Tuesday, April 22, 2008

Hjälp!

Nu så. Det ljusnar. Igår fick Nisse erbjudande om en dagisplats, visserligen från 15 augusti men det är ändå en plats. Idag ringde de från Solna kommun och sa att de har ytterligare en plats att erbjuda, också den från 15 augusti. Vi måste svara senast imorgon vilken av dem vi vill ha.

Nu vet vi inte vad vi ska välja. Båda ställena ligger cirka tio minuters promenad från vår lägenhet i liknande fristående träbyggnader.

Alternativ 1:
80 barn, uppdelade i fem grupper, stor härlig gård i olika nivåskillnader, med fruktträd, pulkabacke och annat.

Alternativ 2:
40 barn, de ingår alla som i samma "grupp", delar bara upp sig när det är dags för mat och vila, de är ute så mycket de bara kan, stor platt gård med allehanda lekdon.

Fördel med 1:an är ju helt klart gården, fördel med 2:an att de är ute mycket och är färre barn. What do to? Tips och advices mottages gärna

2 comments:

hanna said...

Hinner ni inte besöka dom? I såntfall, ring föreståndarna och ställ lite frågor och gå på känslan. Jag tycker dock att mindre barn rent generellt känns bättre. Så valde vi när vi fick två mot varann.
Lycka till!

Anonymous said...

Nu har ni väl redan valt antar jag. Men mitt tips är annars ettan. Min syrra har sin tjej på ett ställe där dom har samma upplägg som er tvåa med en stor barngrupp uppdelade när dom sover och annat. Det är kaos ofta. Så som dom har det på Pipis är ju kanon. Många barn på hela förskolan men mindre grupper att bli trygg i med färre personal.
Antar att i en grupp med 40 barn blir det många fröknar man ska lära känna och känna sig trygg med. Kan bli svårare.
Kram o grattis till plats hur som helst.