Friday, February 27, 2009

Milkyway

Familjen Johansson med tio barn som medverkar i Familjen Annorlunda berättar att de gör av med 72 liter mjölk i månaden. Jag tycker det låter lite. Vi gör av med sex liter mjölk i veckan- alltså 24 liter i månaden. Och vi har bara ett mjölkdrickande barn (eller jo den andra dricker ju också mjölk men inte sån mjölk), Johanssons måste ju ha åtminstone en 7-8 ungar som dricker mjölk.

Hur mycket mjölk gör ni av med per månad?

Koll

Jag går i en föräldragrupp där det är blandat med förstföderskor och andragångsföräldrar. Något jag noterat är att de som fått första barnet har stenkoll på exakt hur gammal ungen är och vikt och mått och allt. De kan säga "Oscar blir 11 veckor på söndag" eller "Felicia har ökat 340 g på åtta dagar" eller liknande.

Jag har ingen aning om hur många veckor Svea är, no clue. Jag säger att hon är tre månader och väger 5-6 kilo. Men säkert hade jag lika stenkoll som förstföderskorna i gruppen när Nisse var bebis.

Retro

Bra att man kan använda brorsans gamla avlagda paltor.

Thursday, February 26, 2009

Nyrika

Det är mycket shopping nu, märker ni det? :D

Stega

I söndags köpte vi varsin stegräknare. Hittills har jag scorat enligt följande.
Måndag 7 200
Tisdag 12 100
Onsdag 12 300
Känner att mitt mål nu är att komma upp i minst 12 000 steg varje dag, för det är väl det man ska promenera va?

Wednesday, February 25, 2009

Rustad för våren

Jag har spanat på Polarn och Pyrets blåa vindjacka ett bra tag nu men tyckt att den varit för dyr. 795:-, det köper jag ju inte ens kläder till mig själv för. Men så förvärvade jag en rabattkupong om 20% så igår slog jag till. Den är så fin.

Tuesday, February 24, 2009

Dagens inköp

Vi har köpt nytt köksbord. Det kan bli gigantiskt. Så gigantiskt att vi inte får upp kylskåpsdörren. Nu är det inga problem för oss att hålla stora familjemiddagar.

Godnatt dator

Nisse ska gå och lägga sig. Han var just här och kramade mig och sa "godnatt mamma", kramade Svea och sa "godnatt Svea" och sen lade han armarna om datorn och sa "godnatt dator". Haha.

Och nu kom han tillbaka och pussade oss. Alla tre.

Grattis till förlovningen!

Föreningen för monarki tycker att prinsessan Viktoria skulle ha valt en blivande man som härstammar från något av följande:
1. Europeiskt kungahus
2. Europeisk adel
3. Svensk adel
Att välja en man av folket var helt fel anser de. Suck! Bra att hon inte gjorde som de anser, snacka om föråldrat.

Män som hatar kvinnor

av Stieg Larsson. Det var ganska länge sen jag läste den så därför har jag nu läst om den. På måndag ska jag nämligen gå på bio och se filmen. Min första gå-ut-och-göra-något-kväll sedan Svea kom. Ska bli kul. Noterade dock att filmen är 2,5 timmar lång. Kan bli svettigt för Marcus eftersom lilltjejen fortfarande har ett mycket ljumt intresse för flaskan. Men vi har några dagar till på oss att öva.

Boken är ju dock fantastsiskt bra. Jag har höga förväntningar på filmen men det är det väl dumt att ha för det är ju sällan en film blir lika bra som boken.

Monday, February 23, 2009

Dumt eller inte?

Idag stod det lappar på dagis om att magsjukan härjar igen. Fy fabian. Tänkte genast att då tar jag med mig Nisse hem igen. Men så pratade jag med personalen som sa att förra veckan varit kaos, alla var sjuka. Idag verkade det då bättre, endast en unge borta. Hon menade på att vi kan ju lika gärna få magsjuka på mataffären och att man inte ska oroa sig för det.

Eftersom jag ska iväg på läkarkoll med Svea vid 14-tiden idag och inte hade någon barnvakt för Nisse så tog jag beslutet att låta honom vara på dagis. Om det var ett bra drag eller ej återstår att se inom några dagar.....

