Tuesday, July 31, 2007

Chokladfabriken

Idag har vi mumsat Chokladfabrikens brownietårta. Delicious. Så enkel att baka och så god. Och som tur är så blev det tårta över så jag kan äta av den imorgon igen. Lyckan är total!
Varför pröjsa 285:- för en 12-bitars tårta när man snabbt kan svänga ihop en själv. Hutlöst dyrt att köpa, billigt att baka.

Hippad Catherine!

För några lördagar sedan så blev Catherine hippad. Efter en heldag i Huskvarna, Motala och Gränna med Arosfortet (mycket kul, rekommenderas), spa, polkagristillverkning och grillning var vi helt färdiga. Hon var mycket nöjd med dagen, blev totalt överraskad. Och i hennes mage döljer sig den coolaste överraskningen, ett litet pyre, en kompis till Nisse som förväntas pluppa ut i januari. Grattis! Vi är superglada. Sååå skoj!

Sunday, July 29, 2007

14.5 månader


Liten kille växer så det knakar, nu är han 14.5 månader.

Vikt: Ca 11 kilo
Längd: Ca 80 centimeter
Utveckling: Kryper i en väldans fart, reser sig och går runt möbler och om man håller i en av hans händer travar han glatt på, har för första gången gått några steg på egen hand idag. Han gillar att äta, äter inga barnmatsburkar längre utan samma mat som oss. Allt går i, fisk, indiskt, grönsaker osv. Det enda som ratas är salladsblad. Gillar att äta själv med sked. Är helt oblyg och har aldrig varit rädd för människor, utan pratar med allt och alla. Tycker om att härma djurläten och att säga hej-hej.
Ordförråd: Bra tycker vi. Han kan härma en himla massa djur. Säger tack, hej, mamma, pappa, ja, nej, titta, pippi, lampa osv. Han pratar hela hela tiden. Det är knappt en tyst sekund alls.
Sover: Helst inte. Gillar att vara vaken sent. Kämpar alltid emot sömn in i det längsta. På dagen sover han cirka en timme i snitt. När han väl somnar på kvällen sover han hela natten och har så gjort sen han var ett halvår eller så.
Mat: Havregrynsgröt med mjölk till frukost och ibland en macka också (på helgerna har vi grötfritt, då äter vi pannkakor eller youghurt eller annat gott..), Lunch är rester från gårdagsmiddagen. På eftermiddagen äter han frukt och dricker välling. Middag med lagad mat vid 18-tiden och sedan välling vid 20-tiden. Favoritmat är lax.
Gillar: Människor, mat och att spela boll.
Ogillar: Att torka sig om munnen och att byta blöja.

4 sanna och 1 falsk..

Svar på "Jag mötte Lassie". Maria hade rätt, jag har inte varit på samma dykutflykt som Tilde de Paula. De andra alternativen var sanna.

Gående

Idag gick Nils sina första egna steg. Vi gick runt i lägenheten och jag höll honom i handen. Så släppte jag honom och han gick vidare ut i hallen (där han sen stöp...). Vi testade flera gånger, han var riktigt duktig, gick nog uppemot 10 steg ibland. Oj, vad vi är stolta.

Friday, July 27, 2007

Face it!

Jag har gått med i Facebook idag. Det verkar kul. Bra sökmotor också, den kollar igenom hela din adressbok i mailen på ingen tid alls och meddelar vilka av dina kontakter som redan har konto på Facebook. Och så länkas man ihop. Sweet!

Update:
Efter mindre än 2 dygns medlemskap så har jag redan hittat över 30 av mina kompisar på Facebook. Lovely!

Thursday, July 26, 2007

Friserad

Jag har klippt mig idag. Såhär blev det!

Wednesday, July 25, 2007

FANtastiskt

Kolla här. Vilka fans. Jag ryser. Man får hoppas att de vann matchen med det publikstödet.

Jag mötte Lassie....

