Monday, February 28, 2011

Bild 12 - En bild på din vardag


Tisdagarna är heliga för Nils. Det är nämligen då som han har sin utvalda dataspelsdag. Han spelar lite olika spel, memory och sånt på datorn under ungefär en halvtimmes tid.

Sunday, February 27, 2011

Bild 11 - En person du kan berätta allt för

Här är min kompis Johanna. Vi lärde känna varandra i gymnasiet och har varit kompisar sedan dess. Vi flyttade till Stockholm samma år (2002) och vi hörs av flera gånger i veckan. Hennes Leo och Nils är jämngamla, det skiljer bara två veckor mellan dem så därför tillbringade vi våra första föräldraledigheter tillsammans.

Johanna med Jennys bebis Ludwig

Saturday, February 26, 2011

Bild 10 - Någon du tycker är väldigt snäll

Faster Gunnel. Tänker alltid på alla andra före sig själv.

Här är en bild från Lisberg i somras. Nils och faster Gunnel åker Farfars bilar.

Friday, February 25, 2011

Bild 9 - Någon i din släkt

Nils med mormor och morfar.

Thursday, February 24, 2011

Bild 8 - En person du saknar

Om jag hade haft en inscannad bild på min morfar så hade jag lagt upp den här. Men det har jag inte så därför blir det så här istället: Det här är ju ingen person direkt. Men hon var som en liten person. May I introduce Missan!

Missan föddes år 1987 och samma sommar flyttade hon hem till oss. Sen levde hon i 17 1/2 år. Härlig katt! Tjock, kolsvart, snäll och toppenkompis när jag var liten.

Wednesday, February 23, 2011

27 månader goes 6 till 9 månader

Storlek 74. Och den passar fortfarande. 6-9 månader står det i den. Galet. Den är ju inte stor på något vis nu, men passar perfekt...


Bild 7 - En bild som du aldrig lagt upp


Det finns hur många bilder som helst som jag aldrig har lagt upp. De flesta finns ju bara i datorn eller i något gammalt fotoalbum någonstans.

Den här bilden på mig är från år 2000 tror jag. Då hade jag också lugg, med kort page som nästan ser lite rödfärgat ut.

Tuesday, February 22, 2011

Bild 6 - En bild på dig och en vän du inte varit med på länge

Här är jag och min kompis Joyce. Joyce och jag lärde känna varandra när vi båda jobbade på Hyatt Regency i Vancouver. Jag tog faktiskt över hennes jobb som Business Centre Coordinator när hon skulle avancera vidare. Senast vi träffades var när den här bilden togs, år 2007.

Nu har vi inte setts sedan 2007, men förhoppningsvis ses i vår igen när hon ska gifta sig med sin Joe.

Monday, February 21, 2011

Bild 5 - En gammal bild på dig själv

På baksidan av det här fotot står det "Annelie 7 år". Passbild från 1984.

Marcus låtval

Jag och Marcus har verkligen olika musiksmak. Jag kan inte för mitt liv förstå hur han kan välja dessa låtar som han valt. För han hakade ju på sin egen utmaning. Eller så kanske det var det han ville åt, berätta själv vad han gillar för låtar och därför bad han mig berätta mina tio favoriter.

Här är hans:

Depeche Mode - Enjoy the silence
Duran Duran - The reflex
L-E Larsson (kompositör) - Förklädd Gud
Howard Jones - Hide and Seek
Johnny Cash & June Carter - Jackson
Kraftwerk - Computer World
New Order - True Faith
Oasis - Some might say
The Cure - Friday I´m in love
U2- Pride

Sunday, February 20, 2011

Bild 4 - En bild på en konstig tid i ditt liv

Thaiflätor måste väl anses som konstigt. Bilden är från 1997.

Saturday, February 19, 2011

Bild 3 - En bild på någon i din familj

Här är en bild på min syster. Den är tagen vid vårt sommarställe. Bilden är från i juni 2010. Vi är ganska lika jag och min syster. Hon är två år yngre än vad jag är. Mia är lärare, gift med Rickard och har två småtjejer, Lilly och Signe.

Mina val

Nu har jag funderat klart! Jag skrev ner tio låtar direkt som jag verkligen gillar, men sen har jag velat lite fram och tillbaka om det är rätt val jag har skrivit ned. Marcus menade på att det är ju inte mina tio favoritlåtar som det ska vara, det behöver ju faktiskt inte vara dessa favvisar som jag väljer att spela i ett program.

Nåväl. Jag skulle prata om resor. Jag har ju i stort sett inga andra intressen, så jag vet inte vad annars jag skulle prata om. Några av låtarna påminner mig om resor. Övriga är bara bra.

