Monday, September 27, 2010

Tjickaggo

Tidigare än vad jag trott, men snart är jag på väg till USA. Ska bli sweet. Åker med jobbet några dagar, två nätter där och sen hem igen.

Nils spotifyar

Här är Nils egen lista:

Hardrock Hallelujah - Lordi
Manboy - Eric Saade
Skaka rumpa - Sean Banan
Mamma Mia - ABBA
The Traveling Song - Från Madagascar
Smurfsången
Bamsesignaturen
You have got a friend in me - Från Toy Story

Nisses absoluta favorit:



Sveas favorit:



Vad lyssnar era barn på?

Sunday, September 26, 2010

Zero to ten

Nils har börjat med engelska på dagis. Jättekul tycker både han och vi föräldrar. Idag hörde jag hur han försökte lära Svea "såhär säger man noll på engelska Svea, säg zero". Hon försöker såklart härma honom, vore ju toppen om hon också kunde lära sig engelska genom honom :)

Hittills har han lärt sig färger och att räkna till tio.

Vill ha ännu mer!

Huset var toppen. Precis vad vi vill ha. Fattas bara pengar till kontantinsatsen, det här med att man nu måste ha 15% istället för 10% kontant ställer till det för oss som förstagångsköpare. En tröst är att detta hus ligger i ett område med massa radhus, så förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan något annat är till salu.

Uppdatering sovstatus

Första fyra nätterna stensov Nils i sitt och Sveas rum hela natten. Sen började han komma in till oss på nätterna, och det har fortsatt.

Han hävdar att han vaknar, går och tittar ner i Sveas spjälsäng, ser inte henne för att det är svart i rummet. Han tror att hon inte är där, och går därför in till oss och Svea sover vidare själv i rummet.

Idag har Svea förresten haft sin första helt sovfria dag. Jag försökte få henne att sova ett par gånger på eftermiddagen, men det var dödsdömt, Nisse kollade samtidigt på Shrek - Svea lade sig ner huvudet några gånger men var lika snabbt uppe och hojtade "Shrek". Dock somnade hon 18.45 nu ikväll.

3 månader minus 2 dagar kvar

På tal om jul så har jag börjat med min sedvanliga excellista över julklappar, och även inhandlat en hel del till ungar på listan. Känner mig så nöjd, för jag vet redan nu att jag kommer att slippa all julklappsstress några dagar innan jul.

Årets julkort kanske kirrat?

Yes, idag fick jag till några bra bilder på båda barnen. Härligt. Inte ofta det händer kan jag säga.

Saturday, September 18, 2010

Vill ha!

Åh, det finns ett hus jag vill ha på Hemnet. I Sollentuna. Synd att vi inte har nog pengar bara. Spara spara spara! Vi har en aggressiv sparplan inför hösten, så förhoppningsvis kanske ett hus inom ett år eller något.

Heja Fredde!

Imorgon är det äntligen dags. Har kollat debatter på löpande band sista veckorna, och imorgon avgörs det. Jag röstar blått, vad röstar du?

Monday, September 13, 2010

Skolval

Hjälp! Har alla andra sina ungar i skolkö? Jag har inte tänkt på det alls, utan trott att ens barn blir placerad i skolan närmast där man bor, och vill man ha någon annan skola så måste man köa dit.

Och så är det nog till viss del. Man blir placerad i närmsta kommunala skolan om jag fattat rätt. Nu har jag fått reda på att flera skolor härikring där vi bor är rätt sunkiga och har dåliga rykten. Och närmsta kommunala skola för Nisse ligger en bra bit bort, betyder alltså busstur. Vi har en jättefin skola bara 100 meter från där vi bor, men den är privat - alltså måste man köa till den. Detta fick jag reda på i lekparken (the place to be!) när jag var där förra veckan. Ringde vår närmsta skola (den fina som ligger 100 meter bort). Damen där sa att jag ringde fyra år för sent! Men nu är båda barnen i kö där så får vi hoppas på det bästa.

Har också printat ut lite ansökningslappar till privata skolor i Sollentuna eftersom vi vill flytta. Gah, hade ingen aning om att den här hetsen började redan nu. Förstår ju såklart att det är skolval och mycket tid som behöver läggas på dessa val i framtiden, men jag tänkte att sånt blir det väl lagom till högstadiet.


Nåväl, nu är den här fina killen i skolkö. Han är förresten 4 år och 4 månader gammal idag. Vi har mumsat marängsviss ikväll, och firat att han nu fått en rumskompis.

Rumskompisar



Nu har Svebbe flyttat in i Nisses rum. Tanken var att hon skulle ligga på utdragssängen under hans säng, och så kommer det säkert att bli i framtiden, men just nu ligger hon i spjälsängen. Första natten igår. Gick galant!

Förra hösten började Nisse komma in till oss på nätterna, och sen dess har han gjort det varje natt utom två av de nätter vi har varit hemma. Men i natt stannade han i sitt rum med Svea. Vi sa till honom igår lite på skoj "att nu när du har Svea i samma rum som dig behöver du inte komma in till oss på natten", och han tog oss på orden. Får se hur denna natt nu blir. Hittills hör jag bara två ungar som ligger därinne och skrattar och säger bajs och skrattar ännu mer. Gullisar!

Tuesday, September 07, 2010

20.00 problem

Svåra tv-val.

Igår:
Big fat loser Sweden eller Ullared

Idag:
Idol eller Partiledarutfrågning eller fotboll (om Marcus får bestämma)

Nu börjar tv-hösten. När startar Bonde söker fru?

Monday, September 06, 2010

Tips från coachen

Sedan förra året behöver alla svenska resenärer som åker till USA göra en Visa Waiver ESTA ansökan på nätet innan avresan. Hittills har det varit gratis, men från onsdag i denna vecka kommer det att kosta $14 per ansökan.

Ansökan gäller i två år. Alltså läge att göra en sådan idag eller imorgon om du vill spara lite pengar. Vi har precis gjort för hela familjen. Och alla blev godkända!

Sunday, September 05, 2010

A blue behind

Svea har fått några roliga jeansblöjor av bonuskusin Nathalie. Riktigt roliga! Dock hade hon på sig en häromnatten, och den höll inte riktigt tätt, och blöjan färgade rumpan blå.


Thursday, September 02, 2010

Legotävling!

Vi har två legofantaster hemma hos oss, Nils och Marcus. Tillsammans bygger de alla möjliga projekt som sen Nisse (och ibland Svea) leker järnet med i några dagar. När han tröttnat rivs objektet och nytt byggs.

Senaste projektet är en stad. Och nu är de gärna med i sista sekund och tävlar hos Hanna om att vinna Creationary Lego.



På taket är det kalas där alla ifrån jultomten till Buzz är med.