Sunday, August 29, 2010

Den här går varm hemma hos oss just nu

En finfin helg

Såhär trevliga skulle alla helger vara. Fint väder (lite regn i eftermiddags dock), trevligt sällskap, lön på kontot och pigga ungar.

I fredags hade vi middagsbesök i form av Magnus och Rebecka. De hade med sig en försenad 35-års present åt Marcus, nämligen detta spel; Lingon, lådvin och långkalsonger. Vi spelade en bra stund, helkul. Du ska svara på frågor för att se hur Svenne-banan du är. Många goda skratt blev det och vissa frågor är bara så träffande.


I går, lördag, hade vi en slö förmiddag med DN i sängen, barntv och god frukost. Sen drog vi iväg på Täby loppisen (som denna helg var på turné i Danderyd). Dock gjorde vi inga fynd, bara skruttsaker som fanns där denna vecka. Sen hem, köpa smågodis, in till stan och lämna Svea hos farmor. Sen åkte jag, Marcus och Nils till SF bion på Medborgarplatsen och kollade på Toy Story 3. Nisse tyckte den var toppen, men kanske lite i längsta laget. Jag tyckte också den var bra, även fast tecknad film knappast tillhör mina favoriter. På kvällen käkade vi tacos, och sen kollade jag på Bröllopsfotografen på TV, medan övriga familjen sov.

Idag, söndag har vi haft Alice, Nellie, Cecilia och Hannes här på brunch. Mycket mätta åkte vi sedan in till stan för att kolla in en Pippi-parad som ordnades av Junibacken. Vi kom dock försent till denna och gick istället på NK och kollade på leksaker. Där var det fiskdamm, Nisse fiskade upp en mycket tjusig keps. Lite fika i Berzeli park, sen var regnet på gång så då åkte vi hem. Väl hemma har vi tvättat, bytt överdrag på soffan och käkat middag. Nu sover Svea och Nisse sitter just och förhandlar sig till några extra minuter uppe.

Vår fina kille

Vi har Photoshop i vår dator. Jag önskar att jag kunde det programmet ordentligt. Jag övar lite då och då, klickar på allt möjligt för att se vad som händer. Nyss har jag lyckats klippa ut en del av en bild, något som jag inte kunde förut.

Fina Nils!

Thursday, August 26, 2010

Rösta och sen fynda (eller tvärtom)

Den 19:e september är det megaloppis i Aspudden. I will be there!

Öronkillen

Igår var det regular check up av Nisses öron. Båda rören har nu ramlat ut, men i ett öra såg det lite svullet ut. Det blir slutinspektionen i dec-jan någongång. Och om han inte har haft några inflammationer innan dess så anses hans öron friskförklarade.

Monday, August 23, 2010

Sommarens filmer

I helgen hyrde vi Snabba Cash. Både jag och Marcus har läst boken och såg fram emot att se filmen. Men hu vilken dålig en. Jag har för mig att jag läst någonstans att den fått bra betyg, men det fick den inte av oss. Rörig, tusen folk som jag blandade ihop och inte alls bra som boken. Vi såg inte färdigt den i lördags utan fick stresskolla sista halvtimmen igår kväll innan den skulle lämnas tillbaka. Rekommenderas inte.

Did you hear about the Morgans? har jag också hunnit med att se. Den var rätt dålig den också, lite löjlig men lagom att se en regnig kväll. Rekommenderas inte.

En kväll hyrde jag, mamma och pappa filmen Farsan. Den var kul, men man känner ju igen en del från Fares tidigare filmer. Han kör på i sin vanliga stil. Och den var bra den här filmen, men han får nog ändra lite i sitt koncept framöver - det börjar bli lite upprepningar. Rekommenderas.

Jahapp, det är de filmerna jag sett i sommar. Vi började iofs se på It´s complicated, men så tog vi med den till stugan och glömde den där så vi såg aldrig klart den. Men den kändes bra så långt vi såg.

Friday, August 20, 2010

Det funkar det också

Nils brukar tacka för maten genom att säga "Tack för maten, den var god - mitt i maten stod en ko".

Svea har uppenbarligen lyssnat och lärt för idag efter middagen körde hon snabbversionen "Tack. En ko"

Tuesday, August 17, 2010

Idag har det lästs och byggts

I våras köpte jag några Lasse-Maja böcker på loppis. Visste väl egentligen inte vad det var, men tyckte de såg kul ut. Läste sen att de riktar sig till lite äldre barn, tänkte då att de får väl ligga på hyllan och mogna ett tag. Jag har försökt sälja in dem till Nisse, men han har tyckt att det är för mycket bilder och för lite text.