Typiskt va?

Varje morgon när jag går upp och är dötrött tänker jag att jag ska lämna Nisse på dagis och sen hem och vila/sova någon timme eller så. Men aldrig har det blivit av, för när jag kommer utomhus blir jag pigg och sen har jag alltid massa annat för mig när jag kommer hem så vila har inte blivit prioriterat.

Men idag. Dödstrött och huvudvärk. Idag tänkte jag verkligen gå och lägga mig. Men Svea ville annorlunda. Hon brukar sova en timme eller två i vagnen i hallen på förmiddagen. Men inte idag. Hon vaknade så fort jag körde vagnen över tröskeln och har sen dess vägrat att hålla sig lugn. Hon är arg, tjoar och vill ha uppmärksamhet non stop. Ingen vila för mig alltså. Är inte det typiskt?

Sunday, February 22, 2009

Premiärsittning i bumbon

Vinterland

Kom tillbaka till Stockholm idag efter en vecka hos mina föräldrar. Hade förväntat mig att komma hem till barmark och ingen snö. Helt fel. Marken är vit och det känns väldigt ljust ut just nu, trots att klockan snart är nio.

Dock är här inte riktigt lika mycket snö som hos mamma och pappa. Se bild.

Saturday, February 21, 2009

Fikar vidare

Vi besöker idel kondis, igår två stycken och idag ett än så länge.. :D Och mamma och jag har testat en hel del nya bakrecept, dock inget hittills som är värt att skriva av.

Thursday, February 19, 2009

Wednesday, February 18, 2009

Läs en bok

En av årets happening för mig är bokrean. I år startar den den 24:e februari om jag inte minns fel. Redan nu kan man förbeställa böcker på Adlibris.

Här, där mamma och pappa bor, har istället den lokale bokhandlaren (eller boklåda heter det väl egentligen, men det är information som jag har svårt att ta in) sänkt priset på alla böcker med 30%. Mycket bättre. Nu kan man köpa böcker man verkligen vill ha istället för att bara få tillgång till samma reasortiment överallt. Ännu bättre är att de redan startat rean- här väntas inte till den 24:e inte.

Fula fötter

Jag är hos mamma och pappa nu. Kom hit i fredags. Varje kväll har jag tänkt att jag ska göra ett fotbad och måla naglarna. De har ett sånt här litet bubbelfotkar som var poppis någon gång för tio år sen eller så.

Men jag måste ha dåligt kom-ihåg för varje kväll när jag lägger mig så inser jag att spabehandlingen totalt glömts bort. Men ikväll ska det ske!

Från A till 1

Nils gillar ju fortfarande bokstäver men nu har även siffror gjort entre på intressesfären. Han bläddrar i magasin för att se sidnummer, frågar alla vilket nummer de har på sitt hus och frågar vad klockan är stup i kvarten.

Det blir nog en armbandsklocka i 3-års present.

Sunday, February 15, 2009

Massa tillsatser....

Jag håller på att läsa "Den hemlige kocken", om fusket med matvarorna i butiken och hur mycket tillsatser det mesta egentligen innehåller. Man blir lite besatt av att läsa innehållsdeklarationer när man läser den.

Idag köpte mamma och jag sådana här. Torkade ananasar (heter det så, ananas i plural). Helt sjukt men förpackningen innehåller mer socker än ananas. Sen köpte vi också torkad melon, bättre, innehåller inte socker överhuvudtaget. Varför sån skillnad?

Summering av gårdagskvällen

Startfältet i gårdagens melodifestival var bättre än förra veckans. Jag höll på Lili och Susie samt Markoolio.

Filéfrossan vi var på var dock ingen höjdare. Det var lax, kyckling- och fläskfile på en buffe med olika tillbehör. Jag hade spetsat in mig på laxen, men så var det rökt laxfile, inte vad jag trott direkt. Potatisgratängen smakade som Janssons frestelse som jag inte gillar, men aiolin var bra och drycken likaså.

Och mamma och pappa hade fullt sjå. Svea var missnöjd en stor del av tiden, skrek och gormade men somnade tillslut i vagnen. Nisse hade somnat en kvart innan vi kom hem.

