Saturday, May 03, 2008

Vår plätt

Vi har ju en uteplats och liten grön plätt utanför vår lägenhet. Den ser för jäklig ut. Förra hyresgästerna sa rakt ut att de hade struntat i att sköta om uteplatsen. Vi har så många ideer för hur vi vill göra. Men enligt förvaltaren får vi inte göra något utom att rensa ogräs, absolut inte klippa buskarna som måste göras av föreningen. Buskarna är helt döda. Och det är så mycket skräp och jox att det är ofattbart, gamla fyrverkerier, fimpar i mängder, godispapper, miljontals torra löv och barr och sen dessa döda buskar. Så deprimerande.

Enligt förvaltaren kommer någon och klipper (inte tar bort- bara klipper) buskarna innan semestern. Men det är ju dölänge dit, det är ju nu man vill sitta på altanen, på semestern är man ju inte hemma. Jag bad honom komma hit och kolla men det gick inte för sig för de kunde ju absolut inte göra något undantag för oss. Nu har vi tillsammans med svärmor plockat tre svarta sopsäckar fulla med ogräs, torra kvistar, skräp och annat. Och ändå är det hur mycket som helst kvar att göra. Tröstlöst. Men vi ger oss inte, vi har köpt urmycket redskap idag och nog fasen ska vi få ordning på plätten. Vi får väl tjuvklippa lite buskar.

Grannarna är iallafall nöjda, har pratat med flera som sagt att det är kul att det händer något på tomten och att vi tar tag i det. Alltid något.

1 comment:

Maria said...

Låter ju helt sjukt att ni inte får klippa buskarna! Jag hade nog fixat till det i "smyg" för det är ju som du säger, det är nu man vill sitta där och njuta. Kram