Wednesday, April 25, 2007

3.59 planeter

Maria har bloggat om klimatförändringarna. Bland annat länkade hon till det här testet, där man kan se om man är klimatsmart eller ej. Jag var inte särskilt klimatsmart. Inte för att jag hade trott att jag var jordens bästa miljövänliga människa. Men lite bättre hade jag nog trott. Jag lever nämligen som om vi hade 3.59 planeter. Shit! Jag fattar inte hur jag kunde få så dåligt resultat. Hur miljöduktiga är ni andra? Vad får ni för resultat?

3 comments:

Maria said...

Tror att vi måste ändra vårt sätt att se på saker. Tänka på att sortera vårt avfall och välja miljövänliga alternativ när det finns. Jag tror fullt ut på att allt vi gör räknas, även det lilla:) Att resorna drar ner poängen suger ju, det är ju resor som gör livet lite roligare och man kan ju då ex välja att göra en ekonomisk kompensation för de koldioxidutsläpp våra flygresor orskar. Kalkylator och info om det finns på DNs hemsida om du vill veta mer.

Tove Kungsholmen said...

2,46 planeter här! Ska länka i min blogg oxå!

Sofie said...

oj oj jag lever oxa som om vi har 3.27 planeter... Resorna sabbade mkt for mig oxa. Det blir val sa nar jag bor sa langt bort och reser en hel del. Kul test!