Thursday, December 31, 2009

Adios 2009

ÅRETS BÄSTA
Att vi fyra hade en helt galet bra sommar. Vi var lediga tillsammans i tre månader och hade det pysmysigt bra hela tiden.

ÅRETS SÄMSTA
Att Marcus blev av med jobbet. Jäkla skit.

ÅRETS LÅT
I somras tyckte jag att Moment of Surrender med U2 var grymt bra. Sen har jag säkert haft någon annan favorit under hösten som jag inte kommer på nu.

ÅRETS FILM
Båda Stieg Larsson filmerna jag sett (har tyvärr inte sett den tredje än) har varit mycket bra, bättre än vad jag trott. Oftast är ju filmerna mycket sämre än böckerna, men de här gillade jag.

ÅRETS KONSERT
AC/DC på Ullevi var grymt grymt bra. U2 var förstås också helt ok. :) Jag blev bortskämd med att gå på två storkonserter i år.

ÅRETS RESA
Spanien. Inte för att Torrevieja var så häpnadsväckande i sig, utan mer för att vi hade verkligen semester och gjorde inget. Bara åt, badade, spelade kort och hade det finfint.

ÅRETS HAPPENING
Alla bebisar i vår närhet som såg dagens ljus under 2009. Och det var inte några heller: Adam, Nellie, Molly, Nathalie, Elle, Ludwig, Noah, Signe, Dennis och Molly igen! Hoppas verkligen inte att jag har glömt någon nu! Får se om det blir några nya bebisar i bekantskapskretsen under 2010. Hittills har ingen outat något!

ÅRETS BOK
Ja, vad sjutton har jag läst. Inte så mycket som jag brukar kan jag lätt konstatera. Men de som jag läste av Jeffrey Deaver är som alltid strålande.

ÅRETS PLAGG
Leggings, det använder jag jämt känns det som.

ÅRETS MAT
Jag har upptäckt spagetti- har inte varit så förtjust i det tidigare. Och parmesan. Och filmjölk har jag börjat gilla.

ÅRETS LYCKA
Att jag har en sån fin liten familj

VAD JAG HOPPAS PÅ NÄSTA ÅR
Att vi köper ett fint litet radhus i Sollis eller Täbban. Och att Marcus får ett bra jobb. Och att vi får vara friska så mycket som möjligt. Sen hoppas jag såklart på en toppsommar igen (trots att vi inte alls blir lediga lika länge).

NU
Måste jag klä mig. Vi kör en favorit i repris och firar med Johanna och Fredrik och deras kids. Ska bli trevligt.

Vi hörs nästa år!

Wednesday, December 30, 2009

Pizza Calzone a la Annelie

Marcus fick boken Fredagsmys i julklapp.



För att göra slut på julskinkan beslöt vi att göra calzone. Jag är inte så förtjust i hemmagjord pizza, och trodde väl mer eller mindre att det skulle bli flopp.



Efter mycket trixande (det tar ju lite tid med deg som ska jäsas i omgångar) så hade vi ändå dessa skapelser framför oss. Och de var så himla goda!! Smakade precis som köpevarianten. Mums! Både Nisse och Svea slukade pizza.


Oj vad vi har spelat spel

Jag gillar att spela spel men tyvärr blir det inte så ofta. Nu under julhelgen har vi ändå hunnit med en del. Marcus och jag fick det här spelet i julklapp, Pop & Rock. Min käre man kan ganska mycket om musik så han plockade snabbt poäng, men det tog stopp vid låttextfrågan. Då kunde jag och Mia segla förbi som vinnare.


Sen fick vi också det här med oss från mamma och pappa. Det har stått hos dem i några år, och de tycker väl att vi har bättre användning för det än vad de själva har. Det är ett av mina favoritspel.


Hemma hos mamma och pappa var jag, Marcus och Nisse nostalgiska och spelade mina gamla favoriter. Resan, och Släpp Fram Mig.



I julklapp gav vi Nisse det här fiskespelet. Men det var inget bra, jag trodde att alla fiskespel var med magnet i fiskarna och på spöna. Så var inte det här spelet konstruerat, istället ska man kroka i en liten krok i fiskens mun- omöjligt!

Nisse fick också ett kul pussel- tio i ett- som vi redan hunnit att pussla femtioelva gånger.

Idag bytte han till sig ytterligare två pussel- då det var några dubblettjulklappar som skulle bytas. Aningen kontraster- Barbapapapussel med nio bitar och ett klockanpussel med 60 bitar.

Monday, December 28, 2009

Snö

Är hos mamma och pappa. Det är sjukt mycket snö. Helt underbart. Imorgon styr vi mot Stockholm igen, hoppas väglaget är ok.

