Tuesday, March 31, 2009

Konstaterat

Det är då för väl att det finns någon fördel med att bo i hyresrätt. Annars är det mest nackdelar tycker jag.

Monday, March 30, 2009

Trist

Marcus jobbar sent. Mycket sent idag. Och det är så trist att vara själv. Jag är för sällskapssjuk för att vara själv. Ungarna sover sen några timmar och jag slösurfar, glor på TV, dricker te och funderar på om jag också ska gå och lägga mig. G´natt!

I love NY

Ikväll fick Spårlöst på TV4 stryka på foten till förmån för New York reportaget i Packat och Klart. Bra! Får mig att längta tillbaka till New York som bara den. Nu är det drygt ett år sedan vi var där sist, och det lär väl antagligen ta ett tag till nästa gång..

Några härliga bilder från sommaren 2007.




Bästa paret

När vi gifte oss så placerade vi Marcus kompis Magnus och min kompis Rebecka bredvid varandra vid middagen. Vi tänkte att de passar bra ihop och båda var singlar, ja ni vet, lite matchmaking sådär. Men typ en vecka före bröllopet så träffade Rebecka en annan snubbe så hon var väl nykär och inte intresserad av sin bordsherre.

Men så förra sommaren träffades de på ett uteställe, Rebecka (nu singel) och Magnus. De kände igen varandra men visste inte var de hade setts, så de var tvungna att dansa ett par danser innan de kom på det. Och sen började de dejta, och nu är de ihop och bor ihop och är jättefina!

Och sen de blev tillsammans har Rebecka frågat om vi inte har några bilder på dem tillsammans från bröllopet. Vi har inte haft någon särskilt bra bild. Men så förra veckan kom min kusin (hon hade med sig många bra saker) med några bilder. Och se, där fanns en fin bild på Rebecka och Magnus (de i mitten)- första mötet! :D

Semesterstängt

På Nisses dagis vill de redan nu att man ska lämna in lapp om sommarledighet. Det är sjukt tidigt tycker jag. Om jag hade varit arbetande nu hade jag väl knappt hunnit ansöka om sommarsemester, än mindre fått beviljat.

Som tur är kommer vi ju båda vara hemma hela sommaren så jag kunde skriva på lappen direkt och lämna in den. Förra året hade dagiset stängt åtta veckor, men de fick så mycket kritik för det så i år har de minskat till sex veckor. Det är ju också jättemycket ju. Tycker jag.

Friday, March 27, 2009

Nähä nä

Hur gör man för att få tillbaka pengar på deklarationen? Marcus får pröjsa ett par tusen och jag får tillbaka ungefär samma summa. Plus minus noll alltså. Trist, jag hade sett fram emot lite extra kosing. Tji fick jag.

Thursday, March 26, 2009

På sitt allra soligaste humör

Ni släcker väl lampan på lördag?

Hey, jag gynnar Bonnier

Jag har inte ansett mig själv som någon större läsare eller anhängare av magasin. Idag inser jag dock att jag prenumererar på fem tidningar.
Vagabond: Den har jag prenumererat på till och från i över tio års tid. Just nu har jag en prenumeration på ett år för 99 kr! Mycket förmånligt. Tidningen är bra, det är alltid schysst att drömma sig bort lite.
Mama: Också en drömma-sig-bort tidning med alla flådiga resor och prylar som jag ändå aldrig har råd med. Jag läser faktiskt det mesta i tidningen förr eller senare.
Family living: Den gillar jag, inredningstips i massor. Ibland är ju dock personerna och intervjuerna mycket snarlika de i Mama och det är ju lite surigt. Och sen stör jag mig också iofs på att både den och Mama är så Stockholmsfixerade.
Amelia: Fick första numret idag. Tycker att tidningen är tråkig men för 99 kr fick jag sex nummer av tidningen, två DVD-filmer (vilka vet jag inte- slängde bara in dem i ett skåp) samt en övernattning på hotell. Det var det sistnämnda som lockade mig, ska försöka boka upp den snart!
Leila Country Living: Fick första numret idag. Verkar trist. Jag trodde att den skulle bestå av mumsiga bakrecept- så var det inte! Kikar nog lite til i den senare men någon fortsättning tänker jag mig inte.