Saturday, February 14, 2009

Svea tar flaskan?

Vi har provat att mata Svea med flaska. Intresset har varit minst sagt ljummet. Hon har gjort kräkrörelser och spottat ut.

Ikväll är det dock skarpt läge. Marcus och jag ska ut och äta och kolla Melodifestivalen på storbildstv och ungarna ska vara med barnvakt mormor och morfar. Då får vi se om hon kan tänka sig att acceptera flaskan. (Annars får de väl ringa hem oss, vi kommer bara befinna oss tio minuter bort....)

Friday, February 13, 2009

Bra

Nisse var tapper idag. Direkt på dagis skulle han upp och gunga igen trots olyckan igår. Bra att han inte var rädd för gungan igen, han tenderar ju att vara rädd för ganska mycket saker.

Thursday, February 12, 2009

Olyckskille

Nisse har vurpat. Igår halkade han och fick ett blåmärke på kinden. Idag trillade han av gungan och skrapade hakan, näsan och läppen. Sedan avslutade han med att ramla rakt in i dörren till kondiset och få en bula i pannan. Inte muntert!

Klart

Nu har jag varit på gymmet. Cyklade en mil och sen gick jag hem. Kul! Nästa gång tar jag med Ipoden för den gick visst också att koppla in i träningsmaskinen.

Wednesday, February 11, 2009

Träningsstarten närmar sig......

Paparazzi

På promenad såg jag detta. Fotspår och sen världens isfläck, syns att någon har ramlat rejält och sen fotspår som leder därifrån.

Mer skräp

En lasagneplattekartong och tom ostpåse. F.ö känner jag att lasagne inte är mitt paradnummer, allrahelst inte ostsåsen som kokade över, brände fast, inte tjocknade och bara smakade salt.

Välkommen på lasagne middag ikväll Jenny!

Multitalented

Under tiden jag bloggar så gör jag en lasagne (det har genererat ytterligare skräp- två tomma konservburkar och en mjölkförpackning), bakar grahamsbullar, pratar i telefon och roar Svea.

Hetsigt att vara sorterare

Jag skulle verkligen aldrig kunna sortera sopor om jag inte hade möjlighet att gå till återvinningen varje dag. Det blir ju så mycket jox. Jag har redan varit där en gång idag med mjölk- och juiceförpackningar, sirapsflaska, ett trasigt glas, en majonnästub och en ravioli konservburk.

När jag hämtar Nisse i eftermiddag dumpar jag två tomma blöjförpackningar, en tom Yesflaska och en tvättmedelskartong. Var sjutton skulle jag ha förvarat allt det här skräpet om jag inte kunna springa dit i tid och otid..

Besatt

Jag har inte haft mycket tid att blogga för varje gång jag sitter vid datorn så skapar jag en fotobok. Det är grymt kul och beroendeframkallande. Vi gör en bok över fyra år av vårt liv, massa kul bilder. Gör en egen här!

Så just det, nu tänkte jag köra ett bloggrace!

Monday, February 09, 2009

Förändringens vind

När jag pluggade så köpte jag och alla kompisar jag bodde med varsitt kort på Friskis och Svettis. Jag avskydde det men är ju så sällskapssjuk så jag hängde med för att umgås. Men så fort någon av de andra tjejerna skulle stanna hemma för att plugga eller var krasslig eller så, så nappade jag direkt och stannade också hemma och höll henne sällskap. Träning var liksom inte min grej kände jag.

Men nu, efter två graviditeter och en falukorvsring runt midjan som inte vill ge med sig, så inser jag att jag kanske behöver arbeta lite mer aktivt för hålla formen. Så idag har jag varit och skrivit in mig på gymet (det trodde ni väl aldrig Borlänge-tjejer!). Och inte vilket gym som helst. Daniel Westling har öppnat gym här i Solna, tjusigt och fint. Men det verkar faktiskt tiptop, helt nytt, snyggt och modernt, tvapparater så springmaskinerna (sånt impar på mig :)) och trevlig personal.

Så nu blir det andra bullar av. Här ska tränas. Återkommer med rapport, mitt träningskort gäller fr.o.m. torsdag.