Men så igår kom han med en och ville att vi skulle läsa. Oh boy vad han gillade den. Vi läste fem kapitel bara sådär, och så två till idag. Och det är så kul som förälder att få läsa något annat än bara Barbapapa, Bamse eller något annat som man läst femtioelva gånger. Riktigt bra tyckte jag också att den var. Nu väntar jag att han vill börja läsa Harry Potter, och sen Fem-böckerna. Jag älskade Fem-böckerna när jag var liten, men man ska nog vara tio-tolv år för att gilla dem va?

Den här läser vi i allafall nu:

Kvällssysselsättningen idag var att hälla ut all Duplo på golvet i vardagsrummet och sen bygga järnet. Båda ungarna kan fördriva en bra stund med att bygga och leka med detta. Men att sen plocka tillbaka det i lådan (som förresten är en av våra favoriter- en Tubtrug. De är perfekta för leksaksförvaring, vi har ett gäng i olika pigga färger) är betydligt svårare.

Monday, August 16, 2010

Ny favorit

Nisses intressen växlar fort. Innan sommaren var han superintresserad av dinosaurier. Under sommaren har han varit väldigt intresserad av djur, lejon, giraffer och sånt. Men nu. Nu finns det bara ett djur som gäller. En björn i blå brallor. BAMSE! Det är Bamse hit och Bamse dit hela tiden. Syrran är ju såklart påverkad, hon går och hojtar Bajse, Lille Tutt och Jansson hon också.
Vi var på Kolmården för ett par veckor sen. Djuren var ok att se på men det var mest tjat om Bamse-världen hela tiden, en liten avdelad yta av parken där man kunde se teater, krama Bamse och hälsa på i husen. Nu har Nisse börjat prenumerera på sin första tidning, några härliga nummer att se fram emot. Bamses website är faktiskt bra, finns massa spel man (även jag!) kan bli addicted av.

Thursday, August 12, 2010

American Diner i Stockholm


Igår var vi här och åt, på Marions Diner. Vi har ju en big crush på amerikansk mat. Det var helt ok gott. Inte topp men gott. Tänkte att vi kanske kunde bowla eller gå och äta efterrätt någon annanstans efter middagen, men det var helt uteslutet då vi var precis proppmätta.

Nästa vecka är sommarlovet slut

Marcus och jag har varit själva hemma hela veckan. Barnen är hos mormor och morfar. Vi har röjt i förråd och skåp och försökt rensa så mycket som möjligt. Dagarna har gått jättefort och imorgon hämtar vi hem gullisarna igen!

Wednesday, August 11, 2010

Det var verkligen inte en dag för tidigt....

...men nu står den här pärlan och glänser i vår hall. Förra är det bara tack och goodbye till, vi väntar på kraschen som kommer att ske vilken dag som helst.

Sunday, August 08, 2010

Goodbye my dear


Idag har vi gjort oss av med världens bästa barnvagn. Med sorg i hjärtat såldes vår fina Urban Jungle vagn som Marcus släpat med sig hem från Kanada. Vi har verkligen stortrivts med den, men nu har den bara stått och samlat damm ett tag, så det var dags att säga adjö.

Thursday, August 05, 2010

Fruktbröllop


Idag har vi 4-årig bröllopsdag!

Wednesday, August 04, 2010

På väg utför

Skulle ladda över semesterbilderna till datorn. 532 stycken. Men oops så gick det inte. Varför? Jo datorn är full. Nu har jag spenderat lite tid att radera filer och foton för att frigöra space. Vi ska också snabbt skynda att lägga över de bilder jag fick in på den externa hårddisken, känns som att den här datorn är på väg mot en crash ganska snart. Så ny dator är på en snar inköpslista.

Tillbaka i Stockholm

Jag och barnen spenderar min sista semestervecka hemma i Stockholm. Marcus jobbar sen ett par veckor tillbaka. Och vi har så trist. Det känns som att vabba. Jag är hemma med två halvgnälliga ungar, det regnar, vi har ingen bil, ingen att umgås med och inga pengar att roa oss för. Och så måste jag komma på både lunch och middag för varje dag, bara det är jobbigt nog.

Nu ska vi iallafall packa ihop oss, ta bussen in till stan, kanske glutta lite på DN-gala jippot i Kungsan, sen hem till svärmor och äta pizza.