Friday, January 02, 2009

Nisse hos frisören

För några månader sedan öppnade en herr- och barnfrisör på vår gata. Det är en liten invandrargubbe som driver stället, han ser alltid så ensam ut, jag har aldrig sett några kunder där. Han har smyckat salongen så fin med blinkeblinklampor, girlanger och adventsljusstakar och så sitter han bara där och tittar hela dagarna.

Idag kom så då kunden Nils med pappa dit. Nisse skulle premiärklippas. Vi har ju väntat så länge på att han skulle få hår och sen känns det lite kymigt att han ska klippas när det äntligen växt ut, men det var bara ett enda trassel i nacken så det var dags. Eftersom vi gärna gynnar närområdet så valde vi förstås att Nisse skulle gå till barberargubben.

Och det gick så bra. Gubben var supertrevlig, Nisse en snäll kund som bara skruvade sig när han fick vatten i håret. Efter frisörbesöket kom Nisse hem med en present från frisören, en liten ljusstake med guldljus och en liten handduk med något arabiskt mönster. Han är urstolt. Och vi tycker vips att han blev en stor kille, han ser inte alls så barnslig ut längre. Se bilder före och efter.



1 comment:

Tove Kungsholmen said...

Första frisörbesöket är en stor grej. Lovisa var ursnäll andra ggn men första var en plåga som krävde ca 17 Mariekex...

Jag blir alltid nästan ledsen av den där typen av ensamma gubbar i typ frisersalonger. Folk som verkar ha dålig business helt enkelt. Är det dessutom en söt liten gubbe känns det ännu värre. Bra att ni gick just dit!