Tuesday, March 24, 2009

Dagens bak

Eftersom kvällens meny här inte var någon direkt wow-upplevelse (blodpudding med bacon) så tänkte jag att vi förtjänade ett desto bättre kvällsfika.

Min kompis Micka gör världens godaste chokladrutor. Idag gjorde jag också dem. 300 g smör. Gött!


Sen var jag ju bara tvungen att göra något från min nya receptbok. Det blev de här.


Men mina blev väl inte direkt lika fina. Jag visste inte ens att det fanns något som heter blå vallmofrön som det skulle vara i, så jag tog vanliga och sen minskade jag ganska kraftigt på toppingen och garnerade inte med vita vinbär för det hade jag inga (vem har det?). Well, de blev goda iallafall.

Hur ska man göra?

Jag har sålt två U2 biljetter på Blocket. Jag hade hoppats att den som köpte dem skulle bo i närheten och bara kunnat kubba förbi och hämtat dem och betalat cash. Nädå, istället är den första som ringer utomsocknes och vill att de ska skickas. Det kunde jag väl gå med på och jag frågade om han kunde sätta in pengar på mitt konto i förväg. Det hade han ingen lust med (vilket jag kan förstå- det finns ju liksom ingen garanti för att jag skickar dem då) utan föreslog postförskott.

För att skicka postförskott måste man ha ett plusgiro eller bankgiro. Det har inte jag. Fick således mecka lite fram och tillbaka innan jag kom på en lösning och kunde skicka biljetterna. De är nu skickade och för att han ska kunna hämta ut dem på sitt postkontor måste han betala den i förväg överenskomna summan och sen får han brevet. Det jag funderar är då: det finns väl fortfarande ingen garanti för att det är konsertbiljetterna i brevet, han får väl knappast möjlighet att glutta i kuvertet innan han betalt? Så egentligen kan jag i praktiken bara ha lagt ner en lapp med text "FOOL YOU" i kuvertet och blivit lite rikare på kuppen. Eller hur? Så hur är egentligen det bästa sättet att skicka sådana här försändelser?

Sunday, March 22, 2009

Kusiner

Kusin Lilly har varit här och hälsat på i helgen. Hon och Svea är ju båda födda under 2008 men Lilly redan i januari. Här poserar damerna i Koppartältet i Hagaparken.

Hittills har det varit grymt bra klädmässigt. Lilly skickar sina kläder vidare till Svea. Kolla på den här finfina koftan. Blir perfekt i vår.

Blåbär på gymmet

Jag har sett att det finns sådana här sprayvattenflaskor och små handdukar på gymmet. Folk går runt med dem och sprayar och torkar sig.

Idag var jag hemskt varmt och grabbade en flarra och sprayade för fullt i ansiktet för att svalka mig. I tron att det var vatten. Men det var det inte. I alla fall inte bara vatten. Snarare parfymblandat vatten. Jag fick hela munnen full och höll på att kräkas. Fick använda den lilla handduken till att spotta i istället för att torka mig.

Att häva i sig gröt

Igår fick Svea premiäräta gröt. Det gick hyfsat. Vi hade inte trott att det skulle gå lätt eftersom hon 1. vägrat flaskan 2. ser ut som hon ska avlida när hon får AD-droppar. Men lite gröt lyckades hon lapa i sig. Nisse har alltid varit sååå enkel med mat, han har bara gapat och vi har lassat i- vad det än har gällt så vi tänkte att sån tur har vi väl inte igen.


Idag testade vi igen. Och unga fröken hade fått smak på gröt och glufsade i sig glatt, utan spill. Sen gick Nisse och jag till gymmet och under den tiden hade hon dragit i sig en flaska med 150 ml också. Så det kanske har vänt.

Såhär såg hennes bror ut vid 4 månaders ålder när han just börjat med smakportioner- glad i mat.

Fin present

Min kusin med familj var här igår och käkade middag. Med sig hade de den här underbara boken som present. Jag som har spanat på den så länge. Underbart! Jag blev urglad, här ska bakas!

Thursday, March 19, 2009

Dagens göromål

Lite sorgligt är väl att jag hade sett fram emot att åka till Ica Maxi hela dagen. Jag hade gjort en lång inköpslista och shoppade järnet! Nisse har ju varit hemma från dagis ganska länge nu så vi har varit aningen begränsade i närområdet under dagarna. Så Ica Maxi var dagens höjdpunkt. Och sen hade jag gjort matlista för resterande del av denna vecka och hela nästa vecka. Bravo!

