Wednesday, November 25, 2009

Nisses utveckling

Idag var Marcus på utvecklingssamtal för Nisse. Det gick fint. Vi fick reda på att han är en glad kille som gärna leker med dockor (det har han aldrig visat något intresse för hemma). Han är också en kille som gärna drar benen efter sig när de är ute på promenad så dagisfröken rekommenderade att vi slutar med ståbräda snarast.

I övrigt så är han lillgammal, klurig och duktig på språk, siffror och flaggor. Han har ett gäng kompisar och verkar trivas fint.

Three down, one to go

Nu är lillan vaccinerad också. Känns bra. Inga biverkningar för henne inte, hon har mått som vanligt. Nu är det bara jag kvar, förhoppningsvis får jag vaccinet på jobbet i nästa vecka.

Sunday, November 22, 2009

Helgens partajande

Igår lördag hade vi kalas för närmsta familjen. Föräldrar, syskon och syskonbarn, 13 vuxna och sju barn.

Här i väntan på gästerna.

Svea uppklädd i Marcus hatobjekt, rosetten. I övrigt fin.
Faster Henrika


Alla grabbsen vid barnbordet

Min pappa med Ture

Allan och Nisse spexar vid matbordet

Svea med farbror Jacob

En av tårtorna

Nisse med faster Smulan


Martin och Anna tyckte det var lajbans


Så idag söndag hade vi glöggmingel för våra kompisar med endel ungar. Tyvärr tog vi inte så många foton, kameran glömdes bort i allt ståhej.
Vi har gjort egen glögg, på recept från Therese. Den blev himla god.


Glöggen.


Nu blir det godis och film. Marcus har tjatat om att vi ska se Gudfadern hur länge som helst.

Friday, November 20, 2009

1 år

Väcks med skönsång och pepparkaka

Öppnar paket hos farmor

Thursday, November 19, 2009

364 and counting.....

Febern är över. Svea är redo att invänta födelsedagen. Det var en vanlig tredagarsfeber hon drabbats av. Nu är det klackarna i taket igen.

Mandelspindel

När Nils fyllde två år fick han en elektrisk tandborste med Spiderman från min kusin i Kanada i present. Sedan dess har han varit stormförtjust i Spiderman och velat ha allt med denna varelse.

Igår fick Marcus och jag oss varsitt gott skratt när Nils kom hem från dagis och sa att de hade pratat om Batman och Mandelspindeln. Vi bara va, vad menar ungen? Innan vi förstod- Mandelspindeln är Spindelmannen. Stackars Nisse har aldrig hört det på svenska förut, vi är så oerhört amerikaniserade hemma hos oss. :)

Monday, November 16, 2009

Svea

På fredag fyller Svea ett år. Tjoho! Redan ett år, tiden har gått så fort. Idag är hon dock krasslig. Igår klockade vi in hennes feber till 40.2 på kvällen. Hon är seg, trött och hängig idag också. Men vatten dricker hon iaf. Och äter frukt. Hoppas hon är piggare imorgon.

Lussebullebak





Thursday, November 12, 2009

Vår Semperbebis

För några månader sedan så fotades Svea för Semper. Nu har vi äntligen fått bilderna. Svea var inte en av de utvalda kidsen, men hon är fin ändå! Tyvärr sover hon på de flesta bilderna.










Jakten på vaccin

Imorse var vi alla uppe redan klockan sex. Marcus och Nils skulle nämligen äntligen ta influensavaccinet. De har redan försökt utan resultat i några dagar, och igår såg jag på Vårdguiden att en vårdcentral i Solna hade vaccin. Jag ringde dit och det visade sig att idag var dagen D- vaccinationsdagen big time. 400 doser i en lokal i Solna centrum från klockan nio.

Marcus skjutsade in Svea till stan till Jenny som ställde upp som barnvakt i några timmar. Prima Jenny!- tack! Han hade nämligen ingen lust att eventuellt stå och köa i många timmar med båda kidsen. Sen stack han och Nisse och började köa, de kom dit innan åtta och då var det redan kö. Halv nio öppnade portarna och vid kvart i nio hade de redan fått sitt vaccin. Gick utmärkt, Nisse gjorde några smitförsök och var inte nöjd men tillslut fick även han sin spruta.

