Lös 25 g jäst i 2 1/2 dl mjölk. Tillsätt 7 1/2 dl kallt vatten, 6 tsk salt och 3 msk olja. Arbeta in 20 dl vetemjöl. Täck med bakduk, ställ in i kylen och låt stå minst 10 timmar.
Sätt ugnen på 225. Stjälp upp degen. Forma till 4 längder. Dela varje längd i 6-8 delar och lägg på plåt. Låt jäsa upp medans ugnen blir varm. Pensla med ägg eller filmjölk och strö över solros eller semsamfrön. Grädda i ugnen 15-20 minuter.
Detta recept blir två plåtar så det kan vara lättare att göra halv sats första gången så man får grepp om receptet. Del av vetemjölet byts med fördel ut av grahamsmjöl eller liknande.
Friday, May 30, 2008
Kalljäst bröd
Upplagd av annelie klockan 10:28 PM
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment