Sunday, May 30, 2010

Mors dag

Jag blev faktiskt uppvaktad igår. Kul tycker jag, för då blir det mycket större överraskning! Vi åt god jordgubbstårta, och så fick jag en fin tvål och ett gulligt hjärta med en blomma i (som ni kan se på bilden nedan där vårt köksfönster är med).








>

Hemma hos oss - KÖK

Kikade runt lite i min blogg och insåg att jag en gång i tiden tänkt att presentera vårt hem här på bloggen. Detta måste sedan ha glömts bort helt.

Jag har dock beslutat mig för att lära mig vår kamera bättre, den kan verkligen ta pangbilder om man gör rätt. Jag har noll tålamod och knäpper oftast bara rakt av, ska försöka bli lite bättre på det.

Här kommer varjefall köksbilder. Först några bilder från när förra ägarna bodde här.




Och så här har vi det nu:



Inte så mycket förändring kanske. Vi har nytt golv och så har vi skruvat dit nya skåpshandtag, och så har vi diskmaskin, men annars är väl grunden den samma.

Söndagens kvällslektyr

Fotoböckerna som vi gjort hos Ifolor är mycket uppskattade här hemma. De är nästan sönderlästa. Barnen gillar verkligen att sitta och titta och peka på nära och kära i dessa böcker.

Vi tar en del kort men framkallar nästan inget, därför är det en superbra grej att göra fotoböcker, samlar årets bästa bilder.

Återvinningsdagen

Dagens loppis i Hornstull var inte lika bra som den igår. Men några köp blev det allt. Sparkcykel till Nisse, 40 kr och lite småkrafs för några tior.

Saturday, May 29, 2010

En sån där bra dag igen, en fynddag

Loppis idag. Kolla mina finfina fynd!
Helt underbar korg. Liknar mycket de som finns på Afroart (den kommer säkert därifrån), denna är stor och passar perfekt hos oss.! Efter jag köpt den så var det säkert tio personer som kom fram till mig och frågade var jag köpt den, och vad jag fick pröjsa (50 pix) osv. Jag är supernöjd!

Glögg- och/eller saftflaskor.

PoP fleece. Helt ny, 30 spänn!

Till Svea som är Bamsefan. Hon blir mycket förtjst, och har hojtat Bajse hela eftermiddagen och släpat runt på klänningen.

Imorgon tar jag nya tag då det är Återvinningsdagen i Hornstull. Hoppas på att det inte regnar bara!

Fin dag i parken

Häromdagen när jag kom från jobbet satt fina familjen och väntade på mig i Äppellunden. Supermysigt.



Tuesday, May 25, 2010

Trubbel i paradiset

I helgen gjorde vi något som för oss är ovanligt. Vi hyrde film. En komedi såklart. Och för en gångs skull så såg vi hela filmen direkt. En film helt i min smak, enkel komedi och fina miljöer, Så här blått och fint skulle vattnet vara i Sverige- det vore härligt.

Svea 18 månader

Svea blev 1 1/2 år för några dagar sedan, men då glömde jag att skriva. Här kommer en liten uppdatering.


Svea är en bestämd liten tjej. Hennes favoritord är "sluta" och "släpp" och de använder hon ofta ofta mot Nisse. När hon inte är bestämd så är hon alltid glad. Gråter gör hon bara om hon har slagit sig, annars är det alltid garv. På dagis har de knappt sett henne gråta.

Ett annat favoritord är "mat". Det är hennes första ord när hon vaknar, ständigt hungrig tjej. När det är någon mat hon gillar så är hon bottenlös och äter gärna tre portioner och det som Nisse lämnar. När hon inte gillar maten så vägrar hon istället helt att äta. Hemma dricker hon inget annat än vatten, men på dagis dricker hon mjölk.

Hon är väldigt verbal. Skriker, tjoar och hojtar när hon blir glad av att se någon (eller något.. hon blir helt tokig när hon ser filmjölk). Hon pratar hela tiden, mer och mer tydligt för varje dag. Oss i familjen kallar hon för pappa, Annelie och Nils. Fattar inte varför hon inte säger mamma åt mig, hon skriker istället Annelie när hon vill mig något... :) För några dagar sedan började hon meddela när hon har bajsat, hon kommer fram och säger bajsa och blöja och då är det dags att byta.

Vad mer... jo hon går och småspringer superbra. Från att ha varit helt död på den fronten så är hon som en annan unge nu. Full fart hela tiden. Hon älskar sin mössa, vill alltid ha huvudbodnad, hon sover från 19-07 och en gång på dagen. Och så räknar hon jättebra, till tio ibland om det vill sig väl. Fina tjejen!

Nähäpp

Inga nya rör i öronen. Vi ska nu avvakta över sommaren och ta beslut i höst.

Wednesday, May 19, 2010

Vårt lille öronbarn

Under Nisses tid med rör i öronen har han i stort sett inte haft några öronproblems alls (en hörselgångsinflammation är det enda). Men nu är rören på väg ut (ett ramlade ut igår), de har gjort sitt, och då kom en ny öroninflammation som ett brev på posten.