Imorgon ska Nisse till dagis igen. Foten återställd.

Nästan lika snabbt

Idag kom skopar nummer två, jumpapjucken. Snabba leveranser verkligen. Och skorna passar prima, hade på mig dem till Ica Maxi idag.

Wednesday, March 18, 2009

Bättre fotarbete

Nisse går nu som folk igen. Nästan iallafall, han är lite osäker på några steg ibland. Han får vara hemma imorgon men sen blir det dagis igen.

Något som jag tänkt på är att ingen från dagis har hört av sig för att fråga hur han mår. Det var ju ändå där olyckan hände, när de var ansvariga för honom. Lite dålig stil tycker jag.

Fedex?

Skorna med klack kom med posten redan idag. Och de passade perfekt! Nu ska jag bara lära mig att gå i dem också.

Monday, March 16, 2009

Shopshop

Idag har jag klickat hem två par skor.

De här:

och de här: (med 6.5 cm hög klack!- lär bli en utmaning för mig som aldrig någonsin haft skor med klack förr!)

Bravo bravissimo!

Idag är en bra dag. Nisse har tagit några små stapplande steg (dock utan att sätta ner hela foten) och Svea har vänt sig från rygg till mage. Bra jobbat ungar!

Och imorgon blir också en bra dag. För då kommer min mamma på besök!

Sunday, March 15, 2009

Syskonen chillar i gymmet

Mitt fina halsband!



Det gick inget vidare för mig att ta bild på smycket jag fick av Maria. Kopierade därför en bild på ett från hennes bloggsida.

Men på mitt hjärta stod det då istället Nils och Svea. Och så var det med en kort kedja. I love it!

Prisvärt

Jag är ett stort fan av GAPs pyjamasar. De är så fina, tighta och korviga i benen och fin resår i midjan. Brukar alltid köpa några barnpyjamasar när jag besöker GAP. Sist vi var i New York passade jag även på att köpa några från Old Navy, som ju är GAPs lågprismärke.

Och jag är lika nöjd med dem! Svea ser också ut att trivas. Och pyjamasen på bilden kostade endast $2.97.

Friday, March 13, 2009

1000 tack!

Jag fick ett sånt fint halsband av Maria idag. Helt underbart! Blev jätteglad. Har försökt fota men bilderna blir inget vidare, ska göra ett nytt försök imorgon.

A trip down memory lane

När vi ändå kollar på IMDB efter gamla serier vi gillade så kom vi på att Marcus och jag båda var helt insnöade på LA law. Kolla trailern och minns!

Undrar om den går att köpa på box?

Kommer ni ihåg Melrose Place?

Lisa Rinna är en riktig skräcködla! Här bild från Oscarsgalan.

Oh yes!

Nu har vi biljetter till U2 konserten den 1 augusti!

Thursday, March 12, 2009

Att baka

Att baka muffins är ju kul och lätt. Idag bakade vi de här, jag gjorde det mesta och Nisse klickade i hallon. Men att diska muffinsplåten är ju så förbaskat trist! Jag skjuter upp det så länge jag kan...

Min bästa väns dotter

av Dorothy Koomson. Min svärmor och hennes väninnor hade läst den här boken och rekommenderade den starkt.

Jag kopierade bokinnehållet från Adlibris info om boken, den är för krånglig att beskriva själv. Iallafall var boken inte min cup of tea, jag föredrar deckare. Den här var mest bara osannolik tyckte jag..

Handlar om två tjejer som var bästa vänner och trodde inte att något i världen skulle kunna komma emellan dem. Tills Adele gjorde det otänkbara och låg med Kamryns stora kärlek, Nate. Som om inte det skulle vara nog blev hon gravid och födde hans barn. När Kamryn får reda på sanningen, två månader före sitt bröllop med Nate, bestämmer hon sig för att aldrig träffa någon av dem igen. Och Nate vet inte om att barnet är hans. På ett ögonblick mister hon de två viktigaste människorna i sitt liv.

Den eviga vänskapen är över och Kamryn flyr från London till Leeds för att försöka skapa sig ett nytt liv på egen hand. Några år senare landar plötsligt ett brev på dörrmattan som berättar att Adele är döende. Hon håller på att förlora kampen mot sin leukemi och vill att hennes bästa vän ska adoptera den nu femåriga dottern, Tegan. Ännu en gång ställs Kamryns liv på ända. Adele hennes själsfrände kommer att dö. Och hon själv, som bestämt sig för att aldrig någonsin skaffa några barn, måste kanske bli mamma.

