Monday, November 29, 2010

Tack men nej tack Semper

Vi fick hem provpåsar från Semper, välling från 3 år och gröt från två år.


Gröt från 2 år:
Svea har inte ätit pulvergröt sen hon var sju-åtta månader då vi började med vanlig havregrynsgröt. Den här varianten lät ju god med smak av äpple, jordgubb och banan. Jag rörde ihop en tallrik av detta till henne i lördags morse. Hon tog glatt emot tallriken, tog en tugga, och spottade genast ut - sen sa hon "blää, äckligt" och sköt ifrån sig tallriken med en jädra fart. Betyg underkänt.



Välling från 3 år:
Nils älskar välling och dricker en liten slurk varje kväll. Hittills har vi gett honom vanlig ettårsvälling. Tänkte att det här var ju lysande att det finns för treåringar och uppåt. Jag blandade en flaska. Han smakade och jag fick genast tillbaka kommentaren "vad är det här mamma, det var inte gott". Betyg underkänt.



Wednesday, November 24, 2010

Holy smoke

36.5 grader kallt idag i Nikkaluokta i Lappland. Herregud. Min kollega sa förresten att det ska bli 14 grader kallt i Stockholm i helgen. Den som lever får se!

Tuesday, November 23, 2010

Creed

Gaah, vad den här låten är bra. Hade nästan glömt bort den, men så hörde jag den på bussen när Nils och jag åkte hem från simskolan häromdagen. Riktig pärla!

Halv åtta hos Nils

Nils är ett stort fan av just det programmet - Halv åtta hos mig. Jag tror hans intresse har uppkommit då han märkt att han kan snika sig till att få vara uppe en halvtimme extra varje kväll.

Igår kväll var Nils ute och stökade i hallen.
Jag: Vad gör du?
Nils: Jag tar emot gästerna, ikväll är det jag som har halv åtta hos mig.
Jag: Jaha, vad bjuder du på då?
Nils: Förrätt någon kaka, varmrätt kaksmet med potatis och kött, efterrätt marängsviss.

Jag glömde att fråga vilka gästerna var, så den frågan ställde jag idag istället och fick till svar att följande tre personer var bjudna; Svea, pappa och Kompis (Nils tyghund). Men jag då? Är inte mamma bjuden? Näe, det var jag inte - men han kanske kunde tänka sig fyra gäster och då var jag tillagd på listan. Lite senare ändrade han scope och bjöd istället Skalman, Buzz Lightyear och Blixten McQueen.

Sunday, November 21, 2010

Kusinträff

Wednesday, November 17, 2010

Bröllop

I lördags var vi på bröllop i Skåne. Håkan och Jenny gifte sig. Kameran var bara med i kyrkan, på festen fick den vila, och det här var den bästa bilden vi fick till. Superfina var de! Och trevligt hade vi!

Fler som vinner!

Angående vår krosstomatvinst på ICA häromsistens så kom detta mail från mina föräldrar för några dagar sen...

Gissa vad som hände idag – jo, saftblandaren på ICA började snurra och ett långt kvitto kom ut. Vann vi bilen? Nä, men en burk sparris, vit eller grön.

Något dyrare än krossade tomater men vilket Västgötaklimax!!

Wednesday, November 10, 2010

Svea 2 år

Helt galet. Snart är hon två år. Vår lilla bestämda dam. Hon har ett himla humör, oftast är hon glad men när hon blir arg eller vill något så hörs det tydligt. Hon bråkar med Nisse, tar hans saker och skriker åt honom.


Annars pratar hon hela tiden, sjunger mycket, favoritsånger är:
- Gubben i lådan
- Bä bä vita lamm
- Manboy
- Skaka rumpa

Matglad. Man hinner bara nämna ordet mat eller börja slamra i lådorna i köket så sitter hon i sin stol och väntar på käk. Hon äter gärna köpeköttbullar, inte hemgjorda. Annars gillar hon pannkakor, blodpudding och spagetti. Älskar chips och fika, men dricker helst vatten. Kallar mig för mamma och Marcus för just Marcus eller pappa älsklingen. När Marcus ska gå ut ropar hon alltid "kör fösikti" oavsett om han bara ska ut med soporna eller åka till jobbet.

Hon trivs på dagis, leker helst med fröknarna enligt henne själv. Annars är hon tokintresserad av dockor och allt som hör därtill. Hon bäddar upp och bäddar ner sin docka Märta, kör runt henne i vagn, byter blöja och så vidare.

Mer då. Rädd för djur, ogillar pottan, älskar nappen och välling. Inte alls bokintresserad som sin bror. Älskar att prova kläder och skor och att låna mitt lypsyl.

Gosetjej!

Härligt att rensa

Igår blev vi av med fyra papperskassar barnkläder, en kasse gamla Mama-tidningar, leksaker och spjälsängsskyddet. Finfint! Det tackar vi för Magnus och Rebecka!

Monday, November 08, 2010

Inte poppis lunch

Nisse kom idag hem från dagis och meddelade att dagens lunch "Warmwok och potatis" inte varit något vidare. Warmwok vad är det liksom? Till slut kom vi fram till att han menade makrill, hur han fått det till warmwok är för oss en gåta. Gott var det iaf inte.

Friday, November 05, 2010

På turne tillsammans!