Vi fick Kåvepenin flytande till honom, och det var ju ingen hit. Första dosen gick bra men dosen igår kväll gick inte alls bra. Tre gånger försökte vi, men det gick inte. Han kräktes opp det och vägrade sen att ta mer. Idag fick vi nytt recept på en annan sort, Amimox eller vad det hette. Och vilken skillnad, citron- och jordgubbssmak. Det gick minsann i. Betyget från Nisse var dessutom att det var så gott så han kunde dö. Och det var ju ett bra betyg.

Nästa vecka är det återbesök på Danderyds sjukhus, då får vi se om nya rör föreslås eller ej.

Faller för reklamen

Jag kan inte påstå att jag är överförtjust i mazariner. Men den här annonsen är ju i varenda busskur nu, och jag blir lockad när jag ser den överallt. Tycker faktiskt att de ser grymt goda ut. Till helgen ska jag nog testa dem.


Sunday, May 16, 2010

På besök i det östra grannlandet

Eftersom våra övernattande gäster åkte tidigare än vad vi trott, redan i fredags - så fick vi plötsligt en helt tom helg. Så vad gjorde vi då. Jo vi åkte med Marcus brorsas familj till Helsingfors, på kryssning med Silja Line. Vi åkte i fredags eftermiddag, en heldag i Helsinki igår och sen båten hem. Trevligt och kanonväder.

Mitt inköp, två Mumin-muggar


Killarna fotas när vi går ombord, Nisse, Axel och Hugo


Nu har jag ett förhoppningsvis gott bröd i ugnen, frö- och bärlimpa. Snart färdigt och då ska jag njuta av en skiva med en kopp te till det. Mums!

Thursday, May 13, 2010

Vår fyraåring

Tänk att fyra år har gått så fort. Tänk att världens finaste Nisse fyller fyra år idag. Grattis Nisse, vi älskar dig!

Monday, May 10, 2010

Resultat

Vi överlevde kalaset. Sju små killar kom och invaderade lägenheten (tillsammans med några föräldrar). Lyckat kalas, Nisse var nöjd och alla chokladbollar gick åt.

Här är dinosaurtårtan.

Saturday, May 08, 2010

Tipp tapp tipp tapp i ny tappning



Nils sjunger samma sång

Den orolige mannen

av Henning Mankell. Kul att läsa en bok om Kurt Wallander igen, det var ju inte igår direkt. Den här handlar om Kurts dotters svärföräldrar som båda försvinner mystiskt. Boken var väl helt ok, lite för mycket ryss- och spionsnack för min del. Och sen får Kurt alzheimer i slutet av boken, så jag antar att detta var sista boken om honom, trist. Kanske nästa bok blir om dottern istället?

Nattliga kamrater

Nisse har aldrig någonsin förut gillat kramdjur. Han har alltid varit helt ointresserad och inte haft någon figur eller annan gosegrej. Tills nu. Nu har han nämligen en dinosaurie, Pelle, som vunnit hans hjärta. Pelle är numero ett för Nilsson och får t.o.m. sova med honom i sängen.


Svea har ju sin Märta. Hon står och skriker efter Märta i sin säng på kvällarna. De är faktiskt ganska lika varandra utseendemässigt också... skalliga och runda i fejset.

Bakning

Idag har vi fixat lite inför kalaset imorgon, ser ut att bli regn så vi förbereder oss på att vara inne. Vi har bakat chokladbollar och kolakakor. Och sen kom jag på att vi kommer ha övernattande gäster en stor del av nästa vecka och slängde därför ihop lite bröd också.


Kolakakor




Tekakor



Chokladbollar. Min favvo är de med kokos. Mums!


Thursday, May 06, 2010

Party coming up...

Vi förbereder Nisses första barnkalas som sker på söndag. Först hade vi inte tänkt att ha något kalas för kompisar då han har många kusiner i samma ålder och vi tänkte att det räckte med dem och några andra polare. Men sen kan inte alla komma och han vill så gärna ha barnkalas. Så då bjöd vi hela dagisavdelningen. 20 kids.

O.S.A. är sista dagen idag. Hittills har sju tackat ja (bara killar) och tre tackat nej. Övriga tio har inte hört av sig. Dåligt va? Varför hör man inte av sig kan man ju undra? Nåväl, sju boys känns helt lagom. Vi ska ordna chokladbollar, tårta (önskemål om dinosaurietårta finns, hur gör man en sån?...) och korv med bröd och det tror jag räcker, även om Nisse pushar på att det är viktigt med småkakor också. Vi får se om vi kan ordna några sådana också.

Trevlig överraskning

Hittade just en godispåse i skåpet. Den innehöll ett helt gäng Geisha. Mums! Och gamla var de inte heller, mamma hade visst köpt dem i förra veckan och dumpat i skåpet. Gött. Tack!

Out of office

Varit borta från kontoret i två dagar och möts av 108 nya email. Hjälp!