Sunday, December 19, 2010

4:e advent

I helgen har det fixats och mest bakats. Vi har gjort fyra limpor, mjuk pepparkaka, polkagrisbiscotti, syltgrottor, chocolate chip cookies, bountybollar, julskinka och limekola. Inte så mycket kvar att fixa nu. Marcus gör vitlöksgravad strömming men det görs inte förrän en dag eller två före doppardagen.

För ett tag sedan köpte jag den här boken och idag har vi testat vårt första recept därifrån.



Det blev Kycklingcurry med ris. Gott! Här är receptet.

Ingredienser
4 port
4 kycklingfiléer, ca 500 g
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör
1 tsk salt
1/2 msk tomatpuré
1 tsk mald ingefära
1 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 krm chilipeppar
1/2 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
färsk koriander eller bladpersilja

Gör så här
Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingköttet i smör i en teflonpanna. Krydda med salt och lägg över i en gryta. Tillsätt vitlök, tomatpuré, alla kryddor, vatten och crème fraiche. Låt grytan koka ca 5 min. Garnera med koriander eller persilja. Servera med kokt ris blandat med tärnad gurka, gul paprika och tomat.

1 comment:

Världen är liten… said...

Om storasyster ändå kunde äta creme fraiche, suck...