Wednesday, August 19, 2009

Observerat av en cyklist

Idag har jag cyklat till jobbet. Det tog 22 minuter dit och 17 minuter hem. Ditvägen var i motvind och det var riktigt jobbigt. Jag var tvungen att sitta och pusta ut när jag kom fram till kontoret.

Jag såg säkert 150 andra cyklister ute idag. Det vimlade av dem. Jag blev bara omkörd av tre, själv körde jag inte om någon. Merparten av alla såg ut som de var med i något cykelrace, fokuserade blickar och superfart på tramporna. Och så var det en del med såhär snajdiga hjälmar, då såg de ännu snabbare ut. Av alla jag mötte så var det bara tre personer som inte hade hjälm.

Många hade också reflexväst. Jag kan tycka att det är aningen överkurs. Det är ju ändå sommar ett tag till och ljust ute. Fast jag vet ju inte, det kan ju hända att de personerna skulle jobba sent och cykla hem i mörkret. Jag såg också en karl som cyklade med tre småungar. De vinglade hit och dit och den yngsta såg inte ut att vara mycket äldre än Nisse. Herregud, hade jag aldrig pallat. Har fullt sjå med att hålla reda på mig själv och inte cykla ivägen för någon.

Jag gör det nog imorgon igen. Men inte på fredag för då ska jag till banken på eftermiddagen så då hinner jag inte.

2 comments:

Tove Kungsholmen said...

Man upptäcker en massa nya saker när man cyklar. Jag har märkt att stan lutar i alla möjliga riktningar...

Anonymous said...

Reflexväst är bra. Mans syns bättre på ljusa dan. Skaffa dig en sån.

Kram Åsa