Wednesday, December 31, 2008

Till er alla....från oss alla

GOTT NYTT ÅR!!!

Tuesday, December 30, 2008

Juklapp: flygel

Dumt!

I ett svagt ögonblick så raderade jag alla mina länkar till mina favoritbloggar som jag hade här på min bloggsida förut. Det ångrar jag nu, eftersom jag inte kommer ihåg adressen till ens hälften av dem.

Bye bye 2008

Årets bästa låt: Just nu gillar jag Human med Killers skarpt.
Årets bästa film: Personligen har jag inte sett så många filmer, men Nisse älskar Mamma Mia så den ser vi stup i kvarten. Och för varje gång jag ser den blir den lite bättre- så det får nog bli mitt svar. Mamma Mia.
Årets resa: Berlin. Jag blev storförtjust. Sen är ju alltid New York ett säkert kort och där var vi i april.
Årets konsert: Ingen, jag har inte sett någon. Vilken loser jag är. Samma som förra året.
Årets man: Nils, min coola lille kille som är så smart och duktig. Helt otroligt vad han har utvecklats under året som gått.
Årets kvinna: Maria som är tuff och startar eget med lysande resultat! Way to go!
Årets bästa köp: Jaha, vad skulle det kunna tänkas vara då. Vad har jag köpt? Playstation kanske! Nej, nu vet jag. Bilen såklart. Den är superbra!
Årets bästa blogg: Catherines. Det händer så mycket i deras liv just nu, ny lägenhet och härlig liten Isabel vars liv jag följer på bloggen.
Årets plagg: Själv har jag ju mest traskat runt i mammakläder, nu älskar jag att ha vanliga jeans igen! Och stövlar utan klack har varit prima!
Årets värsta: Alla jäkla krig
Årets bästa: Att vi har fått en ljuvlig liten Svea till vår familj!

Smajl

Martin och Anna lyckades fånga ett av Sveas första leenden på bild på juldagen.

Monday, December 29, 2008

Lika som bär?

När min systerdotter Lilly var här i julhelgen så märkte vi ibland att hon tog lite fel på mig och hennes mor, och såg lite förvirrad ut vid åsynen av oss båda.

Jag har inte tyckt att jag och Mia är särskilt lika, men när jag hittade det här fotot så ändrar jag mig. Där är vi lika. Bilden är tagen i Vancouver, för tre år sedan.

Sunday, December 28, 2008

Singstar

Vi har ju köpt ett Playstation 2 nu. I eftermiddag har vi haft sångstund här, och kört Abba på hög nivå. Jag är så kass, jag får mest upp "awful" och "bad" hela tiden, Marcus får "cool" och andra positiva ordval. Så jag får tävla mot mig själv, ingen mening att ens försöka mäta sig med honom.

Saturday, December 27, 2008

Money money money

Idag har jag gått igenom 2008-års kostnader och stämt av mot budgeten. Och vet ni vad, vi hade prickat in rätt bra alltså. Det diffade bara på 369 kr på hela året!

Dags så för att göra 2009-års budget. Vi kommer att få det lite dyrare i år med bil och högre hyra, men det ska nog gå bra det också.

Friday, December 26, 2008

Åt rätt håll

Lagom till jul kom jag i mina röda jeans. Kanske inte världens snyggaste men det ger mig iallafall lite fler möjligheter på jeansfronten, ja 100% fler möjligheter faktiskt.

Rapport från sjukstugan

Marcus och jag har klarat julhelgen genom Alvedon och nässpray. Vi har känt oss rätt risiga båda två. Idag tar jag dock inga preparat och då visade termometern 39 graders feber. Nisse är den som är piggast, ingen feber. Svea är också förkyld. Blä. Jäjä, så länge det inte är kräksjuka spelar det ingen roll.

Nu är glada julen slut

Vi har haft några lata och sköna dagar med familjen. Många klappar (trots att vi för varje år säger att de ska minskas ner), god mat, kakor, godis, buzzspelande och julmys. Dagarna har gått superfort. Hoppas att ni alla har haft en skön jul.

Kusin Lilly, Nils och Svea

Tuesday, December 23, 2008

Babylycka

Min kompis Sofia och hennes Erik fick en liten Arvid imorse, 3645 g och 50 cm. Vilken julklapp!