Sunday, February 08, 2009

Bra söndag

Nähä ni, nu sticker vi på söndagsmiddag till Jacob och Anna, ska bli very najs. Hej så länge.

Upp en storlek

Svea är nu en storlek 62:a. Hon växer så det knakar. Här i roliga dräkten från Martin och Anna.

Hej Zach

Min kompis Zach i Vancouver har ett band. Jag sökte på måfå på you tube och hittade flera låtar med dem, bl.a. den här. (Och nej, det är inte mig titeln Swedish girl syftar på...)

Friday, February 06, 2009

Tidning

Vi har fått en gratisprenumeration på mammas och pappas lokaltidning. Idag kom första numret. Den är lite kul att läsa, här är ett par notiser från dagens nummer.

* Igår em tankade någon 19,9 liter i sin "Volvoliknande" bil på OKQ8 utan att betala för sig. Samma sak skedde vid annan bensinstation i onsdags morse. Denna gång mer fastställt att det var en Volvo och hela 53 liter bensin stals.

* Från den 15 december fram till i måndags har totalt 13 dvd-filmer stulits från bensinstationen vid riksvägen.

Man kan också hitta under köp och sälj att någon säljer tuppar för 20:- styck och någon annan mört för 1,50:- styck. Faktiskt är säljes-annonserna värda att hålla ögonen på, rätt vad det är så kan man göra ett fynd! (För vår del känns dock inte tupp och mört intressant...)

Tränar på att skriva

Nisse och jag övar på att skriva. Jag har skrivit före med brunt och han efter med blått.

Wednesday, February 04, 2009

Bästa bilderna

Vi framkallar alltid våra bilder på Crimson. Överlägset bäst tycker jag. Idag var jag där prick 10.00 för att hämta våra bilder, tänkte att de öppnade då.

Men se de gjorde de inte, redan klockan 08.00 hade de slagit upp dörrarna. Kundvänligt och flexibelt företag!

Fullt hus

Den där madamen som fick åttlingar häromsistens hade visst redan sex ungar under sju år. Och hon bor hemma hos sina föräldrar med hela sitt dagis. Herregud!

Monday, February 02, 2009

Nylagat

Fick Linda Skugges kokbok när jag fyllde år i somras. Idag gjorde vi ett recept ur den för första gången, potatis- och purjolökssoppa. Helt klart godkänt. Det var första gången jag någonsin lagat något med purjolök i. Vi köpte iofs en purjolök i höstas men den hann bli gammal i kylen och slängdes.

Senare i veckan ska vi prova ett till recept, en pastasås.

Ska bara....

Nisse har kommit i "ska bara" åldern. Oavsett vad som händer i hemmet så har han alltid något annat han ska slutföra, ska bara läsa mina böcker, ska bara bygga färdigt och liknande.

När man säger åt honom att nu måste vi faktiskt gå, äta, sova eller vad det nu kan vara och att han måste sluta med sitt projekt så spänner han ögonen i en, sätter upp pekfingret och väser högt "sista gången". Just det här sista gången återkommer hela tiden, han blir aldrig färdig. Lika om han ätit någon kaka eller vad det kan vara och vill ha mer, då säger han "en kaka till, sista gången" och sen äter han upp den och säger samma sak igen....

Tälta

I somras tältade vi i Dalsland. Varken Marcus eller jag tyckte att det var speciellt kul. Trångt och kallt och obekvämt. Men vi vill gärna att tältning ska vara kul, det verkar vara ett bra sätt att semestra. Billigt och bra när det är fint väder.

Så vi har tänkt att det var egentligen inte tältningen i sig som det var fel på, det var att vi var oförberedda. Vi hade ett litet 3-manna tält som lätt var campingens minsta, vi hade inte övat på att sätta upp tältet, vi hade inte nog med tältpinnar, all luft gick ur luftmadrasserna osv.

Vi vidtar därför nu steg 1 i förbättringsprocessen. Köpa nytt tält (eller rättare sagt köpa tält öht, det förra hade vi lånat). Idag har vi beställt ett stort tält från Stadium som jag hoppas kommer inom kort.

I sommar ger vi campinglivet ett nytt försök!

1001

Oj då. Mitt förra blogginslag var visst mitt inlägg nummer 1000!