Thursday, November 12, 2009

Jakten på vaccin

Imorse var vi alla uppe redan klockan sex. Marcus och Nils skulle nämligen äntligen ta influensavaccinet. De har redan försökt utan resultat i några dagar, och igår såg jag på Vårdguiden att en vårdcentral i Solna hade vaccin. Jag ringde dit och det visade sig att idag var dagen D- vaccinationsdagen big time. 400 doser i en lokal i Solna centrum från klockan nio.

Marcus skjutsade in Svea till stan till Jenny som ställde upp som barnvakt i några timmar. Prima Jenny!- tack! Han hade nämligen ingen lust att eventuellt stå och köa i många timmar med båda kidsen. Sen stack han och Nisse och började köa, de kom dit innan åtta och då var det redan kö. Halv nio öppnade portarna och vid kvart i nio hade de redan fått sitt vaccin. Gick utmärkt, Nisse gjorde några smitförsök och var inte nöjd men tillslut fick även han sin spruta.

Sen kablades det då ut på nyheterna i eftermiddags att nu får även alla bebisar över sex månader vaccineras. Blir för Marcus att göra om samma vända igen då! Själv kommer jag få vaccin på jobbet inom någon vecka eller två.

Ska du vaccinera dig? Om inte, varför inte?

3 comments:

Anonymous said...

David vaccinerade sig förra veckan, jag o Magnus i förrgår och på måndag har Adam fått tid för vaccinering. Skönt att få det gjort!! Kram Micka

Världen är liten… said...

Vi ska vaccinera oss nästa vecka. Jättebrist på vaccin här borta också.

Anonymous said...

Är ju redan vaccinerad, för ca 3v sedan:-) Gratis å genom jobbet, bra va! Men jobbar man inom vården så vill dom väl ha persoalen frisk, så vi kan ta hand om alla sjuka fluna patienter.. Johan= inte vaccination, Barnen ska vacineras genom skolan. Ska skicka post till Nisse i morron. HA det gott. Lena