Och en trendbrytare med en pojke, senaste året har alla i vår bekantskapskrets fått flickor utom kusin Ture i mars och nu Arvid. Och nu väntar vi på Mikaelas lille kille som är beräknad att komma i början av januari.

Monday, December 22, 2008

Alles klar (nästan)

Nu har vi fejat och grejat, gjort julgodis och storhandlat. Bara lite dammsugning kvar. Imorgon väller släkten in. GOD JUL

Saturday, December 20, 2008

20 december

Ända sedan Nisse föddes den 13 maj 2006 så har jag den 13 i varje månad tagit foto på honom, hans månadsbild. Jag vet inte hur länge jag ska hålla på med det, jag blir ju lite smått besatt. Men det är kul att se hur han utvecklas från månad till månad.

Idag är det den 20:e, alltså en månad sedan unga damen gjorde entre. Första månadsbilden med andra ord. Bifogad pyjamasbild är alldeles färsk, bara några minuter gammal.

Friday, December 19, 2008

Nu börjas det

Var på en affär på Odenplan häromdagen. Butiksinnehavaren kikade ner i vagnen och sa "vilken söt pojke". Jag bara, "jo, fast det är en flicka". Tanten "jaha oj, jag trodde det var en pojke, du har ju en blå åkpåse i vagnen"... Döööhhhhh. Jag kan väl ha vilken jäkla färg jag vill på min vagn och accessoarer och vad jag vill och man kan inte förutsätta att det är det ena könet eller det andra ändå.

Med Nisse var det tvärtom. Då hade jag en röd filt i vagnen och han hade röd overall. "Åh vilken söt liten flicka". Suck! Jag blir så trött på sånt här..

Ändrar mig

Tillägg till nedan inlägg:

Mornarna är dock rätt köriga måste jag säga. Att få i båda mat, byta blöjor och kläder och på med ytterkläder tar sin lilla tid. Varje morgon slutar det med att en av dem eller båda (oftast båda) gallskriker när det dags för ytterkläderna. Jag är helt svettig innan vi kommer iväg. Så fort vi kommer ut lugnar det ner sig.

Thursday, December 18, 2008

Fyra veckor

Idag blir den lilla damen fyra veckor. Tiden går så fort, känns som det var igår hon kom.

Hittills har vi väl inte sådär jättemycket rutiner, men jag kan ju lätt konstatera att hon sover en del. Jag ringde t.o.m. till mamma idag och sa att "hon sover så mycket, vad ska jag göra?" Nisse sov ju aldrig, han tjoade jämt. Svea somnar väl inte sådär superlätt hemma men är vi på promenad så dunar hon och sen sover hon vidare någon eller några timmar hemma i vagnen i hallen så jag hinner duscha och fixa och dona och äta lunch.

Nätterna är också helt ok. Hon ammar typ tre gånger per natt, sover tyvärr inte i egen säng utan mellan oss men det funkar just nu, alla sover bra.

Summa summarum kan jag säga att hittills är det inte särdeles jobbigt med två ungar. Alla hade sagt att det var skillnad som bara den, och att ha en unge var typ semester. Jag är inte speciellt trött (inte hela tiden i alla fall) och båda kidsen är snälla.

En fråga dock. Alla säger åt mig att ta vara på den här tiden för den går så fort, bebistiden. Hur fasen tar man vara på tiden? Hon är ju redan fyra veckor för sjutton. Tiden flyger förbi.

Wednesday, December 17, 2008

Blåsigt

Nisse ser en bild på ett löv i en bok. "Titta mamma, ett blåsväder". :D

Lyxigt

Idag sov jag, Nisse och Svea till 8.30 allihopa. Härligt härligt. Men det är väl bäst att man inte vänjer sig för det kommer väl inte att hända så ofta kan jag tänka mig.

Jomenvisst serru...

Nu finns det två biljetter till Ullevikonserten i min ägo. Tjooohoo!

Tuesday, December 16, 2008

Nu då

Jag gör ett nytt försök. Imorgon klockan nio släpps biljetter till AC/DC konserten på Ullevi. Nu jäklar vill jag också ha en biljett.

Mitt i prick

Jag är inget stort fan av vare sig handväskor eller plånböcker. Med handväska känner jag mig alltid klumpig och den är alltid i vägen och jag tycker aldrig att jag hittar någon schysst variant som passar mig. Känns inte riktigt som mig helt enkelt.

Och eftersom jag aldrig har någon väska är det också klumpigt att ha en plånbok (som jag ändå bara samlar kvitton i....) så därför har jag sedan länge bara haft en korthållare med mig när jag är ute. Men nu börjar den bli full, för jag har så många medlemskort och kolijox överallt.

Därför blev jag oerhört glad när jag fick denna lilla fiffiga portmonnän av Marcus häromsistens, den är liten och smidig, jag får ner min korthållare, nycklar och läppglans. Perfa helt enkelt!

Monday, December 15, 2008

Rör i öronen

Idag har Nils fått sina rör i öronen. Marcus var med honom på DS och jag var hemma med Svea. Allt hade gått jättebra, vi hade gått igenom händelseförloppet med Nisse en miljon gånger här hemma så att han skulle vara förberedd.

Det som intresserade honom mest både före och efter sjukhusbesöket var att han skulle få en Piggelin-glass, den har han pratat om otaliga gånger under eftermiddagen idag.

Sunday, December 14, 2008

Viva la vägg

Här är resultatet av Marcus konstverk som han pysslat med de senaste kvällarna. Jag tycker det blev jättebra.

Saturday, December 13, 2008

GOD JUL

Send your own ElfYourself eCards

Lusse

Igår var vi på luciafirande på dagis. Det skulle vara utomhus så det var sagt att ungarna skulle ha stora lussekläder som gick att ta utanpå ytterkläderna. Nisse hade en tomtedräkt i stl 110/116.

Pga att det ösregnade flyttades firandet inomhus och det medförde att Nisse såg ut som han hade en presenning på sig och en luva som åkte ner för ögonen hela tiden. Sjöng gjorde han inte heller, trots att han övat sångerna för glatta livet här hemma. Marcus konstaterade att Nisse nog hellre endast uppträder som solist.

Försök numero två

Vi beställde ju ett ganska uschligt sofföverdrag för ett tag sedan som vi inte var helt nöjda med. Det slutade med att vi skickade tillbaka det.

Nu gör vi ett nytt försök. Denna gång med ett svart överdrag. Detta kommer vi att behålla, trots att jag egentligen tycker att det vita som vi hade innan var absolut finast. Men det funkar inte för oss att ha ett vitt överdrag just nu, det blir så smutsigt och vi måste tvätta det hela tiden. Se bilder före och efter bytet. Marcus håller just nu på att knåpa med lite väggkonst att ha ovanför soffan. Bild på detta kommer när det är färdigt.

Före:


Efter:

Friday, December 12, 2008

Go Kevin!

Min favorit Kevin vann Idol 2008. Jag tycker att han har varit outstanding i de senaste avsnitten, innan det gillade jag även rock-Robin och Alice, men i de senaste omgångarna har som sagt Kevin dragit ifrån rejält. Grattis till honom.

Blääk

Damen som var med i "På spåret" ikväll hade för risiga tänder. Alldeles brungula. Mångårigt rökande I pressume.

Oh my god

Såg att trean sänder "Are you smarter than a fifth grader?" och då var jag bara tvungen att leta fram det här klippet som jag såg för ett tag sedan. Helt crazy!

Thursday, December 11, 2008

Me like

Om man som jag ibland glömmer program på SVT som jag vill se så är ju SVT Play en helt underbar grej. I tisdags hade jag tänkt att se "Dom kallar oss artister", det var ju med Hives och jag tänkte att det kunde vara kul eftersom vi är från samma stad.


Men det missade jag ju såklart. Slog på tv:n och lyckades se de sista två minutrarna av programmet. Men då bara, svisch in på nätet och klicka sig till SVT Play. Utmärkt! Jag hissar!

Dagens Svea:

Vikt 3370g
Längd 50.5 cm

Världsproblem

Vi ska vara på BVC 11.30 för mätning och vägning. Jag tänkte promenera dit. Det betyder att jag nog bör gå vid 11- tiden. När ska jag då äta lunch? Känns ju aningen tidigt för mat just nu, och dessutom har jag just fikat.

Efter BVC har jag några ärenden och sen hämta Nisse, så då blir det isf jättesen lunch istället. Inte bra. Och äta i Solna Centrum har jag inte råd med. Lutar åt att jag får trycka i mig mat nu hur svårt det än känns.

Wednesday, December 10, 2008

Turismus

Idag har jag guidat österrikaren Gerhard här i Stockholm. Jag träffade honom när jag reste med Kiwi experience i Nya Zeeland för sex år sen. Och som alla andra finns han ju nu på Facebook och kontaktade mig via det.

Nu är han ute och backpackar i norra Europa och ville mötas upp. Jag och Svea drog in till stan och sen traskade vi runt med honom i några timmar, och hu vad kallt det blev. Vi gick och åt lunch på Djurgården och sen lämnade jag honom en lista med tips och adresser till olika restauranger, shops och barer.

Fem myror är fler än fyra elefanter

Vi får så mycket fina presenter. Igår kom det paket med ett pussel till Nisse och fina kläder enligt bild till Svea. Tack till Ola och Veronica!

Tuesday, December 09, 2008

Minnet sviker mig

Det finns två saker med Nisses nuvarande dagis som jag har oerhört svårt att lära mig.

1. Man måste ta med egna blöjor. Inget fel i det, men mitt minne sviker mig så ofta. Jag lämnar alltid honom utomhus och då är det så lätt att glömma att kika på blöjstatusen i badrummet.

En pappa berättade på föräldramötet att de glömt att fylla på blöjor och då ringde en dagispedagog till honom på jobbet och berättade att hans unge bajsat. Han bara "jaha, ok tack för infon". Hon "jo, men vi har inga blöjor till din unge, ni har glömt fylla på, vad tycker du vi ska göra nu?" Que? Är inte det sjukt? Jag vet inte hur de löste det, pappan föreslog att de kunde ju kanske låna en blöja av någon annan unge, men så fick man absolut inte göra.

2. När barnet är sjukt måste man ringa varje eftermiddag för att meddela sjukstatus. Och jag glömmer det alltid känns det som! På förra stället Nisse gick på ringde man när de blev sjuka och sen var det bara att dyka upp igen när man var frisk. Att behöva rapportera varje dag är svårt, ibland vet man ju inte om barnet ska gå till dagis dagen efter eller inte redan på eftermiddagen.

Nästan död man

av Åke Edwardsson. Åke har skrivit tio böcker om kommisarie Winter. Det här var den nionde delen i serien och böckerna blir bara sämre och sämre.

Denna är trög, jag hade oerhört svårt att komma igenom den och likadant kändes det med den förra. Författaren väver in sig i massa krångligheter, han hade lätt kunna göra den 200 sidor kortare. Han kan med fördel skriva på ett enklare sätt, såsom han gjorde med sina första böcker.

Men jag ska iallafall läsa nummer tio också och se vad den bjuder på, den kanske överraskar?

Monday, December 08, 2008

Favvo

Min nya favorit. Så trevlig körsbärsdoft!

Saturday, December 06, 2008

Gran

Om man inte har något speciellt för sig kan man ju alltid köpa julkuleset från Ikea med 79 delar. Ingen av kulorna hade snöre fastknutet i sig, så jag har tillbringat eftermiddagen och kvällen med att knyta snören i alla dekorationer. Marcus hävdade att han inte kunde göra det för att han har för stora fingrar. Yeah right..


Marcus och Nisse klädde istället julgranen. Jag vet att det är tidigt men vi hade inget annat för oss och sen har vi köpt en plastgran just av den anledningen- att vi ska kunna ha den framme länge utan att den barrar. Nisse hängde alla sina kulor i ett enda klunga. Fint!

Lika som bär

Nisse 2006


Svea 2008

Friday, December 05, 2008

Nja

Jag har försökt ta några bilder för födeleseannons i lokaltidningen hos mamma och pappa. De blir sådär kan man säga. Nisse smajlar och är glad, men vill inte att syster ska sitta för nära, Svea ser ut som ett rött russin och fäktar vilt med armarna på varje bild.




Det blir nog så att vi får skicka in en bild på en sovande Svea istället och utesluta Nisse från bilden.

Själv

Första dagen hemma själv med kidsen. Marcus jobbar, dagis är stängt så Nisse är hemma.

Svea har visat sig från sin allra bästa sida. Hon sov till 10.15 och har sedan varit snäll hela dagen. Vi har precis varit ute på promenad i snålblåsten. Huga!

Åtta

Hittade denna på en blogg och snodde den. Egentligen ska man sen skicka utmaningen vidare till 8 personer men det struntar jag i. Ni som känner er manade kan ju göra listan ändå.

8 favoritprogram
* På spåret
* Idol
* Lyxfällan
* Himlen kan vänta
* Dom kallar oss artister
* Nyheterna
* Vem vet mest?
* Criminal Minds

8 saker jag gjorde igår
* Hämtade Nisse på dagis för första gången sedan Sveas ankomst
* Hade besök av BVC-tanten
* Hade middag för svärmor och hennes två systrar
* Bytte många blöjor
* Ammade
* Sorterade viktiga papper in i olika pärmar
* Bytte lakan i alla sängar
* Såg lite på "Mamma Mia"

8 saker jag ser fram emot
* Helgen
* Julen
* Att Marcus snart kommer hem
* Spanien i maj
* Lucia på Nisses dagis
* Sofias bebis och Mickas bebis
* Nyår
* Sommaren!

8 favoritrestauranger
* Indian Garden
* TGIF
* La Cucaracha
* Red Robin
* The Cheesecake Factory
* Därmed Pasta
* Koh Pha Ngan
* Stockholm Fisk

8 saker på min önskelista
* Mascara
* Godluktande schampoo och balsam
* Svarta stuprörsbyxor
* Sittbänk/puff med förvaring att ha i hallen
* Smågodis
* Ett radhus
* Snö
* Lite extra kosing

Thursday, December 04, 2008

Att sova eller inte sova

Vi är i valet och kvalet över hur vi ska göra med Nisses dagssömn. På dagis har han hittills sovit 40 minuter per dag men förra veckan minskade vi det till 30 minuter. Där säger de att han alltid är jättetrött och den första ungen att somna. Så det verkar ju som att han behöver lite vila. Men på kvällarna är det high life här verkligen.

Vi brukar försöka lägga honom vid 20-tiden. Men han somnar aldrig. Igår satt jag hos honom en halvtimme innan jag tröttnade, och sen satt Marcus en halvtimme. Sen sa vi att han måste sova nu och gick ut ur hans rum. Först var han arg och ropade och hojtade och hade sig. Men sen blev han tyst. Så vi trodde såklart att han somnat. Typ vid 21.30 så ropar han istället från sitt rum "Mamma, vad heter Babars fru?" Jag gick dit och tittade, då hade han tänt sin lampa och satt i sängen och läste Babar. Jag kunde inte låta bli att ta en bild. Det slutade med att han somnade efter 22- och det är ju aningen mycket för sent.


På helgerna här hemma brukar han inte sova något. Då har han en liten dipp vid 17 tiden då han är trött men piggar sen på sig och somnar typ vid 20 på kvällen. Funkar fint! Men samtidigt är vi ju medvetna om att det är ett högre tempo på dagis och mer aktiviteter som gör att han blir trött och behöver sova, här hemma sitter vi ju mest och glor och är inte särdeles aktiva. Svårt det här!

Wednesday, December 03, 2008

Rakt på sak

Igår var Maria här och fikade. Då säger Nisse till henne. "Jag har en spargris, var är din plånbok?" Snacka om fräck unge!

Monday, December 01, 2008

Gamla namn

Cecilia tipsade om artikeln nedan. Rätt kul eftersom vår dotter då heter Svea Ester och vår son heter Nils. Signe var också uppe på tapeten för dottern eftersom det var min farmors namn. För pojknamnen har vi väl inte funderat på något av de andra namnen även om svärmor föreslog att bebisen skulle heta Malte om det var en pojke.

För att ett namn ska bli populärt ska det antingen vara helt nytt, eller inte ha varit populärt på ungefär 90 år.

Efter Skärgårdsdoktorn fick till exempel namnet Wilma ett uppsving, som doktorns dotter hette.

Det hade inte varit inne på länge – och kändes samtidigt nytt. Nu döps fler till bland annat Siri, Svea, Esther och Signe, liksom Malte, Herman, Svante och Nils.

– De som är föräldrar idag är ofta runt 30–35, och de undviker namnen som ingick i deras föräldrageneration. Men namnen som mormor hade känns jättekul.