Sen kablades det då ut på nyheterna i eftermiddags att nu får även alla bebisar över sex månader vaccineras. Blir för Marcus att göra om samma vända igen då! Själv kommer jag få vaccin på jobbet inom någon vecka eller två.

Ska du vaccinera dig? Om inte, varför inte?

Två succesfulla nätter

Det går prima utan blöja. Både natten till onsdag och den här natten har gått bra, inga kissincidenter.

Tuesday, November 10, 2009

Någon som saknar en kniv?

Förra veckan hade jag smyckeparty här hemma, Maria var här och visade sin fina smycken från www.mawi.se Ett sånt här halsband fast med röd boll köpte jag till mig.


Nisse har ju en förkärlek för att leka med sina Barbapapafigurer, bondgårdsdjur, smurfar och andra smågubbar i soffan i vardagsrummet. Därför har jag för vana att lyfta på kuddar och kika efter gubbar där.

I förrgår kväll kände mamma plötsligt något i soffan, och vips hittade vi ÅTTA stycken smycken, eller själva hängena- som på något mystiskt vis (med hjälp av Nils) hamnat i soffan. Lite svinn från Marias verksamhet.


Vi började kolla runt och då hittade pappa den här. En kniv i soffan! Inte vår kniv. Någon som var här på smyckesparty som kanske hade med sig en kniv och smugglade ner i soffan? En fin Hackman upphittad! Vi har verkligen ingen som helst aning om vad den kommer ifrån, och som sagt- jag vittrar ändå soffan tillräckligt ofta, så det kan inte varit där någon längre stund. Stort mysterie hos oss just nu....

Klarar han det?

Idag är en stor dag, eller stor natt kanske man ska säga. Nils gör nämligen premiär utan nattblöja. To be continued....

Monday, November 09, 2009

9 november 1989

För 20 år sedan föll Berlinmuren. Då fyllde min syrra tio år. Idag föll en herrans massa dominobrickor i Berlin. Och min syrra fyller 30! Big girl! Grattis på födelsedagen!

Saturday, November 07, 2009

British Airways

Jag har varit i UK i några dagar och upplevde två annorlunda saker gällande flygningen.

- Gigantiskt flygplan, boeing 767. 2+3+2 i stolsraderna, tog säkert in närmare 300 personer- inget ovanligt i sig, men att flyga sånt stort plan inom Europa kan jag inte minnas att jag gjort på länge

- Man fick mat på planet. Gratis. Free of charge. När hände det senast på en kortflygning? Jag trodde det fenomenet var utdött. Gott var det och en positiv överraskning.

Sunday, November 01, 2009

Tjuvlyssnat

Länge sen jag läste på Tjuvlyssnat, kollade precis och hittade flera roliga:


Löptävling, Stockholm

Pappa ~40 och son ~8 står och lämnar ut matpåsar till alla som har sprungit Vårruset. De verkar ha stått där länge.
Sonen (uppgivet): Pappa… käringarna tar ALDRIG slut!


Frisörsalong, Åhus

En flicka ~7 sitter och får sitt hår klippt. In kommer hennes pappa ~40, och sätter sig på en stol.
Pappan (till dottern): Nu ska jag kolla lite i damtidningar.
Flickan (högt): Vadå ska du kolla på nakenbilder?
Alla i salongen vänder sig om, och pappan blir helt tyst.

Ica Kvantums parkering, Skellefteå

En grupp barn ~7 pratar om Halloween.
Pojke 1: Tänk om man vore ett monster.
De andra: Läskigt!
Pojke 2: Tänk om man vore Dracula.
De andra: Uuuusch!
Pojke 1: Christer Sjögren!
De andra barnen (skriker): Aaahh! (och springer iväg åt olika håll i panik)

A.I.K

Marcus är mycket stolt över AIK-vinsten idag. Nisse konstaterar att "jag gillar inte AIK pappa, jag gillar bara hockey".

Försöker nå Barbapapa på alla sätt

Jag surfar. Nisse kommer fram och säger: "sen mamma så skriver du www och sen skriver du Barbapapa- så blir det bra".