Tuesday, December 22, 2009

13 månader

Svea:

Nöjd liten tjej som älskar att vara med, hon sitter gärna och pular och leker på golvet, bara hon får vara i samma rum som alla andra. Leker gärna med pussel, lego, böcker och Nisses magnetbokstäver.

Mycket bestämd liten dam som blir arg om inte allt går hennes väg. Hon har humör och blir tvärarg när Nisse tar hennes saker. Hon blir också arg om man lämnar henne själv i ett rum en minut så är man inte populär efter det.

Hon kryper i en rasande fart, och ställer sig upp mot möbler. Hon har inte börjat gå ännu, eller njo hon går lite smått efter bordet. Och inte fått något hår ännu.

Hon äter enorma mängder mat, mer än brorsan. Ex. Frukost- en vuxenportion havregrynsgröt med en halv banan, gärna en smörgås med leverpastej till det också. Fm- frukt, Lunch- mat, frukt och gärna en flaska välling också. Em- en eller två frukter. Kväll- Middag, frukt, välling. Hon vill äta samma mat som oss, ingen barnmat längre. Tomat gillar hon inte, annars går nog det mesta ner.

Hon säger mamma, hej då, titta och kanske något mer? Hon sover från 19 till 07, vaknar till varje gång hon tappar nappen. Sover cirka 30 minuter på dagen. Avskyr att åka bil, skriker mest hela tiden. Gillar faktiskt att bada, sprattlar som bara den bara man tar henne i närheten av badkaret. Börjar dagis i januari.

Längd: 74 cm
Vikt: 9,4 kg

Här i fina nattlinnet från bonusfarmor Titti

Årets julkort

360 kr skillnad

Sitter och betalar räkningar och förundras (som så många gånger förr) hur de kan skilja så mycket i A-kasseavgifter. Marcus A-kassa kostar 450 kronor per månad medan min kostar 90 kr. Skaplig skillnad!

Fullt upp

Nu har jag varit ledig i några dagar och vi har firat minijular både här och där. Och sen har vi såklart varit ute i snön och åkt pulka. Imorgon drar vi söderut och firar jul i Linköping.

Friday, December 18, 2009

JULLOV!

Nu ska jag hänga med de här fina typerna i två veckor. Jiippiie!


Tuesday, December 15, 2009

Bokstavera mera!

Nisse har förresten börjat med en rätt rolig grej. Han bokstaverar när han talar. T.ex. ringde han mig på jobbet häromdagen och när jag frågade hur det var sa han, "det är B-A-R mamma". Sen blev han tyst en stund och ändrade sig sen till "B-R-A menar jag". Sin käre far kallar han nästan uteslutande för P-A-P-A och han snackar om S-M-Å-L-E-G-O och J-O-S och G-O-D-I-S och så vidare. Klurig typ!

Nytt sjuko

Idag är även Nisse hemma med feber. Kraken! Men bättre att han är sjuk nu än i jul.

Saturday, December 12, 2009

Lördagens begivenheter

Svea är sjuk. Igår hade hon över 40 graders feber, elak hosta och snuva. Därför stannade hon och Marcus hemma idag medan jag och Nisse hade en mysdag på stan, allt i hans tempo och efter hans val. Vi åkte pendeltåg till centralen, var till NK och kollade julskyltningen. Sedan botaniserade vi på barn- och lekavdelningen där ett tag och fick träffa tomten.

Efter det lunchade vi på McDonalds, kollade in på H&M och Åhlens. De enda affärerna junior kan tänka sig att gå i är de som har Barbapapa-grejor och det fanns en hel del på de ställen vi var på idag. Sen tog vi en fika med farmor på Sergelbageriet och sen hem.

Intressant att gå på stan med bara Nisse och ingen vagn. Allt gick således i ett lugnt tempo och han ser kolimojs överallt som jag inte ens reagerar på. På Centralen kände han någon mystisk lukt och vi var tvungna att undersöka vad det kom från (Lush) och vi tittade på olikfärgade lampor och tvskärmar med reklam. Vi har haft en jättemysig dag.

När vi kom pyntade vi granen och sen kom min kusin med familj på fika. Nu sover kidsen, Nisse har börjat hostat en hel del nu på kvällningen, får hoppas att han håller sig frisk. Svea har inte lika hög feber men hon är väldigt krasslig.

Nu ska vi kolla "På Spåret" på SVT play.

Friday, December 11, 2009

C.A.L.L.E

Vid förra veckans Idol tänkte jag rösta på Calle. Jag tycker att han är grymt bra och han har varit min favorit genom hela tävlingen. Men förra veckan trodde jag att han skulle ryka och övervägde att rösta trots att jag aldrig brukar göra sånt. Jag röstade aldrig. Men han gick vidare ändå till min stora lycka.

Hoppas verkligen att han tar hem hela kalaset ikväll också.

