Sunday, January 30, 2011

Veckans fundering

Jag har fått en utmaning av min käre man. Han vill veta vilka tio låtar jag skulle spela om jag fick leda ett "Sommar i P1" program! Kul utmaning. Det ska jag fundera på i några dagar.

Saturday, January 29, 2011

Härlig TV fredag

Vilket avsnitt av På Spåret det var igår kväll. Helt makalöst. Tre av mina bästa städer som var med.

Först Vancouver. Vi insåg ganska snabbt att det nog var Kanada, och på 8 poäng skrek Marcus "det är Vancouver"..

Sen Saigon. Den var lätt. Det finns inget annat ställe (förutom möjligtvis Hanoi) i världen som jag varit på där det finns så galet mycket mopeder och motorcyklar. Det är nästan komiskt. Vid varje trafiklyse står tre bilar när det är rött ljus och 40 mopeder.

Till sist Stockholm. Jag kände igen Västerås centralstation som resan började i. Då förstod jag att det var Enköping eller Stockholm. Enköping åkte vi sen snabbt förbi.


Fenomenalt bra!
Hur folk kan sitta och tita på Let´s Dance övergår mitt förstånd. Vad är det att se? Riktigt skräp alltså. Fy. När det finns På Spåret! Den dagen jag tittar på Let´s Dance - skjut mig!
Kolla här förresten Frågesport om På Spåret. MIn kollega utmanade mig på tio av dessa frågor. Riktigt svårt!

Wednesday, January 26, 2011

Vad äter ni ikväll?

Nisse och jag var ambitiösa och gjorde en matlista för många dagar igår.

Tuesday, January 25, 2011

De var sams en liten stund iallafall, kanske fem minuter

Imorgon är det åter dags för dagis för barnen. Nisse koppor har torkat in och de är nog ganska less på att vara hemma. Idag har det sysselsatt sig med att spela Bamses Färgfia en liten stund.


Svea blåser på tärningen innan varje slag



Goda länkar och Grattis pappa!

Senaste dagarna har vi testat massa nya goda recept. Tre av dem har jag knyckt från bloggen Kalasgott

I lördags gjorde Marcus den här maffiga sommarkakan:
Strawberry Banana Cream Pie. Den var fantastiskt god, men aningen mastig. Kanske en sån kaka man gör när man ska ha gäster, inte bara sådär en vanlig helg för två personer att äta upp. Den är inte slut än kan jag säga...

Sen gjorde vi Kyckling i Hallonsås. Det var gott, såsen var blaskig men god ändå. Inte smakade det så mycket hallon heller, men gott ändå.

Och igår. Lasagne. Supergod. Första gången jag gjort lasagne och själv tyckt att den var god. Den innehåller båda morötter, aubergine och svamp. Perfekt, den enda grönsak som var synlig var morötterna och de petade Nils bort direkt. Resten av grönsakerna skrumpnade ihop och kamoflerades i lasagnen, så de åt han med god aptit. Hehe. Nästa gång river jag morötterna!

Idag fyller min pappa 65 år! Grattis! Vi ska bjuda på restaurangmiddag och på en tur upp på Globens tak nästa gång de är i Stockholm. För att fira honom har jag just nu sådana här godingar, i ugnen. Brownies med jordnötstopping. Fina va? Både bilden och receptet kommer från bloggen Söta Saker, en av mina favoritbloggar.

Sunday, January 23, 2011

Fin lördag

Igår hade Marcus och jag en bra dag tillsammans. Barnen var hos farmor. Vi började med att äta lunch på Primo Ciao Ciao. Egentligen hade vi hellre gått till något annat ställe, men det var aningen begränsat utbud för lunchställen strax innan 12 på en lördag. Nåväl, min pizza var god.
Sen var vi på Blue Medi Spa och unnade oss varsin massage. Riktigt trevligt och mysigt ställe. Lyx lyx! :) Efter det strosade vi upp mot Vasastan, och stannade till på lite butiker för lite klädshopping. Vi avslutade sen med middag hos svärmor. Very nice!

Friday, January 21, 2011

Prickig kille


Monday, January 17, 2011

Återblick på vecka två

Förra veckan kändes som en helt vanlig vecka i januari. Lite halvkrassliga ungar, stress på jobbet, middagsbryderier, tvätt och städ, ja ni vet ekorrhjulet.... Men efter att ha skrivit gårdagens inlägg kändes det ändå som att det hände rätt mycket i förra veckan. Det blev liksom tydligt på ett annat sätt när jag fick tänka efter vad som hänt och vad jag hade gjort. Allt från bebisankomst hos vännerna, Oslotripp, sommarplaner, Nisse hos doktorn, vattkoppor, tur till Östergötland, jobbutmaningar und so weiter. Kanske var det en mer fullspäckad vecka än vanligt? Det visar sig när denna vecka är slut....

Friday, January 14, 2011

Vecka två år tjugohundraelva

VECKANS BÄSTA:
Att min nya chef ger mig massa nytt spännande jobb och roliga utmaningar!

VECKANS SÄMSTA:
Att vi inte är riktigt framme vid vårt sparmål ännu, och därför inte kunde buda på det där finfina huset som vi ville ha!

