Thursday, October 07, 2010

Svea update

Svea fyller två år nästa månad. Tiden går så fort! Idag har vi varit på BVC för mätning och vägning. Sist vi var där så tyckte sköterskan att Svea vuxit lite dåligt. Men nu hade hon spurtat på en del, 84 cm och 11.6 kilo. Godkänt! Hennes mage är fortfarande lite tjorvig så vi fick order om att ge henne A-fil istället för vanlig.

Annars är Svea pigg och glad. Hon är enkel att ha att göra med eftersom hon alltid är på gott humör (det måste hon ha fått från Marcus, jag är inte sån...tyvärr). Hon gråter aldrig om det inte är så att hon gjort sig illa. Hon är social, men har börjat blivit lite blyg och tyr sig till oss de första minuterna hon träffar nytt folk. Sen bladdrar hon för fullt.

Hon har blivit väldigt intresserad av att kolla tv och att knäppa på telefonen. Annars gillar hon att leka med allt som Nils leker med, och att dra runt med en barnvagn med docka eller kramdjur i. Matlagning gillar hon också, hon har minispis och miniservis, där hon fixar te och söttebullar. Förresten meddelar hon varje dag att dagis har serverat söttebullar, tatis, sås och ris till lunch. Hade hon inte sagt ris på slutet hade det kanske varit trovärdigt, just nu känns det tveksamt. Nisse körde med samma harang han minus riset.

I matform gillar hon blodpudding, pannkakor, pasta och potatis. Det som ungar gillar helt enkelt. Pommes frites är också en höjdare. Hon sover en halvtimme om dagen och hela nätterna. Pottan är hon helt ointresserad av, och hon är tyvärr mer och mer intresserad av sin napp.

Hon är väldigt verbal, sjunger och pratar hela tiden. Hon räknar mycket, och tar sig hjälpligt fram till 15 innan hon går tillbaka och kör 14 igen. På dagis har de lärt sig veckodagarna och de rabblar hon som en mantra (dock utan någon som helst ordning).

Ja ni hör. Ett praktexemplar. Fina Svea. Vår lilla älskling!

3 comments:

Världen är liten… said...

Stors tjejen!

Världen är liten… said...

stora ska det vara

Maria said...

Wow, snart 2 år!! Tiden går så snabbt... Kram på er allihopa ♥