Monday, October 25, 2010

Lars Frölander får konkurrens

I november börjar Nils i simskola. Av en slump skulle jag säga! Kollade på jobbets hemsida om vårt träningsbidrag, eller friskvårdsbidrag kanske det heter. Klickade på en länk från intranätet och kom till en simanläggning. Kollade vidare om de då hade något badhus i närheten av oss. Jodå, ett ligger bara några hundra meter från oss. Klickade för att se om de hade simskola. Och ja, simskola hade de, för barn från fyra år. Första dagen att anmäla sig till dessa var idag, den 25 oktober.

Man kunde välja mellan alla dagar i veckan, jag klickade på den dag och tid jag tyckte verkade vara bäst. Av elva platser var åtta redan bokade (och det här var på fm och första bokningsdagen var idag...), varav en plats var bokad av Nisses bästa kompis på dagis; Hugo! Ringde Hugos mamma för att kolla om det verkligen var han och ja mycket riktigt, hon hade bokat in honom någon timme tidigare. Då tog jag snabbt beslut, knep plats nio och Nils är nu inskriven i samma grupp som Hugo.

Blir spännande det här. Har läst förhållningsreglerna för badhuset och ser redan flera problem, innan man går in i simhallen måste man duscha och tvåla in sig - Nils två hatobjekt här i livet. Sen ska man lära sig att doppa huvudet och koka kaffe= bubbla i vattnet, inga favvosar det heller. Men det kommer nog gå bra.
Badpojke anno 2009