Tuesday, May 25, 2010

Svea 18 månader

Svea blev 1 1/2 år för några dagar sedan, men då glömde jag att skriva. Här kommer en liten uppdatering.


Svea är en bestämd liten tjej. Hennes favoritord är "sluta" och "släpp" och de använder hon ofta ofta mot Nisse. När hon inte är bestämd så är hon alltid glad. Gråter gör hon bara om hon har slagit sig, annars är det alltid garv. På dagis har de knappt sett henne gråta.

Ett annat favoritord är "mat". Det är hennes första ord när hon vaknar, ständigt hungrig tjej. När det är någon mat hon gillar så är hon bottenlös och äter gärna tre portioner och det som Nisse lämnar. När hon inte gillar maten så vägrar hon istället helt att äta. Hemma dricker hon inget annat än vatten, men på dagis dricker hon mjölk.

Hon är väldigt verbal. Skriker, tjoar och hojtar när hon blir glad av att se någon (eller något.. hon blir helt tokig när hon ser filmjölk). Hon pratar hela tiden, mer och mer tydligt för varje dag. Oss i familjen kallar hon för pappa, Annelie och Nils. Fattar inte varför hon inte säger mamma åt mig, hon skriker istället Annelie när hon vill mig något... :) För några dagar sedan började hon meddela när hon har bajsat, hon kommer fram och säger bajsa och blöja och då är det dags att byta.

Vad mer... jo hon går och småspringer superbra. Från att ha varit helt död på den fronten så är hon som en annan unge nu. Full fart hela tiden. Hon älskar sin mössa, vill alltid ha huvudbodnad, hon sover från 19-07 och en gång på dagen. Och så räknar hon jättebra, till tio ibland om det vill sig väl. Fina tjejen!

2 comments:

Världen är liten… said...

Oj, vad duktig hon är! Så hon har börjat sova på dagarna nu?

annelie said...

Hej. Ja mycket bättre sen hon började dagis, där kan hon sova upp till 1 1/2 timme på dagen. Hemma på helgerna brukar det bli en halvtimme i vagnen.