Thursday, January 06, 2011

Skåpet från hell.....

<

Bara någon vecka innan Svea föddes köpte vi ett sånt här skåp på Blocket. Skåpet har fört med sig idel otur. När vi köpte det for Marcus iväg med sin dåvarande jobb-bil för att hämta det (en pickup). På vägen hem stannade han för att tanka och lyckas tanka fel sort. Pickupen ville ha diesel att dricka medan vår vanliga bil går på bensin.

Han kommer ändå på sitt misstag innan han hinner starta bilen, han ringer bärgare som drar iväg med pickupen. Jag och Nils tar vanliga bilen och åker för att hämta Marcus och skåpet som är strandade vid macken. Att tömma bilen på bensin samt bärgning visar sig gå på runt 6 000 kr, saftig nota. Det sved. Dock sa tömningsföretag att om han startat bilen hade motorn gått sönder och då hade det kunnat kosta uppemot 40 000 kr istället... Gulp!

Nåväl, sen har vi haft skåpet och varit nöjda med det. Tills i måndags. Det visade sig nämligen att det är skåpet som Nils har fallit och slagit sin haka mot. Han hävdade att han slagit sig i golvet. Men jag har varit tveksam, det såg ut att vara ett för perfekt skuret snitt för att bara ha ramlat i golvet och att hon borde slagit i något först. Efter lite efterforskningar hittade vi blodspår på skåpet och sen har det väl kommit fram mer och mer från sonen att det var möbeln som var boven i dramat.

Sen dess har jag inte kunnat sluta tänka på vad som hade kunnat ha hänt om han hade fallit och landat med halsen istället för hakan på skåphörnet och vilket snitt det kunnat blivit. Fy sjutton. Jag klarade inte av att se skåpet mer. Idag åkte det ut på Blocket. Åtta minuter hann annonsen vara ute innan första personen ringde. De har nyss hämtat det. Köpte för 300 kr, sålde för 300 kr. Good bye skåp, jag kommer inte att sakna dig.

1 comment:

Catherine said...

Lika bra att göra sig av med otursskåpet! Så ni ej drabbas av mer. Saknar dig! Kramis