Hole - Doll parts. Den lyssnade jag och Ulle supermycket på när vi var sommarstudenter i Vancouver år 1995. Vi var faktiskt på Lollapalooza och såg dem då också. Grym låt som jag aldrig tröttnar på.

AC/DC - Who made who? AC/DC är ett av mina absoluta favoritband, och Who made Who är en kanonlåt som tyvärr spelas alldeles för sällan på deras konserter. Jag har sett dem live två gånger, i somras och typ 2002. Den här låten blir jag alltid glad av att höra!

Amanda Marshall - If I didn´t have you. Min kompis Shawn i Kanada introducerade mig för Amanda Marshall för tio år sedan eller så. Det är faktiskt ganska få kvinnliga artister som jag gillar, men Amanda är en av dem.

Powderfinger - Up and down and back again. Jag tror att Powderfinger är från Australien. De var i alla fall grymt poppis där när jag var där 2002. Jag störtgillade dem och köpte direkt skivan (det var på den tiden jag fortfarande köpte skivor)... Största hiten från deras skiva är My Happiness, den är också finfin!

Bette Midler - Beast of burden. Party party! Den här lyssnade vi alltid på under min pluggtid i Borlänge.

Live - Lighting Crashes. Det här är en sån låt som jag alltid spelat på jukeboxar runt om i världen. Den går hem överallt!

Thin Lizzy eller Metallica - Whiskey in the jar. Ultimata partysången. Bästa partylåten ever.

The killers- Human. Ytterligare en låt som jag alltid blir glad av att höra. Och den är väl den nyaste av alla låtar i mitt sällskap.

Depeche Mode - Somebody. Egentligen gillar jag inte Depeche Mode, jag är inte så jätteförtjust i brittisk pop (helt tvärtemot min käre man) alls, jag är mer för amerikansk rock. Men den här Somebody är faktiskt så bra så Marcus bror sjöng den i kyrkan när vi gifte oss. Då är den bra!

Skulle jag istället leda ett Vinter program istället för ett Sommar, så skulle jag spela den här också:
Jussi Björling- Oh helga natt!

Nu när jag skrivit ner dem här så kanske jag ångrar mig lite. Jag vet egentligen inte vad jag skulle välja annars, men jag känner att det nog finns låtar jag gillar mer men som jag har glömt bort att ta med här. Men men.. jag kanske får göra en recap om ett år eller så. Listan känns också lite seg. Jag identifierar mig själv som en sådan som alltid lyssnar på fartig musik, mycket rock och så, men det kanske är de lugnare rockigare låtarna jag gillar!

Friday, February 18, 2011

Bild 2 - En bild på dig själv

Här är en bild på mig från i somras. Då hade jag kort lugg. Nu har luggen blivit lång. Jag trivdes väldigt bra med kort lugg, kanske klipper jag det igen i höst.

Thursday, February 17, 2011

Jag är en Buzzador

Jag har läst om Buzzador på massa bloggar och internetsidor. För ett tag sedan gick jag med i Buzzador-klubben. Där får man möjlighet att få testa nya produkter och sedan betygsätta.

För ett par veckor sedan fick jag min första testprodukt. Fisktacokrydda från Santa Maria. Vi testar för fullt. Gott är det.

Buzzador söker nya testare. Här kan du bli medlem. De letar speciellt efter gravida eller sådana med småbarn födda efter 1 februari 2009.

En bild om dagen i 30 dagar - Bild 1

Hittade den här utmaningen på en blogg. Tyckte den verkar kul, bilder är ju alltid skoj så jag hakar på den. Here goes:

1:a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2:a bilden: En bild på dig själv.
3:e bilden: En bild på någon i din familj.
4:e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5:e bilden: En gammal bild på dig själv.
6:e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7:e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8:e bilden: En person som du saknar.
9:e bilden: Någon i din släkt.
10:e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11:e bilden: En person du kan berätta allt för.
12:e bilden: En bild på din vardag.
13:e bilden: Du och någon klasskompis.
14:e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15:e bilden: En person som du vill vara med.
16:e bilden: En bild på dig själv.
17:e bilden: En ovanlig bild.
18:e bilden: En bild på din fritid.
19:e bilden: En person som är snygg.
20:e bilden: En bild på dina närmaste.
21:e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22:e bilden: En bild på en tid du saknar.
23:e bilden: En bild från i somras.
24:e bilden: En bild som gör dig glad.
25:e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26:e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27:e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28:e bilden: En tokig bild.
29:e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30:e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

Dagens bild: Marcus. Min man! Jag umgås med honom största delen av min lediga tid. Han är toppen!

Två systrars söta



Ikväll har jag varit på föreläsning med systrarna Eisenman, Monica och Lisa. De har skrivit ett gäng kokböcker, bland annat mina favoritböcker om kakor och bakverk - Systrars söta.