Män som hatar kvinnor

Nu har jag läst igenom alla tre böckerna igen och sett filmen. Av böckerna så tycker jag lätt att nummer två var den bästa, Flickan som lekte med elden. Trean är mer rörig med så mycket folk att hålla reda på.

Filmen då, jo den var jättebra. Helt över förväntan måste jag säga. Men eftersom jag så nyligen läst boken blev jag förvånad över en del detaljer som var helt ändrade från bok till film. Men men.. det är bara att acceptera att det var så och inte fråga sig varför.

Och Svea drack faktiskt 180 ml ur flaskan den kvällen jag var på bio. Och sen skrek hon tills jag kom hem i princip. Och efter det har hon vägrat att dricka ur flaskan igen. Jag hade ju inte tänkt mig att amma hur länge som helst så snart så snart får den unga damen allt ta till flaskan.

Den här håller jag på på lördag!

Wednesday, March 11, 2009

Gosunge

Nisse, den lille kraken, kan överhuvudtaget inte stödja på sin fot. Han kryper runt överallt och ser så ynklig ut. Stackarn. Men han är vid gott mod, inget fel på humöret.

Tuesday, March 10, 2009

Folk i Solna är lost

Jag har aldrig varit med om att folk frågar mig om vägbeskrivningar så ofta som de gör sen vi flyttade hit. Jag blir hela tiden stoppad av folk som undrar över hur man hittar än hit och än dit. Visst, jag gillar ju geografi men jag tycker mig inte vara en Solna-karta direkt. Det känns som att det är folk minst varannan dag som rådfrågar mig.

Vanligast är att fråga var posten är. Och det vet jag ju. Guldstjärna. När jag gick från dagis i höstas (tio minuters promenad) blev jag stoppad tre gånger för att folk frågade om vägen, en av dem var en kille på gräsklippare som letade efter en viss park som han skulle klippa gräset i. Idag frågade en tant var Hagalundsskolan är. No clue. Förra veckan frågade en kille hur man cyklar till Hallonbergen. No clue där också. Och en annan snubbe frågade också förra veckan var Hälsingegatan i Solna ligger, mig veterligen ligger det i Vasastan, inte i Solna. And on it goes... nya frågor varje dag...

Doktor x 3

I morse var vi på återbesök på Danderyds Sjukhus för att kolla Nisses rör i öronen. Allt såg bra ut, men det var ett helsike att ta sig dit i snöstorm med båda ungarna på bussen i rusningstrafiken. Efter doktorbesök tog jag Nisse till dagis.

Efter två timmar ringde dagis, för att berätta att Nisse ramlat och gjort sig illa i foten och att han sa att han inte kunde gå på den. Marcus hämtade upp honom, vi hade tur som fick en snabb tid hos doktorn på vårdcentralen. Där konstaterades att foten var rejält svullen och behövdes röntgas.

Marcus och Nisse for vidare till Astrid Lindgrens Sjukhus för röntgen och doktor nummer tre. Efter fyra-fem timmar var de hemma igen med en diagnos. Infraktion. Skelettet är visst inte färdigvuxet hos små barn och något har hoppat ur led på något vis. Inget att göra något åt, det läker av sig själv men det kan ta ett par dagar innan han vill/kan gå igen. Så de närmsta dagarna blir det mycket bära runt som gäller. Han sitter redan här och domderar "bär mig hit, bär mig dit".

Monday, March 09, 2009

Yes, your baby can do it!

När jag häromdagen var på gymmet så visades "The Doctors" på TV. Prime time underhållning sådär på eftermiddagen. Iaf så sades det i programmet att bebisar kan lära sig läsa vid väldigt ung ålder. Om man börjar öva med dem vid tre månaders ålder så ska ungarna kunna läsa när de är nio månader. Låter rätt osannolikt tycker jag. Men jag kanske skulle testa med Svea, hon har ju uppnått den aktningsvärda åldern av tre månader.... Mer info här.