Såg det här på flera bloggar i våras och tänkte härmas redan då. Men glömde bort. Nu kom jag på´t igen so here it is. Fem påståenden varav fyra är sanna och en är falsk. Så får ni som läser gissa vilken som är påhittad.

1. När jag var gravid så frågade Mikael Wiehe mig vilken månad jag var i, och sen berättade han att han just blivit morfar.
2. Jag har varit på fest med Johan Elmander. Han bjöd på cider. X-cider.
3. Jag har skakat hand med Maria, sångerskan i Sahara Hotnights.
4. I Thailand så var jag på samma båtutflykt som Tilde de Paula. Hon dök, jag snorklade.
5. Jag har sålt kläder till Alan Rickman, han som spelat med i Die Hard och Harry Potter.

Tuesday, July 24, 2007

Inte ok

Jag blir så trött. Nisse vill aldrig sova. Han är urpigg nu. Tjoar och har sig. Jag går ju och lägger mig själv om typ en timme. Man vill ju gärna ha någon tid på kvällen för sig själv, inte lägga sig samtidigt som sin 1-åring. Ändå har han bara sovit en gång idag. Pratade just med Johanna, hennes Leo har sovit två gånger idag på dagen och ändå somnade han för natten klockan 19.20. Suck. Hoppas verkligen på att han blir tröttare när han börjar på dagis.

Husa


Jag har gjort vinbärssylt. Det blev typ en halv burk och Marcus vägrar äta den. För sur tycker han. Nisse gillade, gapade stort och svalde glatt. Sen har jag gjort bullar. Mums. Nu väntar vi bara på att lilleman ska somna så att vi kan börja vräka i oss dem.

Sommarpratare

Nu har jag tid att lyssna på sommarpratarna. Har redan lyssnat på Mark Levengood och lyssnar nu på Anja Pärson. Sen blir det Camilla Läckberg. Någon annan som varit bra och är värd att lyssna på?

Monday, July 23, 2007

Work work

Om 8 timmar går jag upp, och om 9 timmar är jag på jobbet. Det känns faktiskt inte så trist att börja jobba igen. Jag gillar ju mitt jobb och sen regnar det ju ändå bara hela tiden.

Sunday, July 22, 2007

Matschema

Imorgon ska jag storhandla. Har gjort meny för två veckor framåt. Den ser ut såhär:

Måndag:
Enchiladas
Tisdag:
Asiatisk lax med ris
Onsdag:
Kassler med curry
Torsdag:
Indisk kycklinggryta
Fredag:
Köttbullar och stuvade makaroner
Lördag:
Youghurtmarinerade kycklingfileer med röda linser
Söndag:
Indonesisk gryta

Måndag:
Pasta med tonfiskröra
Tisdag:
Kikärtsgryta
Onsdag:
Asiatisk torsk med smak av ingefära, soja och vitlök
Torsdag:
Restdag, man och bebis bortresta
Fredag:
Restdag, man och bebis bortresta
Lördag:
Tacopaj
Söndag:
Bröllopsdag! Vi går ut och äter.

Skansen

Kom tillbaka till Stockholm igår kväll för två dagar semester bara vi tre. Vi har umgåtts två veckor med svärmor och nästan två veckor med mina föräldrar och nu har vi några futtiga dagar kvar tillsammans bara vi tre. Idag hade vi picknick på Djurgården och sen gick vi till Skansen. Nils var ganska ointresserad av djuren, han sa vov-vov till älgarna och sen ägnade han sig mest åt att vinka åt folk och ropa hej hej istället. Men det var en fin dag.


Thursday, July 19, 2007

Landet igen

Nu åker vi tillbaka till landstället. Återkommer till Stockholm på lördag kväll. Har två dagar ledigt där och börjar sen jobba igen på tisdag. Semestern har rusat förbi. Hej så länge.

