Sunday, September 30, 2007

IKEA

Vi åkte till IKEA idag. Utan att ha en tanke på att det var lönehelg och att tusentals människor hade spenderarbyxorna på. Det var så mycket folk, packat alltså. Vi köpte överhyllor till våra Billys, äntligen plats för mer böcker. Och sen tävlade vi om en resa till Cypern för hela familjen. Det vore så skönt med sol och bad. Dock föga troligt att vi vinner. Nu ska vi se på Brokeback Moutain.

Jakt

Idag var vi och hälsade på Nisses kompis Leo. Av en slump var de unga herrarna klädda likadant. De hade fullt sjå med att jaga varandra och att sno grejer av varandra. Och äta kladdkaka hanns förstås också med.

Saturday, September 29, 2007

Ett två tre

Just det, glömde säga att Nisse kan ju räkna nu. Nästan i alla fall. Han räknar ett, två, tre. Två är hans bästa ord, det ordet är han väldigt säker på, de andra lite vagare. Sen säger han klocka helt klockrent också.

Blött

Regnet har öst ner hela dagen. Vi är på snabbvisit hos mina föräldrar. Har besökt en loppis, hembygdsgård och Intersport. Köpte regnbyxor. På eftermiddagen har vi spelat spel, Speculation och sedan ätit massa gott såklart. Imorgon ska vi gå på klädbytardag på kyrkan och sen hem till Stockholm igen.

Friday, September 28, 2007

Fredag

Nisse hos farmor på fm. Dagis stängt men han är piggare idag. Jag jobbar halvdag. Fasligt stressigt måste jag säga. Så lite tid- så mycket att göra.

Thursday, September 27, 2007

Enjoy the silence

Jag vabbar idag också. Just nu sover min ängel så jag ska äta piggelin, dricka rabarberte (tack Maria) och läsa nya Family Living. Schhlurp! Njuta.

Nisse gillar böcker

På tal om böcker så kan jag ju nämna vilka två böcker som Nisse lövvar at the moment. Vi läser dem 100 gånger om dagen (känns det som i alla fall). Kännetecknen för båda böckerna förutom att de båda är djurböcker är att de erbjuder mer än bara en story. Fårboken bräker och man kan klappa ett mjukt får. Krokodilboken bjuder på pop-ups och flikar som får krokodilen att röra sig om man drar i dem.

I ondskans spår

av Peter Robinson. Hans böcker är så jäxxxla bra alltså. Jag vill bara läsa fler. Den här är lite annorlunda än de flesta deckare för den börjar med ett mord och vem den skyldige är och sen får man hela bakgrunden uppspelad för sig i blandning med nutid. Superbra. God nyhet är att min mammas bokklubb har valt Robinsons bok "En bit av mitt hjärta" att ha med i sin bokklubb. Braigt, för jag köper ju inte annat än pocket, och eftersom den inte finns på pocket än så har jag inte köpt den. Nu kan jag tjuvläsa den hos mamma istället.

Wednesday, September 26, 2007

Skryt

Nisse är sjuk idag. Hosta och snor och feber. Jag vabbar för första gången i mitt liv. Har med mig jobbdatorn hem och försöker jobba lite emellanåt. Nyss fick jag detta mail av en av mina kollegor/uppdragsgivare.

Du är helt fantastisk Annelie! Det är sådan hastighet och effektivitet när du får en uppgift! Underbart roligt att jobba med dig.
(Och till råga på allt är du hemma och vårdar barn idag, och har denna hastighet)

Oj vad bra det kändes att få ett sånt mail. Nä nu ska jag baka småkakor, svärmor kommer på fika i eftermiddag. So long så länge.

Tuesday, September 25, 2007

Stoj

Vi har haft våra trevliga grannar över på vardagsmiddag (verkligen vardagsmiddag, vi bjöd till och med på rester, hemska oss). Nisse och Alice lekte järnet och efter de gått hem somnade Nilsson inom tio minuter. Nu sover han, snarkar och hostar emellanåt.

Tradera

Jag har budat på en rolig matta på Tradera, en ullig ryamatta i 70-tals modell. Hoppas den blir vår inom en snar framtid.

Monday, September 24, 2007

Rekord

Idag tog det bara 30 minuter hem med bussen från jobbet. Fasen vad skönt!