Vidare så delade de med sig av några husmorstips:

- Om ditt barn får hög feber, knäck massa ägg, separera gulan och vitan. Doppa en trasa i äggvitan och linda runt foten, på med strumpa och febern går ner.
- Vid getingstick, stek bacon och lägg på en skiva på bettet.

Don´t try it at home skulle jag nog säga om dem också, är skeptiker!

Sunday, March 08, 2009

Oturspellar

Förra vintern var min kusins fru och dotter från Göteborg här för att se Tokio Hotel. Men det blev inställt pga sjukdom.

För ett par veckor kom kusinen själv med fru för att gå på Dramaten. Föreställningen blev inställd pga sjukdom.

Idag kom deras son med flickvän hit för att se Metallica i Globen. Konserten blev inställd pga sjukdom.

Nästa vecka kommer den andra sonen hit för att se Bob Dylan. Vad tror vi om den?

Wipeout

Vi kollade på Wipeout på kanal5. Kul faktiskt. Många skratt. Men det är inget att kolla på varje vecka direkt, en gång räcker.

Saturday, March 07, 2009

Utsatt för prövnning

Igår träffade jag min personliga tränare på gymmet. I mitt medlemsskap ingår två pass med honom. Jag trodde att han typ skulle visa hur maskinerna fungerade och gick därför dit glad i hågen. Blev aningen förvånad att jag istället skulle utsättas för ett pass utan dess like.

Till exempel skulle jag hålla en 20-kilos viktklump och sätta mig på huk och sen upp igen med rak rygg och raka ben, 20 gånger! Alltså jag kan ju knappt göra det utan vikter. Och situps och hantlar och gud vet allt. Jag var så bedövad på slutet att benen bara skakade.

Tränaren fick sig många goda skratt, han har väl aldrig träffat någon så svag som jag. Sen föreslog han att vi ska ha pass nummer två om någon vecka. Men då fick jag säga ifrån! Om ett halvår eller så kanske det känns mer aktuellt. Eller aldrig. Jag kanske glömmer att maila honom.

Och det viktigaste av allt, stretchingen, den gick vi inte ens igenom. Det känns idag kan jag säga...

Friday, March 06, 2009

Gammal vs Ny

Vi åkte buss till stan idag. Nisse och jag sitter bredvid varandra på varsitt säte. Jag förklarar för honom att om det kommer någon gammal människa så måste vi resa på oss och erbjuda vårt säte. Då säger Nisse "Men om det kommer någon ny människa då, måste vi resa på oss då"?

Thursday, March 05, 2009

Restips tack!

Hjälp mig.

Vi har flygpoäng att boka upp innan 1 april. De täcker in i stort sett hela Europa.

Vart inom Europa skulle du åka? Och varför? Vi ser helst att det är ett någorlunda barnvänligt ställe då vi planerar att ta med kidsen.

Sällskapssjuk

När jag var föräldraledig med Nisse så slutade Marcus alltid 15.00 om dagarna. Nu slutar han 16.00. Jag har alltså haft tur med att ha en man som kommer hem i god tid från jobbet.

Men nu har han jobbat över varje kväll den här veckan och kommit hem sent. Och det är så trist att vara själv med ungarna. Jag har svårt att roa båda två och samtidigt få något gjort här hemma. Aningen tricky! Och så tänker jag att det finns dem som har det så här jämt, att karlarna alltid kommer hem sent. Och sen tänker jag att det är tur att jag inte är gift med en sån, jag tycker det är så trist att vara själv hemma.

Tuesday, March 03, 2009

Nytt i glassdisken

Nisse och jag tog en liten promenad till närmsta servicebutik. Där hade årets nyheter från GB just landat. Självklart var vi tvungna att testa.

Nisse tog en Lemon Age. Betyg- glassen var god, men godisarna inuti förkastades.
Jag tog en GB Sandwich Straciatella. Betyg- mycket bra.

Nästa gång tar jag en Nogger Mint och Nisse kör på ett säkert kort, Piggelin.

Sunday, March 01, 2009

Jag gillar...

Bra med mitt gym.

* Det ligger på gångavstånd
* Det är nytt och fräscht
* De har barnpassning
* Det är ett gym för alla; tjocka, smala, gamla och unga. En salig blandning av vanligt folk och inte bara supertränade människor med moderna kläder.

Jag är en sopa

Söndagen har mest bestått av fika och träffa folk här hemma. Resultat 4300 steg tagna idag. Urdåligt.