SJ Prio

Nu har jag gått med i SJ Prio. Förutom att samla poäng så kan man resa biljettlöst. Stor fördel tycker jag. Ibland är det hemska köer för att hämta ut biljetterna på centralen i Stockholm. Ser fram emot att resa utan biljett.

No camp

13 grader varmt (läs kallt), hällregn och stormvindar. Vi campade inte. Spurtade istället runt Siljan, pannkakor i Leksand, fika och antikaffär i Rättvik, kikade på Dalhalla och sedan Dalahästtillverkning i Nusnäs. Lite shopping i Kupolen och sen hem till mina föräldrar och sov där istället. Bra mycket bättre. Hoppas på nya chanser till camping längre fram i sommar.

Tuesday, July 17, 2007

Dalarna

Nu åker vi till Dalarna. Ska åka runt Siljan och campa efter vägen. Nice.

Friday, July 13, 2007

Sommarpaus

Vi är på landet och har det bra. Vädret är lite sisådär men vi har några projekt att pyssla med. Vi stannar nog nästa vecka också. Därav bloggpaus.

Monday, July 09, 2007

Godmorgon!

Så trött. Gick och lade mig 23, kunde inte sova. Lilleman somnade 22, vaknade 01. Sen dess har han varit uppe med sin far, de har suttit i soffan och slökollat tv. Jag har legat i sängen och försökt sova. Omöjligt. Gick inte. Klockan 05 gick jag upp, då somnade lilleman. Nu har jag duschat och ska göra gröt. Sen tar jag första bussen direkt till jobbet. Idag får lillen inte sova hela förmiddagen, han måste opp, så att hans rutiner sätter sig snart. Well well... mot gröten.

Sunday, July 08, 2007

Regn och sova

Imorse somnade vi om hela bunten. Vaknade 11.50! Shit. Tröttgösta verkligen. Jag var vaken och fixade och donade fram till 9.30, sen däckade jag. Iofs gjorde det ju inte så mycket att vi sov bort dagen för vädret är ju för trist. Regn, regn, regn. På eftermiddagen vågade vi oss i allafall ut. Lilleman i sin nya regnmundering, alldeles för stor. Hoppas att det passar bättre till hösten.

Vänner

I Vancouver hann vi med att möta upp med två av mina kompisar, Joyce och Zach. Joyce och jag jobbade tillsammans på Hyatt Regency och lärde känna varandra där. Hon tog oss med på underbar lunch på kinarestaurang och sen promenad i Stanley Park. Senare samma dag träffade vi Zach. Jag träffade honom på ett hostel i Kuala Lumpur vintern 2001/2002 och sen dess har vi hållt kontakten. Han är musiker, man kan se mer info om hans band Lotus Child här.

Morgonstund

Har varit uppe sen 04. Lilleman somnade 19 igår, vaknade 01. Marcus var uppe med honom till 04, sen tog jag över. zzz. Somnade 19 igår kväll jag också, mådde helrisigt, spydde och hade mig. Bättre idag. Sitter och kollar på Live Earth.

Saturday, July 07, 2007

Nybakt


Imorse när jag steg upp 5.30 (ja, vi är extremt jetlaggade, var uppe vid 03-tiden redan) möttes jag av doften av nybakta bullar. Min braiga man bakade kanelbullar med frosting. Eller bakade och bakade, det kanske är att ta i, han gräddade dem i allafall. Vi köpte en rulle med bulldeg i Kanada, bara att skiva och slänga i ugnen. Mycket goda.

Friday, July 06, 2007

Sååå vackert

Så här naturnära bodde vi i Vancouver. Lovely. Man kan bli religiös för mindre. Mycket vackert. Lilleman gillar. I övrigt så kan vi konstatera att en vecka är alldeles för kort tid i Vancouver.

601

601 foton senare är vi hemma igen. Vi har haft en underbar semester och det är som vanligt trist att komma hem. Bilden nedan visar min ljuva man och son när vi är på en lekplats i New York.