Sunday, July 29, 2007

14.5 månader


Liten kille växer så det knakar, nu är han 14.5 månader.

Vikt: Ca 11 kilo
Längd: Ca 80 centimeter
Utveckling: Kryper i en väldans fart, reser sig och går runt möbler och om man håller i en av hans händer travar han glatt på, har för första gången gått några steg på egen hand idag. Han gillar att äta, äter inga barnmatsburkar längre utan samma mat som oss. Allt går i, fisk, indiskt, grönsaker osv. Det enda som ratas är salladsblad. Gillar att äta själv med sked. Är helt oblyg och har aldrig varit rädd för människor, utan pratar med allt och alla. Tycker om att härma djurläten och att säga hej-hej.
Ordförråd: Bra tycker vi. Han kan härma en himla massa djur. Säger tack, hej, mamma, pappa, ja, nej, titta, pippi, lampa osv. Han pratar hela hela tiden. Det är knappt en tyst sekund alls.
Sover: Helst inte. Gillar att vara vaken sent. Kämpar alltid emot sömn in i det längsta. På dagen sover han cirka en timme i snitt. När han väl somnar på kvällen sover han hela natten och har så gjort sen han var ett halvår eller så.
Mat: Havregrynsgröt med mjölk till frukost och ibland en macka också (på helgerna har vi grötfritt, då äter vi pannkakor eller youghurt eller annat gott..), Lunch är rester från gårdagsmiddagen. På eftermiddagen äter han frukt och dricker välling. Middag med lagad mat vid 18-tiden och sedan välling vid 20-tiden. Favoritmat är lax.
Gillar: Människor, mat och att spela boll.
Ogillar: Att torka sig om munnen och att byta blöja.

No comments: