Sunday, October 31, 2010

One down, one to go

Äntligen har jag hittat en klänning till Jennys bröllop om två veckor. Bara skor kvar att kirra nu. Sen redo!

Sant

Nils är klurig. Jag kör stenhårt just nu med att det gäller att han är snäll för snart kommer tomten. Och tomten ger inte några paket till barn som inte är snälla. Tomten håller koll på detta.

Så häromdagen när vi var på väg till dagis säger han:

Nils: Mamma, håller inte tomten koll på dig också?
Jag: Vadå, vad menar du?
Nils: Jo, du är ju inte alltid snäll mot mig du heller, du kanske inte heller får några julklappar.

Busted! :)

Inte som vi initialt hade tänkt oss men bra ändå..

Idag har jag och Nisse varit på Bamseteater med Johanna och Leo. Föreställningen hette "Bamse och världsmästaren i elakhet" och spelades på Intiman på Odenplan. Här är affischen för föreställningen. På den känns det ju lite som att det är tecknad film som man kommer få se.

Jag trodde att Bamse et al skulle se ut som nedan, typ som Lisebergskaninerna, stora kramgoa gubbar.

Eller möjligtvis att det skulle vara dockteater, som det var på Kolmården när vi var där i augusti.

Innan dagens besök hann jag dock läsa en recension, där det visade sig att karaktärerna såg ut som nedan. Det var inte vad vi hade trott direkt. Som tur var hann vi då informera småkillarna om detta så att de inte skulle förvänta sig något enligt ovan.

Föreställningen var bra, lite läskig tyckte Nils. Den var en timme lång. Johanna och jag konstaterade dock att 500 kr per mamma med barn var det ju inte riktigt värt. Men ungarna var nöjda.

Wednesday, October 27, 2010

10 frågor passade mig bättre

Det kändes verkligen sopigt att jag inte fick bättre på orden. Så i en av pauserna i Bonden googlade jag fram ett annat lite test. Och nu gick det bättre! Thank God!

Kunskap 1997 vs 2010

Ibland tänker jag att det vore kul att göra Högskoleprovet igen bara för att liksom. Det var nog minst 12 år sedan jag skrev sist, och som max har jag kommit upp i 1.3 Inget vidare resultat, inget som hjälpte mig in på någon utbildning direkt. Och så tänker jag att det vore kul att veta hur mycket bättre jag är nu. För bättre förutsätter jag liksom att jag är. Vore himla trist om jag har blivit sämre under dessa år.

Men så gjorde jag orddelen från senaste Högskoleprovet som var i lördags. Orddelen fanns i DN. Och vad svårt det var. Jag fick inte något bra resultat. 27 rätt. Hjälp. Vad fick du? Mina starka sidor är helt klart matte och diagramdelen, men de finns aldrig som testprov i DN eller någon annan tidning vad jag vet. Kanske lika så väl att jag inte har gjort hela provet igen..

Tuesday, October 26, 2010

Jackpot!

ICA har ju någon sorts tävling nu. Köp ICAs egna varor och vinn presenter.

Idag var Marcus på ICA och köpte sig lite lunch. När han betalade hojtade kassörskan att "nämen oj, du har ju vunnit på lotteriet". Marcus blev så klart taggad och trodde att han hade vunnit något kul, en resa, en bil eller något. Så kollade tanten vad han hade vunnit, och det visade sig vara en burk krossade tomater! Vad är det för skitvinst? Jag höll på att skratta ihjäl mig när han berättade. Då är det väl lika bra att inte ha någon vinst alls, jag kan tänka mig att en del blir sura över den typen av vinster. Haha.

Monday, October 25, 2010

Doobidoo

Nu har jag fått höra av två av varandra helt oberoende källor (mamma och svärmor) att Doobidoo var så himla bra i fredags. Därför ska jag nu se det på Svt play.

Lars Frölander får konkurrens

I november börjar Nils i simskola. Av en slump skulle jag säga! Kollade på jobbets hemsida om vårt träningsbidrag, eller friskvårdsbidrag kanske det heter. Klickade på en länk från intranätet och kom till en simanläggning. Kollade vidare om de då hade något badhus i närheten av oss. Jodå, ett ligger bara några hundra meter från oss. Klickade för att se om de hade simskola. Och ja, simskola hade de, för barn från fyra år. Första dagen att anmäla sig till dessa var idag, den 25 oktober.

Man kunde välja mellan alla dagar i veckan, jag klickade på den dag och tid jag tyckte verkade vara bäst. Av elva platser var åtta redan bokade (och det här var på fm och första bokningsdagen var idag...), varav en plats var bokad av Nisses bästa kompis på dagis; Hugo! Ringde Hugos mamma för att kolla om det verkligen var han och ja mycket riktigt, hon hade bokat in honom någon timme tidigare. Då tog jag snabbt beslut, knep plats nio och Nils är nu inskriven i samma grupp som Hugo.

Blir spännande det här. Har läst förhållningsreglerna för badhuset och ser redan flera problem, innan man går in i simhallen måste man duscha och tvåla in sig - Nils två hatobjekt här i livet. Sen ska man lära sig att doppa huvudet och koka kaffe= bubbla i vattnet, inga favvosar det heller. Men det kommer nog gå bra.
Badpojke anno 2009

Thursday, October 21, 2010

Veckans recensioner

Carte d´Or:
På hemsidan står det så här: Krämig vit chokladglass med trädgårdsbärssås (jordgubbar, hallon och björnbär) och flarn av vit choklad Vet ej om jag skulle beskriva den så, snarare sliskig glass som är god om man tar lite av den. Äter man för mycket blir man lätt illamående. Dessutom har jag lite svårt för glass när det är ruggigt och kallt ute, jag vill att det ska vara varmt så att glassen blir lite läskande.

The kids are alright:
Bra film, men den var inte som jag trott. När jag sett trailern så har jag fått uppfattningen att det är en komedi, men det var det inte direkt. Men den var bra ändå, oväntad - ingen som vi i Bioklubben brukar se. Och så gillade jag Mark Ruffalo, han var bra.

Wednesday, October 20, 2010

Morgondagens svåra val.

Imorgon börjar Criminal Minds igen. Då uppstår ett svårt dilemma; Criminal eller Lyxfällan? Båda tillhör mina absoluta favoriter...

Thursday, October 14, 2010

Hett

Imorgon ska vi till mina föräldrar. Dags att byta däck på bilen och vi har vår däckförvaring hemma hos dem.

Dock är Svea sjuk. Hög feber och allmänt matt. Nils börjar dessutom bli snorig. Vi får se hur det artar sig. Imorgon blir dock en VAB dag för mig.

Sunday, October 10, 2010

The secret behind

När man ser en sån här bild på Svea är det lätt att tro att hon är helt skallig.


Men surprise.. det är hon inte. Riktigt långt hår i nacken. Idag har hon t.o.m. haft tofs i håret, och hon gillade det. Men luggen lyser med sin frånvaro.

Rösta och läs (eller tvärtom)

Tove skriver en superkul blogg. Dessutom är hon supertrevlig. Nu är hon nominerad som Mama-bloggare. Rösta på henne vetja!

Lite nytt i rummet

Lite förändringar i barnens rum. Vi har fått en sänggavel från en av Marcus bröder som inte hade plats för den längre. Och idag köpte vi en världskarta för barn på klädbytardag i Sollentuna. Insåg dock när jag tog bilderna att det redan satt en liten karta (skrivbordsunderlägg) ovanför sänglampan. Ser mer ombonat ut nu va?



Nisse och jag pulade ner Barbagubbarna och Smurfarna i varsin glasburk.
Dinosarna Pelle och okänd

Frågor om resor

Att resa är ju det bästa som finns! Läste om en karl som varit i världens alla 196 länder. Han fick svara på massa resefrågor, sånt älskar ju jag! Därför kommer mina svar nedan:

Värsta resmålet?
Bali var ingen höjdare. Hade världens förväntningar, och så kom vi till ett skitigt ställe med påträngande karlar och jobbiga människor överhuvudtaget. Dessutom enda stället jag blivit lurad när jag växlade pengar (som jag vet om åtminstone…).

Bästa resmålet?
Givetvis tycker jag alltid att det är fantastiskt att komma till Vancouver, det är ju mitt andra hem. Förutom det så är det New York New York forever.

Häftigaste upplevelsen?
Hela Nya Zeeland. Vackert som bara den, med olika upplevelser och äventyr varje dag. Bland annat så hoppade jag fallskärm, vandrade på glaciär, surfade på sanddyner, åkt båt i fjordarna och mycket mer.

Magsjuka?
Inte så ofta faktiskt, ta i trä, men några gånger har det hänt.

Hotelldöden?
Har bott på många sunkiga hak, men det som jag bott på två gånger i Kuala Lumpur tar nog priset. Fullt i sängloppor, båda gångerna. Fattar inte varför jag kom tillbaka dit.

Bästa weekendstaden:
Bryssel och Barcelona.

Godaste maten?
Malaysia. Deras kök är perfekt, en blanding mellan thai och indiskt. Utmärkt kombo! Och så är jag ju en sucker för amerikansk mat, tradionella diners är härliga.

Värsta tabben?
Gaah, jag kommer faktiskt inte på något annat än när jag gjorde något fel i min visa waiver ansökan förra hösten. Det var hemskt och jag trodde jag skulle vara portat från USA för evigt. Dessutom missade jag en New York resa på grund av den tabben.

Bästa stranden?
Koh Mook, Thailand. Paradiset!

Mest besökta landet:
Det måste väl vara Tyskland. Där har jag varit många många gånger, men faktiskt var jag första gången i Berlin 2008. En toppstad som jag gärna skulle återvända till.

Nära ögat?
Satt bredvid en kille som såg läskig ut när jag och Johanna flög mellan Miami och Houston. Men jag försökte att inte ha några förutfattande meningar, och han var rätt trevlig – trots sin otäcka look. När det var dags att gå av planet gick han av före mig, och blev direkt tagen och handbojad av polisen. Det var läskigt, även om jag inte vet om det var ”nära ögat” något.

Underligaste mötet?
När man springer på bekanta hemifrån. I San Francisco träffade vi en gång Fagerstas folkdanslag. I New York sprang vi på två killar som vi tidigare träffat på Fiji. Ett annat kul möte var när jag jobbade på Roots i Vancouver, och fick betjäna Alan Rickman.

Reser jag aldrig utan?
Internetbankdosan och karta. Jag älskar kartor!

Krångligaste landet att komma in i?
USA förra veckan.

Största överraskningen?
Fiji. Var ju besviken på Bali och försökte att då inte ha några förhoppningar gällande Fiji. Och så kom vi till ett helt fantastiskt land med underbart vänliga och fina människor.

Finaste eller roligaste souveniren?
Hjälp. Jag vet inte om jag köper souvenirer så ofta. Jo, nu vet jag. Köpte små kokosnötskålar i Thailand någon av de första gångerna jag var där. De är toppen, används nästan varje dag till att lägga allt möjligt gott i.

Bästa hotellet?
Hyatt i San Francisco. Uppgraderade till en svit, med fantastisk utsikt över stan. Sån lyx. Och där kom Marcus och jag, två backpackers dit. Känns oss ganska malplacerade. Men jag jobbade på Hyatt då så rummet kostade typ inget.

Nätter under bar himmel?
Nej, inte vad jag vet. Jag har ju varit uppe hela nätterna vid olika tillfällen men inte sovit under bar himmel. Jo, en gång hemma i Sverige skulle vi göra det när vi var ute och vandrade. Men det var så mycket mygg så det var stört omöjligt.

Galnaste resmålet?
Las Vegas. Det är helt crazy där, men samtidigt så himla kul – i ett par dagar, sen vill man bara därifrån.

Senaste resan:
Chicago

Nästa resa:
Vet ej. Antagligen blir det någonstans med jobbet. Annars har vi en son här hemma som gärna vill åka till England och London. Själv vill jag gärna ha en solsemester någonstans.

Underligaste transportmedel?
Jag har inte åkt något knepigt färdmedel, inte vad jag kommer på nu åtminstone.

Gästvänligast?
Fiji, Holland och Kanada.

Drömresemål:
Kina, Japan och Brasilien.

Flygrädd:
Ja.

Viktigt på resan:
Att det inte är dyrare än hemma. Och att vädret är bra.

Thursday, October 07, 2010

Dessa köper jag alltid i USA

Svea update

Svea fyller två år nästa månad. Tiden går så fort! Idag har vi varit på BVC för mätning och vägning. Sist vi var där så tyckte sköterskan att Svea vuxit lite dåligt. Men nu hade hon spurtat på en del, 84 cm och 11.6 kilo. Godkänt! Hennes mage är fortfarande lite tjorvig så vi fick order om att ge henne A-fil istället för vanlig.

Annars är Svea pigg och glad. Hon är enkel att ha att göra med eftersom hon alltid är på gott humör (det måste hon ha fått från Marcus, jag är inte sån...tyvärr). Hon gråter aldrig om det inte är så att hon gjort sig illa. Hon är social, men har börjat blivit lite blyg och tyr sig till oss de första minuterna hon träffar nytt folk. Sen bladdrar hon för fullt.

Hon har blivit väldigt intresserad av att kolla tv och att knäppa på telefonen. Annars gillar hon att leka med allt som Nils leker med, och att dra runt med en barnvagn med docka eller kramdjur i. Matlagning gillar hon också, hon har minispis och miniservis, där hon fixar te och söttebullar. Förresten meddelar hon varje dag att dagis har serverat söttebullar, tatis, sås och ris till lunch. Hade hon inte sagt ris på slutet hade det kanske varit trovärdigt, just nu känns det tveksamt. Nisse körde med samma harang han minus riset.

I matform gillar hon blodpudding, pannkakor, pasta och potatis. Det som ungar gillar helt enkelt. Pommes frites är också en höjdare. Hon sover en halvtimme om dagen och hela nätterna. Pottan är hon helt ointresserad av, och hon är tyvärr mer och mer intresserad av sin napp.

Hon är väldigt verbal, sjunger och pratar hela tiden. Hon räknar mycket, och tar sig hjälpligt fram till 15 innan hon går tillbaka och kör 14 igen. På dagis har de lärt sig veckodagarna och de rabblar hon som en mantra (dock utan någon som helst ordning).

Ja ni hör. Ett praktexemplar. Fina Svea. Vår lilla älskling!

Wednesday, October 06, 2010

Room with a view

Bilder från Chicago

Utsikt från mitt hotellrum på 39:e våningen.

En lustig grunka i en park.

Bästa stället för fastfood!

Enda bilden på mig från resan.

Nu är det igång..

Bonden börjar nu. De har precis introducerat alla bönderna, och om jag hörde rätt så hette alla efternamn som slutade på -sson. Slump eller inte? Kanske det är så bönder heter i efternamn. Själv har jag inte hetat -sson varken före eller under giftermål.

Tuesday, October 05, 2010

Välkommen Nils

Jag tycker alltid att det är så toppen när jag hör om andra bebisar eller barn som heter Nils eller Svea. Idag läste jag på en blogg om en tjej som har en Svea, och nu ikväll ser jag att Nina Persson i Cardigans har fått en Nils. Bra jobbat!

Medium, rare eller well-done?

Nils gör önskelista inför jul.

Såhär ser den ut:

LEGO
Sen glider han in mer och mer på Toy Story
BUZZ
WODY
REX
Sen säger ungen mamma önskar jag mig en fläskkotlett också, kan du hjälpa mig att skriva det? Jag bara "what, vadå önskar du dig en fläskkotlett, varför det"? Det visade sig att grisen i Toy Story heter visst så. Gulligt va?

Saturday, October 02, 2010

Research inför kommande kongresser

Idag visar Chicago sin andra sida. Regn och blåst och burrigt kallt ute. Jag har varit och tittat på stora kongresscentret och en herrans massa hotell. Mina favvosar är: The Wit och Palomar. Men det här som jag bor på nu, Swissotel är inte helt tokigt det heller.

Nu ska jag jobba lite, dricka min takeaway-te och mumsa chocolate chip cookie. På eftermiddagen ska jag vara med på symposiet och lära mig om njurcancer. Och snart är vistelsen slut och jag är hemma igen. Förhoppningsvis går det lättare att komma ut ur landet än vad det gjorde att komma in.

Friday, October 01, 2010

Sol och pass

Framme i Chicago. Ligger i sängen på mitt hotellrum. Jag bor på 39:e våningen med en strålande utsikt över stan. Solen gassar, det är över 20 grader varmt. Trött som sjutton, om cirka en och en halv timme ska vi käka middag, ska försöka hålla mig vaken tills dess. Då är klockan 02 svensk tid när vi sätter oss till bords.

Givetvis fick jag problem när jag skulle in i USA. Blev stoppad vid passkontrollen, och fick följa med till ett rum där det skulle bli extra frågor. Fick ingen möjlighet att meddela mina kollegor och det var "strictly mobile forbidden area" som jag hamnade i (fick jag snabbt lära mig när jag försökte ringa mina kollegor). Efter att ha suttit och halvt stressat ihjäl mig under tio minuter kom en dam med mitt bagage, och strax därefter var jag fri att gå. Vet ej varför de tog in mig, fick ju inte svara på några frågor. Rusade ut genom tullen i 110, och kastade mig på bussen där alla andra satt och väntade. Just en snygg Meeting Planner som kommer indrällande sist av alla som ett nervpaket. Usch och fy, det vill jag inte vara med om igen.

Nåväl, vi är framme nu. Och USA är gött alltså! Jag gillar det skarpt! (Minus passkontrollanter, dem gillar jag inte längre)