Saturday, September 22, 2007

Lördag

Mamma hälsar på. Pannkakor och smoothie till frukost. Fika på stan. Träffa Jenny. Lunch på Gateau. Irra runt i affärer. Köpa ny del till barnvagn som gått sönder. Karlaplan. Fältöversten. Shopping. 4:ans buss till Gullmarsplan. Muffinsfabriken. Kika i nya gallerian- Skrapan. Hem till Jenny. Äta upp muffins. Slöa. Hem till oss. Dricka vin. Marcus, Håkan och Jonas joinar. Mer vin. Indian Garden. Gott. Slöa och snacka. Bra lördag. God natt.

Thursday, September 20, 2007

Öra

Det är ganska jobbigt (understatement) att ha lock för örat hela tiden. Känns som när man badat och fått örat fullt i vatten. Hoppas verkligen att det släpper inom två veckor. Aj.

Kom hem

Idag ringde en från Comhem. Vi ska byta över dit från Telia. Vi får snabbt bredband, telefoni och 66 tv-kanaler för 198:- per månad i tre månader. Sen blir det lite dyrare. 66 kanaler, kan ni fatta? Huh, jag som är en sån tant och tycker att det är för mycket med tio. Men för tio kanaler och bredband skulle det bli 370:- per månad. För mig skulle 1, 2 och 4 räcka väl. Nu kommer vi alltså få ytterligare 66 stycken. Praise the lord.

No stumbling

Nisse har inte vurpat och slagit upp hakat på två dagar nu. Hoppas det fortsätter så. Dagis meddelar förresten att han är mer rörlig nu, han springer överallt och ramlar inte lika lätt. Bravo.

Wednesday, September 19, 2007

Giraffens tårar

av Alexander McCall Smith. Fortsättningen på Damernas Detektivbyrå. Bra bok. Jag storgillar språket som boken skrivs på och att Mma Rawotse är så finurlig när hon löser sina fall. Lättläst och bra.

Ont i örat

Jag har hörselgångsinflammation. Har haft lock för örat och ont i några dagar. Idag masade jag mig till doktorn. Nu gäller det att droppa tre droppar i örat tre gånger per dag och inom två (!) veckor ska det vara borta. Förhoppningsvis tar det kortare tid än så.

Mini mini

Idag har jag köpt mini kiwis. Från Sydamerika. Jag hade aldrig sett något liknande men där var en försäljare på jobbet som sålde frukt och grönt och jag fick provsmaka. Goda och söta och så små.

Tuesday, September 18, 2007

Och idag igen...

ramlade han och slog upp sitt sår på hakan. Lille plutten. Hinner aldrig läka. Får se vad som händer imorgon på trillfronten...

Monday, September 17, 2007

4 i rad...

Fredag: Nisse snubblar på regnbyxorna på dagis. Faller och slår upp läppen. Fläskläpp och blod.
Lördag: Nisse skyndar efter morfar, snubblar till på altanen, faller på en rot på marken. Slår upp hakan. Blod.
Söndag: Nisse står och puttar på en gunga, sånt gummidäck. Däcket puttar honom på hakan, såret från lördagen går upp. Mycket blod.
Måndag: Nisse snubblar på dagis, slår upp såret på hakan. Mer blod.

Lista

Tre saker som alltid finns i min...
Kyl: mjölk, ost, ketchup
Frys: matlådor, bröd, rabarber
Skafferi: te, kokosmjölk, tacokrydda
Handväska: i min datorväska har jag telefon, lypsyl och nycklar
Sminkväska: mascara, "dölja ringar under ögon grejs", rouge
Badrumshylla: deo, tandtråd, hårborste
Tvättkorg: alltid för mycket
Skohylla: converse, ballerinaskor och stövlar
Förråd: cykelhjälm, sovsäck, skinnbag
Hjärna: älsklingar, te, jobb
Jackficka: telefon, busskort, lypsyl
Kryddskåp: garam masala, provencalska kryddor, salt
Balkong: sån har jag ingen
Barskåp: öl, cider och BiB
Köksbänk: kaffebryggare, olivolja, bröd
Fruktkorg: bananer och vad mer... ja bananer helt enkelt

Apa?

Idag åt jag tre bananer på jobbet. Jag var så hungrig. Nytt rekord.


Ingen bra upptäckt

Både min man och min son snarkar. Igår kväll snarkade de ikapp. Inte kul.

Sunday, September 16, 2007

Tripp

Vi tog en spontantur (bilägare som vi nu är...) till mina föräldrar igår, hem idag. Trevligt. Vi hann med att ta upp båten, spana på hus till försäljning, gå på 62-års kalas med massa fika, käka middag och kolla på film. Idag har vi varit ut i parken innan vi styrde kosan hemåt. Snart ska jag iväg, ikväll är det represenation med jobbet som gäller. So long så länge.