Tuesday, December 08, 2009

Klippt

Nisse har varit hos frisören en gång. Sen har håret växt som bara den. Under ganska lång tid har vi försökt få honom att klippa det igen. Han har tvärvägrat för han har fått för sig att frisören ska tvätta hans hår eller ha vatten i det, och det är det absolut värsta Nisse vet. Någon gång har vi lyckats få dit honom men då har han fått spelet, gallskriket och varit tvärarg och vi har fått gå hem utan klippning.

Efter lite diskussioner så gick han sedan faktiskt med på att min kompis Johanna skulle få klippa honom istället, om han skulle få se på film samtidigt. Och det fick han, Nisse blev klippt och det blev superbra.

Häromdagen gick vi förbi frisören på vår gata, frisören vinkar. Nisse går fram till dörren, vinkar till frisören, sliter av sig mössan och skriker "titta jag har klippt mig, Johanna har klippt mig istället" genom fönsterrutan. Frisören fick sig ett gott skratt, han öppnade dörren och sa att Nisse är varmt välkommen till honom nästa gång och att han garanterade inget vatten i håret.




Nyklippt kille julpysslar med Alice

Stora tjejen

Vet inte om jag har skrivit det men Svea har fått dagisplats, på samma ställe som Nisse går på (fast på en annan avdelning). Först blev hon erbjuden plats redan den 9 december, men det kändes alldeles för tidigt tyckte vi. Kommunen menade på att tog vi inte den platsen skulle vi inte få någon annan på samma ställe som Nisse. Så vi accepterade, men har lyckats förhala inskolningen tills den 11 januari.

På inköpslista för Svea står nu:
- Vinteroverall som tål väta (eftersom hon inte går ännu så lär det bli en del stillsittande i vinter)
- Vinterstövlar
- Tjocka vantar
- Fuskolle

Mössa är typ den enda vi redan har. Nisse och Svea är ju inte tajmade i storlekar, hans första vinteroverall var i storlek 74 och hans andra i 86. Svea behöver 80.

Vintertid

När vi ställde om klockan för några veckor/månader sen så var det ett himla snack på jobbet om att alla var trötta och att det var svårt att komma upp och det var så mörkt ute osv. För mig hänger det i än. Jag har alltid varit hyfsat morgonpigg och hoppat upp när klockan ringt. Snooza är inget för mig.

Men nu när det är precis kolsvart ute och alla andra i hushållet sover som grisar tycker jag att det är sjukt sjukt svårt att komma upp. Jag önskar att jag skulle kunna vara på jobbet vid 7-tiden redan, men som det är nu dräller jag oftast in efter åtta.

Snart är det jullov i alla fall. Jag ser fram emot det!

Sunday, December 06, 2009

Helgmys

Vi har haft en riktigt skön slapparmyshelg. Igår var vi först till Erikshjälpens affär i Spånga. Helt otroligt billigt. Jag var där med en kollega tidigare i veckan och lyckades hitta både Mastermind och Alfapet samt en Harry Potter bok, alla för 15 kr styck. Efter Spånga rushade vi hem och städade och käkade lunch och sen kom Cecilia och Hannes med tjejerna. Vi julpysslade och gjorde pepparkakshus. Vi hann också med fika och glögg och middag. Trevligt!

Idag söndag har vi varit hos Marcus bror Philip i Vaxholm. Deras andra bror, Jacob, kom också dit med sin familj. Full fräs på alla ungar som stortrivs ihop. Vi var på julmarknad i Vaxholm, fikade och åt. Barnen åkte hästskjuts. Tyvärr regnade det så det var inte så juligt, men mysigt ändå.

Nu sitter vi och slappar med en pigg liten 3-åring bredvid oss. Har planerat veckans middagar, badat barn och fixat med julmatslistor. Redo för en ny vecka!

Friday, December 04, 2009

Dagens:

Klädsel: Blå jeans, svart top, svart kavaj
Smycken: Det vanliga samt halsbandet jag köpte från Maria för några veckor sen
Väder: Fint. Kallt, soligt.
Humör: Bra. Lite kulen och trött, skyller på att jag fick sprutan i förrgår.
Musik: Bandit rock.
Äter: Kardemummaskorpor
Dricker: Bubbelvatten
Gjort: Jobbat, lunchat på Thaistället
Planer: Röja lite efter ungarna, fredagsmys, käka middag, kolla tv.
Ser på: Datorskärmen
Bästa: Att det är fredag
Sämsta: Att jag inte får åka till N.Y (tillräckligt med kunder som snodde min plats) och att jag är hemma själv med ungarna ikväll - ingen tävlingskamrat för På spåret m.a.o

Wednesday, December 02, 2009

Hoppas hoppas hoppas

Kanske kanske kanske om allt går vägen så får jag åka till New York några dagar i nästa vecka. Jag håller mina tummar!