Föreläsningen var på biblioteket. En farbror från biblioteket var illa påläst, men han agerade frågeställare och ställde lite frågor men verkade tyvärr inte särdeles intresserad av deras svar. Jag tyckte synd om dem som fick bli utfrågade av en sån gubbe.

Nåväl, sen var det tid för frågor från publiken och sen bjöd de på lite fika. Jag undrade om en ny kakbok är på gång. Tyvärr inte just nu. Däremot kommer det en bok med småplocksmat i höst.

Monday, February 14, 2011

Min dag

Upp 04:50. Dusch. Lite frukost - blåbärssoppa och skorpor. Ser soligt och fint ute. Tänker att jag tar min höstkappa istället för stora feta Peak-jackan. Ut och in i taxi. Till Arlanda. Som vanligt åker jag med en kamikaze-förare, när han var uppe i 148 km i timmen blundade jag och försökte sova. På planet sägs det att det är 22 grader kallt i Helsingfors. Framme i Finland finns inga taxis. Taxikön är enorm och det är svinkallt. Jag har som sagt tunna jackan.

Fram till kontoret. Möte, möte, lunch. Fortsatt möte. Taxi tillbaka till flygplatsen. Köpa presenter till barn och man. På planet. Jag läser deckare hela vägen. En galning med på planet, han skuttar upp och ner och springer i gången. Jag iakttar honom hela resan. Är svinhungrig. Tyckte det var för dyrt att äta på flygplatsen.

Taxi hem. Gulliga barn. God mat. Fin present från familjen. Barnen uppskattar sina Pez-gubbar. Te, gelehjärtan och Expressen i soffan. Nu väntar snart sängen. Imorgon ska jag vara på kontoret klockan 07:00. Tack och godnatt!

Thursday, February 10, 2011

Törs vi ropa hej?

På vårdguiden går att läsa följande om vattkoppor:

Vattkoppor orsakas av ett virus som är mycket smittsamt och sprids i luften när man hostar, nyser och andas. Man är smittsam en till två dagar innan utslagen syns på huden och fram till dess att blåsorna torkat in. Från smittotillfället tar det 14–21 dagar innan de första symtomen visar sig.

Idag är det 21 dagar sedan Nils fick sina koppor. Och Marcus har inte fått en enda koppa ännu! Han kanske klarar sig!

Wednesday, February 09, 2011

Jag tävlar om en lampa från Bestlite

Jag läser rätt mycket inredningsbloggar. Det kan man kanske inte tro när man ser hur det ser ut hemma hos oss... Men jag samlar på mig mycket idéer från dessa bloggar och sparar dessa i minnet och när vi sen bor i hus så kommer det bli så fint!

En av mina favoritinredningsbloggar är House of Philia. I samband med schyssta Länna Möbler lottar hon nu ut en toppfin lampa från Bestlite. Jag älskar deras lampor, de är så stilrena och snygga.



Och.. jag kan verkligen se en sådan lampa hemma hos mig. Här nedan är nämligen vår läshörna. Superhärliga schäslongen, fårskinn och kuddar. Men tyvärr med en urkass lampa. Vi har haft lampan så länge jag kan minnas, vet ej vad den kommer ifrån.. kanske IKEA?



Den läslampan vi har nu är precis värdelös. Den har nämligen förlorat sin stadga vilket gör att den dippar precis hela tiden. Hälften av tiden i läshörnan får man ägna åt att försöka trassla lampan ur håret, räta upp den igen, för att sen snart ha den i håret igen. Lampan har en till väldigt dålig lampegenskap, den lyser bara när den själv vill. Ibland lyser den prima hur länge som helst, och ibland är den helt död. Den är glapp på något vis som jag inte förstår mig på.

Vi har pratat om att köpa en ny lampa men inte kommit till skott ännu. Därför kom denna utlottning passande! Nåväl. Härmed tävlar jag om att vinna en ny sån här kanonlampa från Länna Möbler och HoP.

Monday, February 07, 2011

Välling till salu

Vi har numera noll vällingdrickare här hemma. Nils älskar välling. Men vi gjorde upp att på julafton skulle det vara sista gången han drack välling i nappflaska. Första gången han sen fick välling i mugg sa han att det smakade inte gott och likadant som i flaska så han vill inte ha mer. Sen dess har han inte smakat överhuvudtaget.

Svea älskar också välling. Eller älskade kanske vi ska säga. När hon var så mycket sjuk här fram och tillbaka i januari så fick hon inte välling på kvällarna. Absolut inte när hon hade kräksjuka och absolut inte de närmsta dagarna efter när magen var i olag. Vi sa att nej magen mår inte bra när du får välling. Sen när hon tillfrisknade ville hon inte ha välling, inte bra för magen säger hon.