Saturday, September 15, 2007

En märklig affär

av Peter Robinson. Scheisse vilken bra bok. Börjar så bra och spänningen håller kvar nästan till slutet då den lättar lite. Handlar återigen om kommisarie Banks och denna gång om hans brors mystiska försvinnande. Grymt bra. Har sträckläst den. Rekommenderas.

Friday, September 14, 2007

Middag

Maria och Joakim har varit här på middag ikväll. Jag var i total stress innan, hem från jobbet och fixa och dona och laga mat. Mitt i allt märkte jag att vi saknade röd curry och skickade iväg maken till Vivo. Middagen blev aningen försenad. Men gästerna tog det med ro, lekte med Nisse och drack drinkar. Nisse fick världens present, en AIK-dräkt som han sedan poserade i resten av kvällen. Tusen tack hörrni! Nu tar Marcus hand om disken och jag fixar inför morgondagens utflykt. Sen godnatt.

Thursday, September 13, 2007

Glassigt

Jag köpte en ask med Piggelin, 15 glassar för 30 spänn. Snart har jag ätit upp alla. Marcus har inte ätit en enda. Lyllos mig!

Tuesday, September 11, 2007

Jag ska bli faster!

Tänka sig. Faster och moster inom några veckor! För bra för att vara sant. Jacob och Anna ska nämligen få sig en teling till och Allan ett lillesyskon. Sååå kul. Beräknas pluppa ut i månadsskiftet februari/mars där någon gång. På bilden är det Allan som ligger i magen, inte den nya bebisen.

Monday, September 10, 2007

Jag ska bli moster!

Jiipie. I februari ska jag bli moster. Min syrra Mia och hennes kille Rickard ska få en liten kiddo. Det ska bli så kul. Vi är överlyckliga och väntar spänt på bebisens ankomst. Har lånat ut mina ynka två mammaplagg (det var allt jag hade..) till Mia och hjälpt dem att välja barnvagn.

Dag 1

Första dagisdagen för den lilla mannen hade gått bra. Lång dag dock, han fick vara där mellan 8-17 typ. Första jobbdagen för den stora mannen hade gått bra. Men han hade haft en ganska lugn dag, blir väl mer att göra allt eftersom. Själv hade jag en vanlig dag på jobbet. Eftersom jag lämnade på dagis kunde jag inte gå från jobbet förrän efter 17, känns konstigt när man är van att gå hem 15.30. Nu är vi trötta och börjar bli förkylda. No good.

Sunday, September 09, 2007

Klart för start

Imorgon blir vår lilla kille stor. Då börjar han på dagis på riktigt och båda hans föräldrar blir arbetare igen. Han ligger nu och sover och föga vet han vad som väntar honom imorgon. En heldag på dagis. Vi har tänkt att han ska gå på dagis mellan 08-16.30 så det kommer bli långa dagar för honom. Enligt dagispersonalen är han så duktig så. Han gråter hejdlöst när han blir lämnad men lugnar ner sig ganska snart och är sen cool. Min lille kille. På dagis. Själv hela dagarna. Borta från oss. Lilla krypet. En ny fas i vårt liv börjar imorgon.

Åsså var de gifta


Efter 12 år tillsammans så gifte sig Sudden och Lotta igår. Och vi var där! Hällregnet slutade precis som de kom ut ur kyrkan och solen försökte tränga igenom. Festen hölls sedan på Täby golfklubb, mycket tjusigt och trevligt. Idag var vi oerhört trötta och passade på att ta en nap när Nisse sov på dagen.

Segway

Idag har jag, Anna och Rebecka segwayat. Mycket spännande. En segway är en grunka som beskrivits som världens första självbalanserande fordon. För att åka framåt lutar man sig framåt, för att åka bakåt lutar man sig bakåt och för att svänga lutar man sig åt det hållet man vill svänga. För 300 pix fick vi åka en tur på närmare två timmar. Helt galet, de puttrade på i full fräs och folk stirrade som bara den. Vi hade mycket roligt.

Saturday, September 08, 2007

Bättre

Min fläskläpp är mindre nu. Thank god.

Lördagspyssel

Vi har ju en bil nu. Eftersom Marcus behöver bil i sitt nya jobb så har mina snälla föräldrar lånat ut sin bil till oss ett tag. Prima! Imorse tog vi bilen och susade till Ica Maxi. Riktigt familjeliv. Vi storhandlade (1450:-!!) och for hem igen. Nu är vi hemma. Ska äta en piggelin, sen fixa iordning mig. Klockan 15 är det bröllop.