VECKANS SKOJ:
Att mina braiga föräldrar vill bjuda oss på en semester i sommar! Cypern! :O

VECKANS TRISTASTE:
Åka bil i dåligt väder (t.o.r. Linköping)

VECKANS GRATTIS:
Till Therese och Matt som fick lilla sonen i månadags och till Lilly som fyllde tre år i fredags.

VECKANS ÖVERRASKNING:
Att Nils haka var så fin när plåstret togs bort. Det kommer bli topp det där!

VECKANS ÅH-NEJ:
Nils som på fredagkväll rusade runt hemma och plötsligt for in med full karriär med pannan först i kanten på Sveas docksäng. Vi trodde att det var dags för ny akutfärd. Men inget blod, lite gråt och pyttemärke.

VECKANS SKRÄCKIS:
Jag var i Oslo i tisdags. Flög över dagen. Grått och supermulet. Jag såg inte marken förrän precis två-tre sekunder innan planet landade. Fy, sånt är läskigt tycker jag.

Monday, January 10, 2011

Härliga nyheter!

Mitt i vårt sjukkaos har vi redan fått två babynews i år. Förra söndagen föddes äntligen Magnus och Rebeckas lille son, och i natt kom Therese och Matthews son! Åh vad roligt. Nu längtar vi efter att få se småkillarna!

Sunday, January 09, 2011

Boktips från en snart 5-årig kille

Nils fick en underbart fin bok i julklapp "Stora ordboken för små tungor". Han älskar den och vi läser om några bokstäver nästan varje kväll. Sen är den lite klurig, han får lära sig ord som vi knappt vet vad de betyder... :) och sen är den full av alldeles vanliga, vardagliga ord också förstås! Och fantastiska bilder! We like!




Thursday, January 06, 2011

Skåpet från hell.....

<

Bara någon vecka innan Svea föddes köpte vi ett sånt här skåp på Blocket. Skåpet har fört med sig idel otur. När vi köpte det for Marcus iväg med sin dåvarande jobb-bil för att hämta det (en pickup). På vägen hem stannade han för att tanka och lyckas tanka fel sort. Pickupen ville ha diesel att dricka medan vår vanliga bil går på bensin.

Han kommer ändå på sitt misstag innan han hinner starta bilen, han ringer bärgare som drar iväg med pickupen. Jag och Nils tar vanliga bilen och åker för att hämta Marcus och skåpet som är strandade vid macken. Att tömma bilen på bensin samt bärgning visar sig gå på runt 6 000 kr, saftig nota. Det sved. Dock sa tömningsföretag att om han startat bilen hade motorn gått sönder och då hade det kunnat kosta uppemot 40 000 kr istället... Gulp!

Nåväl, sen har vi haft skåpet och varit nöjda med det. Tills i måndags. Det visade sig nämligen att det är skåpet som Nils har fallit och slagit sin haka mot. Han hävdade att han slagit sig i golvet. Men jag har varit tveksam, det såg ut att vara ett för perfekt skuret snitt för att bara ha ramlat i golvet och att hon borde slagit i något först. Efter lite efterforskningar hittade vi blodspår på skåpet och sen har det väl kommit fram mer och mer från sonen att det var möbeln som var boven i dramat.

Sen dess har jag inte kunnat sluta tänka på vad som hade kunnat ha hänt om han hade fallit och landat med halsen istället för hakan på skåphörnet och vilket snitt det kunnat blivit. Fy sjutton. Jag klarade inte av att se skåpet mer. Idag åkte det ut på Blocket. Åtta minuter hann annonsen vara ute innan första personen ringde. De har nyss hämtat det. Köpte för 300 kr, sålde för 300 kr. Good bye skåp, jag kommer inte att sakna dig.

Dagens status

Nu kryddar Svea sina vattkoppor med mer kräksjuka.

Wednesday, January 05, 2011

Olycksdrabbade

Svea har vattkoppor.

Nils har ramlat i köket och slagit sin haka illa. Mycket blod överallt. Detta hände i måndags, vi spenderade en stor del av kvällen på akuten. De ville sy honom, men tog tillslut beslutet av inte göra det p.g.a. eventuellt fult ärr. De har därför limmat ihop honom och nu är han bandagerad och måste ta det lugnt i tio dagar framöver. Stackars Nils.

Monday, January 03, 2011

Meny 2010

Vår nyårsmeny i fredags var mycket smarrig.

Förrätt:
Vi körde en favorit i repris, pilgrimsmusslor med avokadosallad.

Varmrätt:
Anka med rödvinssås och parmensanpotatispuré

Efterrätt:
Choklad- och Dumlebakelse med vaniljglass

Har du några nyårslöften?

Jag har två:

* Använda tandtråd varje dag
* Börja cykla till jobbet när det blir vår och cykelväder

Saturday, January 01, 2011

This is how we welcome 2011.......

Gaah. Vi har precis kommit hem från vårt sedvanliga nyårsfirande med Johanna och Fredrik. Och vad händer då? Svea lägger världens kräka över sig själv, Marcus, sin säng och hela badrummet. Storsanering pågår och hoppas innerligt att detta bara var något tillfälligt, inte kan väl kräksjukan redan vara tillbaka.... det är ju bara några dagar sedan den lämnade vårt hus.