Chokladfabrikens Brownie:
150g smör
2 små ägg
3 1/2 dl socker
3/4 dl kesella
2 dl mjöl
1 krm bakpulver
3/4 dl kakao
Tryffel:
180 g mörk choklad
2 1/4 dl grädde
1/2 msk smör
1. Värm ugnen till 190 grader. Smöra och mjöla en form med löstagbar botten ca 20-22 cm i diameter.
2. Blanda smöret med sockret i en matberedare eller vispa med elvisp. Tillsätt äggen ett i sänder samt kesellan. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem.
3. Häll smeten i formen och grädda i 35-40 minuter. Låt kakan svalna.
4. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör försiktigt. Klicka i smöret och rör tryffeln slät.
5. Häll tryffeln över kakan och ställ den i kylen.
6. Pudra eventuellt över kakao (det gör aldrig jag...) och servera med lättvispad grädde och/eller rårörda hallon.
Wednesday, August 01, 2007
Recept på kaka kommer här:
Upplagd av annelie klockan 8:58 PM
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Tusen tack! Då vet jag vad jag ska baka i helgen:) KRAM
Post a Comment