Friday, September 07, 2007

Tack Nisse

Imorgon ska vi på bröllop. Alldeles nyss knockade Nisse mig. Nu har jag jordens blodiga fläskläpp. Väldigt trevligt. Vilken timing Nisse, den kunde inte vara bättre. Tack!

Thursday, September 06, 2007

Gottis

Maken köpte en stor godispåse idag när han hade en lång bilresa framför sig. Och jag var på en hotellvisning på eftermiddagen. Hotellet ägs av Fazer så de gav mig en stor godispåse. Nu sitter vi här och har hur mycket smågodis som helst. Vi har aldrig smågodis hemma annars. Nu har vi tons and tons of it. Börja äta nu!

Resan tillbaka till den vita massajen

av Corinne Hofmann. Tredje och sista boken i massaj-serien. Inte lika bra som de andra två. Märks att det är en sån bok som författaren skrivit för att de första böckerna gått så bra och nu vill hon ha in mer stålars. Inget fel i det iofs. Helt ok bok. Igår fick jag en nytt härligt bokpaket från Adlibris. Gött! Imorgon är det en ny deckare som gäller på bussen till jobbet.

Startskott

Operation "lägga bebis för kvällen" börjar nu. Med förhoppning om att det går snabbt. Återkommer!

Update:
Det tog ynka 12 minuter och sen sov han. Dödstrött.

Pavarotti

Pavarotti är död. Här är ett av hans framträdanden, från OS-invigningen i Turin. Grymt bra! De sa just på tv att Pavarottis favorit var Jussi Björling. Jag gillar honom också, Oh Helga Natt är en favvo.

Tuesday, September 04, 2007

Den vita massajens dotter

av Corinne Hofmann. Jag läste den första av hennes böcker, den vita massajen, för några veckor sedan. Handlar om en kvinna som blir kär i en krigare i en massajstam i Kenya och flyttar dit till honom och bor i hans jordhydda i bushen. Väldigt faschinerande bok. Detta är uppföljaren som handlar om hennes liv när hon är åter i Schweiz.

Middag

Vi har precis kommit hem från en übergod middag hos våra trevliga grannar. Lite idolande hann vi med där också. Nisse och Alice röjde järnet så Nisse slocknade i stort sett samtidigt som vi lade ner honom i sängen. Där ser man! Och vad trevligt att gå på middag till grannarna, 30 sekunders promenad, nära och bra! Tack till grannarna för mycket god mat och trevligt sällskap!

Monday, September 03, 2007

TV-pirat

Jag har blivit tv-biten. Jag kollar nästan aldrig på tv. Men igår såg jag "Ensam mamma söker man" på tv 3. Huh vilket program. Så många pinsamma människor i samma program. Jag måste fortsätta se serien. Ikväll tänkte jag kika på CSI för första gången. Och nu i veckan börjar Idol. Hur ska jag hinna? :) Vår son tittade ordentligt på tv igår eftermiddag. Han brukar bara kubba förbi tv:n och strunta totalt i den. Men igår var det Teletubbies och hans intresse fångades för några minuter. Se bara här:

Saknad

Jag köpte en svart kostym i Kanada. Nu är byxorna borta. Puts väck. Jag har rensat igenom hela garderoben nu på eftermiddagen. Inte ett spår av dem. Vete sjutton var de har tagit vägen. Hoppas de kära byxorna kommer åter.

Sunday, September 02, 2007

Dopdag

Idag är det Nisses dopdag. För ett år sedan blev han döpt i samma kyrka som jag blivit döpt och konfirmerad i. Vi hade ett litet dop med bara föräldrar och syskon närvarande. Nisse var så snäll så, grät inte alls, utan gäspade i kyrkan istället. Ikväll ska vi elda lite på hans dopljus. Här är en bild på mig och Nisse från 2 september 2006.

Saturday, September 01, 2007

Nu vill jag sjunga dig milda sånger

av Linda Olsson. När jag först började läsa den här boken undrade jag vad det var jag gav mig in på. Kändes inte alls som en typ av bok som jag skulle gilla. I början hade jag rätt, jag tyckte den var trist och för mycket babbel. Men sen vände det. Och boken blev alldeles underbar. Jag tyckte den var fantastisk. Sån fin berättelse om en tant och en ung tjej som blir vänner. Read it.

Supermodel

Idag har jag och Nils varit hos Modelhouse och blivit fotade. Johanna och Leo var också med. Jag och Johanna blev sminkade på valfritt sätt, sedan fotades det hej vilt. Kul att leka fotomodell och posera hit och dit. Jag köpte tre foton, de kostade 600 kr. Några julklappar kirrade med andra ord!