October 18, 2009

610 kr rikare

Nilssons gamla avlagda vinterkläder är numera sålda på Tradera. De är visserligen i superfint skick så köparen blir nog nöjd- men det blir jag också. Pengar in är alltid gött.

Girlie

Idag blev jag glad. Jag gick med ungarna till affären och på väg därifrån började en annan tjej med barnvagn snacka med mig. Hennes unge hette också Nils och hon hade hört hur jag tjoat på Nisse på affären och tyckte det var kul att de hade samma namn.

Iaf så sa hon "och så har ni lillasyster i vagnen". Och ja, det hade vi och yes, hon sa att det var en lillasyster. Första gången någon säger det. Alla (ja, alla som säger det till oss iallafall) tror att Svea är en kille. Alltid. Jämt får man höra att man har ju två små pojkar. På väg till affären idag stötte jag på en kollega som sa "jaha, det här är dina småkillar". Svar nej. En kille och en tjej. Så idag var det skoj att få höra av någon att hon såg ut som en tjej.

Friday, October 16, 2009

Höstpremiär

Har idag ätit säsongens första mandarin/clementin/satsumas eller vad sjutton det nu var. God var den iallafall. Inte sur alls som jag hade förutspått.

Tuesday, October 13, 2009

En liten påg....

Idag fick vi härliga babynews igen! I morse föddes nämligen Jenny och Håkans lille kille. 3800 g och 52 cm. Härligt! Vi har så mycket gosiga bebisar runt om oss just nu. Och fler blir det- om några veckor blir jag moster igen! Ska bli superkul.

Kvällen är räddad

Det här verkar lovande. "Dina frågor om pengar" börjar på SVT ikväll. Very intressant. Ska jag absoluta avnjuta tillsammans med bilgodis och en kopp te.

Nisse hälsar godnatt med följande ord

"Godnatt mamma- kommer vi dö inatt".

(Nej, det får vi verkligen hoppas att vi inte gör).

Monday, October 12, 2009

En för tidig julklapp

Den här godingen finns just nu hemma hos oss. Med ett sjujäkla objektiv. Känns inte som en vardagskamera som man slänger ner i skötväskan direkt. Men den gör oerhört fina bilder. Vi har tagit ett helt gäng nu idag, men inte fört över några till datorn ännu. Bildvisning kommer således senare.

Tack och godnatt

Nu ska jag lägga mig. Imorgon ringer klockan redan fem på morgonen. Jag ska nämligen på möte i Helsingfors, mötet börjar nio - vilket betyder att jag måste ta första flyget dit, och sen är det ju en förbaskad tidsskillnad också, så det tar en timme längre på ditvägen. Men hem går det fort. Superfort.

Sunday, October 11, 2009

Konsum

Här hemma handlar vi aldrig på Konsum. Brukar tycka att de butikerna oftast är tristare än ICA. Men på Konsum hos mina föräldrar handlar vi alltid. Och alltid köper vi samma sak; barnmatsburkar. Ständigt erbjudande på "ta 10 burkar, betala 69 kr". Superbilligt och man får blanda som man vill- små burkar, stora burkar, efterrätter och ekologiska alternativ. Den här gången blev det 20 burkar.



Köpte också kakor. Med pepparkakssmak. Goda. Iaf såhär i oktober, i januari är de nog inte lika goda.

Nisse loves Barbapapa

Nisse är ju fortfarande ett megafan av Barbapapa. Nu har H&M:s tjejavdelning för barn fått lite Barbapapakläder i temat natt- och underkläder.

Jag observerade att där fanns pyjamasar och sprang runt på några H&M och kollade efter den. Fanns ingenstans. Klickade således hem den på nätet för någon vecka sen. Och Nisse är överlycklig.

Tuesday, October 06, 2009

Svea

Jag har ju glömt att skriva att Svea kryper. Det började hon så smått med veckan innan tio månaders dagen. Och nu är det riktig fart på henne. Full spurt till bokhyllan och plockar ut alla böcker på nedre plan.

I övrigt så var det 10 månaders kontroll förra veckan. Hon vägde 9.1 kg och 71 cm lång.
Mat: Den mat hon gillar vräker hon i sig av, men det som hon inte gillar tvärvägrar hon- hon gråter och blir alldeles hysterisk om det inte är gott. Favoriter är blodpudding, leverpastej och vindruvor. Lite bulle fick hon på Kanelbullens dag och det var också mycket gott.
Sover: Hela nätterna som en stock- från 19 till 07. Vaknar till ibland och då pluttar man i nappen och hon dunar vidare. Dock har vi inga vidare rutiner på dagtid. Ibland sover hon två gånger och ibland ingen alls. Oftast kanske hon snittar 30-45 minuter på dagen, vilket är för lite- hon blir rätt gnällig på kvällen.
Övrigt: Glad, skrattar högt och mycket åt Nisse. "Pratar" hela tiden, säger väl inga direkta ord mer än titta och något som låter som hej då.

Kallt

Ikväll har jag varit på föräldramöte på dagis. Ingen av oss ville gå, jag drog nitlotten och blev tvungen att gå dit. Och föräldrarmötet var utomhus! Helt sjukt. Iskallt och becksvart. Detta därför att dagischefen var rädd för att få in massa folk och massa smittor i lokalerna. Geez.. På ett dagis borde det väl finnas nog smittor ändå.

Inte mycket nytt blev sagt. Vi fick te (tack och lov!- för annars hade jag frusit ihjäl) och diskuterade i grupper om genusperspektiv. Och nu är det ett helt år till nästa gång! Men då blir det Marcus tur att gå..

Sunday, October 04, 2009

Min helg

Helgen rasar på i samma tempo som veckorna gör. Min kusin med döttrar (= barnvakter, prima!) har bott här under två nätter. Nu har de just dragit hemåt, norrut och snart kommer Marcus kompis med fru och tvillingar på ett år för att äta lunch.

Sen ska jag packa Tradera-varor, har ett helt gäng med auktioner som går ut ikväll. Hittills ser det väldigt lovande ut!